Tip na architekta ke zpracování projektu rekonstrukce domu - Středočeský kraj

Dobrý den, máte prosím někdo osobní zkušenost s architektem (nikoli jen designerem), který Vám zpracoval projekt rodinného domu? Chystáme se provést velkou rekonstrukci staršího rodinného domu a rádi bychom si nechali zpracovat individuální projekt. Ráda bych získala kontakt na někoho, s kým máte dobrou zkušenost, ideálně ze Středočeského kraje nebo Prahy. Protože projektování ani stavebnictví vůbec nerozumíme, obávám se následných problémů jako např. že stavební firma prohlásí, že projekt je v některých věcech nedotažený, některé věci nelze podle projektu postavit nebo je řešení prostě jen jinak nevýhodné. Uvítám i eventuální rady, na co si dát pozor a diskusi na dané téma. Děkuji, Jana
Odpovědět
Ahoj, mohu s klidným svědomím doporučit: http://igloo-a.cz/ My od nich máme projekt a super!! Kdybys chtěla více info, klidně piš do IP :-)
Odpovědět
Doporučuju si spíš sehnat projektanta, může vám rovnou dělat i technický dozor investora a dohlídnout na práci stavební firmy. Architekt je spíš umělec, od kterého bych si nechala spíš než dům navrhnout například rekonstrukci bytu (změnu dispozice, podobu interiéru). Projektant (autorizovaný inženýr, případně autorizovaný technik) rozumí pozemnímu stavitelství z technického hlediska. Designérem se může stát každý, kdo si za 30.000,- zaplatí kurz a obdrží certifikát.
Odpovědět
Profilova fotka
http://www.najdiarchitekta.cz/architekti nedávno spuštěný nezavislý web, snad Vám to pomůže s výběrem
Odpovědět
Profilova fotka
Dovolim si odporovat @aurinko. Autorizovany architekt ma naprosto stejne pravomoci, jako autorizovany inzenyr, taky muze delat technicky dozor investora, navic, pokud je autorem projektu, dela i autorsky dozor, konec koncu, je to v podstate take stavebni inzenyr. Navic mas pridanou hodnotu z dobre zvladnute dispozice a individualnich reseni.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?