Posouzení projektu bungalovu

Zdravím, prosím o vaše názory k prvnímu nástřelu našeho bungalovu. Jen pro upřesnění, vchod je z východní strany, jiným způsobem situovat dům nemůžeme. Obývací pokoj je tedy na jih - jihozápad. V nákresu je špatně zakreslená druhá technická místnost 1.08, ta bude prohozena s místností 1.07 (pracovna, šatna či sklad). Stavět budeme na malé vesnici, pozemek je svahu, kdesi na konci vesnice, bez sousedů :) Děkuji za vaše názory a připomínky.
Odpovědět
Profilova fotka
neděl bych v půdorysu ten zub, když to uděláte na tu větší šířku v celé délce domu tak bude stejně drahé.
Odpovědět
Ten zub bych také nedělal, nemá to žádný význam. Ja osobně bych ještě uvažoval, jak zmenšit chodbu, napadlo mě prohodit ložnici s jedním pokojem a udělat vchod jakoby přímo rovně z te chodby...
Odpovědět
@soused85 Pokusila bych se prohodit ložnici s levým dětským pokojem. Pokud dobře chápu, je orientovaný na severovýchod, což podle mě bude pro dítě za trest. Slunce jen po ránu, místnost bude chladnější. Máme na severovýchod ložnici a pokojík bych tam tedy nechtěla. Moje babička má stejně orientovanou kuchyni, světlo tam má díky tomu, že má okna vlastně po obou venkovních stěnách (na východ a sever), ale stále je to chladnější místnost a to i přesto, že se tam vaří. A také souhlasím s tím zubem v půdorysu. Nedělala bych ho, je tam zbytečný.
Odpovědět
oba pokojíky na západ, ložnici na východ; taky nechápu, proč je ložnice o tolik větší než dětský pokoj..... rodiče tam chodí jen na noc, kdežto děti tam tráví mnohem více času, měly by mít více prostoru (teda pokud nemáte už 17 a 19-leté studenty, co stejně půjdou brzo z domu); taky zádveří mi přijde zbytečné široké; a ještě koupelna ve které je vše........ je to každého věc, ale spíš bych udělala 2 menší 1x s vanou a 1x se sprchou, bude to lépe využitelné než jedna, kde je vše
Odpovědět
Konečně pořádný obývák! Super. Souhlasim se dvemi koupelnami. Nevím, co je 1.08, ale tam bych vmackla druhou koupelnu. Ložnici bych klidně o těch 60 cm zkrátila, ale jestli tam bude třeba udělaná pracovna, tak proč ne. Přeci jen vy tam budete nadosmrti a deti třeba jen dalších 10 let a to období, kdy se zavírají spíš do pokoje není zas tak dlouhé. Za mě zádveří ok. Máme malé a je to peklo se tam oblékat. Když tam nacpete dost úložných prostor, tak na všechny bundy, boty, deštníky aj krámy super.
Odpovědět
Děkuji za připomínky. Ano, máte pravdu, ten zub je tam zbytečný, z půdorysu uděláme obyčejný obdélník. Co s týče koupelny, tak přesně takhle to chceme, mít dvě koupelny v přízemí je dle mého názoru zbytečný luxus. Raději budeme mít více úložných prostorů, než dvě koupelny. Rozmístění pokojů ještě promyslíme, bohužel jinak dům situovat nejde, tak je to otázkou kompromisů. Velikost pokojů je přibližně 14 - 15 metrů čtverečních, což je zhruba střed toho, co jsem zde viděl. Ono pro někoho bude dost 12, pro někoho málo 20. Navíc jsem toho názoru, že dítě by si mělo hrát víc venku než doma, alespoň u nás na vesnici to zatím tak funguje (samozřejmě vím, že ne vždy to tak jde).
Odpovědět
@aleatha Děkujeme za pochvalu, obývák chceme prostorný, stejně tak zádveří. V současném domě máme zádveří malé a je to fakt za trest. Jinak jsem se koukal do vašich alb a koukám, že se nám líbí stejný styl bydlení :-) Náš domeček máme v plánu situovat do venkovského (rustikálního) stylu. ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?