Poradíte i nám s vylepšením návrhu domku?

Dobré ráno, zkusím sem dát náš opravdu jen nákres domku. Doufám, že to půjde dobře vidět i s popiskama. Co na to říkáte? Nevím, jestli pokojíčky nahoře nejsou zbytečně velké. Zatím plánujeme dvě děti.. Děkuji za příspěvky! :-) Ještě přidám popisky - první pohled je od sousedů, druhý od kůlny (tam sousedi nejsou), třetí pohled je přední od cesty a ten poslední je pohled ze zahrady (tam taky nejsou sousedi).
Odpovědět
Takže nikdo nám k tomu nedá svůj názor? :-|
Odpovědět
@zuzinkas Přijde mi celkem dobře řešený. Jen ohledně kuchyně... z té je jediný vstup na terasu? Pokud ano, tak bych vyřešila ten jídelní stůl, tak aby se kolem něj dalo na terasu bez problému vyjít. Takhle mi to přijde trochu nešťastné. Takže umístit jinam, nejlépe zmenšit pokoj, co je vedle kuchyně, tím se ti posune linka a místo ní umístit stůl. Pokud ten pokoj bude sloužit jako pracovna, tak je podle mě zbytečně velký.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, nic zásadního bych v domečku neviděla jako špatný, ale zdají se mi pokojíčky nahoře opravdu velký a naopak zase prostor kuchyně s obývacím pokojem menší. Vlastně na nás je domeček celkově hodně velký, ale samozřejmě kdybysme měli finance, tak bych si ho dovedla představit. :-) Nevím, na co máte dole pokoj, ale určitě bych ho zmenšila ve prospěch kuchyně, která mi právě přijde menší. Osobně nemám moc ráda ty televize do rohu, protože pak tam člověk nemůže dát nějakou menší sestavu skříní a nepůsobí to čistýma liniema, ale to je otázka vkusu. Dole nebudete mít koupelničku? A jestli dobře vidím, nahoře na WC nebude okno? Jooo ještě bych jenom prohodila ten spodní dětský pokoj s ložnicí - přece jenom kvůli většímu soukromí a asi i kvůli orientaci světových stran. :-)
Odpovědět
mně se to celkem líbí. Pokoje nahoře se mi nezdají velké, když je tam šikmina, tu ložnici s dětským pokojem bych vyměnila taky. Dole bych přidala aspoň sprchu... V obýváko kuchyni bych nedělala ten výkus pro terasu, terasu přidejte zvlášť a kuchyni zvětšit... v obýváku u sedačky bude tma a umístění televize do rohu určitě ne... sedačku na druhou stranu do prostoru a televizi ke zdi, vedle krbu...
Odpovědět
Děkuju moc za rady, jsem potěšená :-) Ten nákres je opravdu jen zhruba.. Dole v prádelce bude sprchový kout a možná i menší vana. Já bych ji tam chtěla, ale manžel moc ne, tak to uvidíme. Ze záchodu nahoře prý malé okýnko bude, tak snad jo, abychom tam nepadli :-D Začínám přemýšlet nad tím, že obyvák s kuchyní prohodíme, aby byla kuchyň opravdu větší. Radši větší kuchyň, kde bude linka, jídelní stůl než obyvák, kde bude v podstatě jenom sedačka, pár skříněk a stolík. Takže to jste mně vnukli opravdu dobrý nápad :-) Pokojíček vedle kuchyně zmenšit moc nemůžeme.. Jedná se o rekonstrukci, je to starý barák, který nám dává mamčin přítel. A on pořád do tohoto domku chodí někdy trucovat :-D Tak si říkáme, že za to, že nám ho dal, tak my mu tam uděláme takový pokojíček, kam se bude moct schovat :-D Takže teď to bude pokojík pro něho a pak někdy zřejmě pokojík na všelijaký bordel.. Vždycky jsem říkala, že nechci velký barák kvůli uklízení a hromadění bordelu a všeho možného, ale asi to jinak nejde.
Odpovědět
Profilova fotka
Ale tak to je jinačí, když už baráček máte a budete rekonstruovat, já myslela, že ho budete stavět, to bych klidně taky takový brala. :-) V tom případě bych tedy jenom prohodila obývák s kuchyní. A co třeba ten pokojík dole jenom zmenšit, že by se příčka posunula, jestli není nosná? Jestli by to nešlo, tak bych to už potom nechala. :-)
Odpovědět
@xsona To je právě že nosná.. Ale prý jde všechno, i posunout nosnou zeď. Zkusím to navrhnout, tím by se pokoj dole zmenšil, jako trucovna stačí i malý pokojíček :-) My v podstatě spodní patro necháme tak jak je teď, jenom přistavíme dopředu asi o 2 metry a dozadu myslím taky tak. A horní patro se bude dělat celé. Vlastně všechno se bude dělat nové, zůstanou jenom ty nosné zdi, komín a schody. Bude to boj, ale už se těším!
Odpovědět
Profilova fotka
No určitě, kdyby to šlo posunout, tak jako trucovna stačí určitě malý pokojík. :-) A kdypak začínáte?
Odpovědět
Fakt to zkusím navrhnout! Bylo by to lepší! :-) Začneme na jaře. Teď řešíme přeložku od Eonu, ten nám ale v klidu řekl, že jim to bude trvat asi půl roku =-) Teď máme střešák s elektřinou na střeše, jsou na nás napojeni i sousedi. My chceme mít elektřinu v zemi a sousedi se přepojí na sloup, co je u dalších sousedů. A tady toto jim bude tak dlouho trvat! Nechápu.. Takže teď to postupně vyklízíme, je tam všude bordelu. Ohlášku a hypotéku bychom mohli vyřídit do Vánoc nebo aspoň v lednu. No a v březnu se nám má narodit miminko, tak můj bude jezdit s kolečkama a já s kočárkem :-) Chceme dělat co nejvíce svépomocí, takže to bude časově zdlouhavé..
Odpovědět
Profilova fotka
Nákresy mi přijdou pěkné, možná i proto, že to máme trochu podobně. Ten pokoj v přízemí bych nechala pro návštěvy nebo jako pracovnu a časem až budete staří si rádi ložnici přesunete do přízemí. V té prádelně bude koupelna předpokládám. Kam plánujete umístit kotel a pračku? Také do té prádelny? Je super, že máte spíž a ten prostor pod schody můžete využít na sezónní ukládání. Šatna mezi pokojíčky, paráda! Já vyrostla v 20m2 pokoji a bylo to fajn, takže větším pokojíčkům fandím (pokud místo je avy ho máte, tak ho využijte!) Mám jen 2 připomínky, a to k zařízení obývacího prostoru: 1. hned po vstupu člověk spatří televizi a ten roh za ní - to se mi nezdá moc příjemné. S píš bych na toto místo posunula jídelní stůl a nestavěla tam tu polopříčku. 2. u kuchyňské linky se mi moc nezdá ten roh do elka hned za dveřmi. Nebudte to bránit v chůzi? Radši bych linjku ukončila rovně hned za dveřmi, vždyť úložných prostorů máte dost. Držím palce při rekonstrukci!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?