Posouzení studie - bungalov

Ahoj všichni, přikládáme studii k připomínkám a zároveň si nevíme rady s menší koupelnou u kuchyně. Chtěli bychom tam zděný sprchový kout bez dveří, 1,5m hloubka, ale momentálně se tam nevleze. Zrušit špajzku nebo ubírat ze zádveří taky už nechceme. Nějaký nápad? Jinak k samotnému domu, máme svažitý pozemek +-10%, rozměry 23x65m, proto výškově odskočená garáž. Naše požadavky byly bungalov 4+kk s dvojgaráží a dílnou/kotelnou. Oddělit klidnou část od společenské. Ložnici zároveň oddělenou od pokojů. U ložnice šatna. Neprůchozí obývák, nepřímo spojený s kuchyní. Dvě koupelny pokud možno s oknem, špajz v kuchyni, technická místnost a hodně úložného prostoru. Propojený dům s garáží, ale zároveň aby bylo jen jedno zádveří. Za garáží plánujeme skladovat dřevo, proto ty odskoky. Děkujeme
Odpovědět
1
2
@mirakr A co koupelnu přesunout k technické místnosti? Dát sprchu, wc a umyvadlo vedle sebe ke stěně sousedící s tm. Stěnu tm zarovnat s obvodovou stenou a tim tm rozšířit. Zvětšit spiz a šatnu u vchodu. Skříně v zádveří zapusit do prostoru stávající koupelny, posunout vchodové dveře doleva a změnit otvírání..
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, pro sebe bych jihovýchodní část udělala jednodušší, pokud trváte na propojení technické do chodby tak jak to je ve studii poskládala bych to po obdélnících, když to bude šířkově vycházet: špajz přes celou část domu, koupelna s oknem, vstup (skříně po celé levé straně, trochu bych to případně rozšířila). Na tu šatnu už bych rezignovala. Přijde mi to takto už hodně"překombinované, spousta roztříštěných malých úložných prostor. Nebo druhá varianta špajz, šatna, vstup, technická, koupelna. Ale to bude koupelna bez okna.
Odpovědět
@tulda27 @japona Děkujeme za oba nápady, přemýšlíme o nich. A váš názor obecně na studii?
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem pro jednoduchost a takovéhle půdorysy mě děsí ;) (proto jsem vlastně vůbec reagovala :) ), ale to neznamená, že je to špatně udělané, snažili se splnit vaše požadavky. Levá strana je ok, ta pravá chce ladit. Ale tak jestli je to první výstup ještě si to sedne. Je to dobře orientované na svět. strany. Detaily se dají ladit, základ je, aby jste dořešili tu pravou stranu, kde jsou ještě rezervy. A chtělo by to taky vidět čisté plochy místností. a přidala bych si okno v kuchyni u linky. A možná bych to zkusila nějak jinak pojdou v celé jihovýchodní části včetně té kuchyně, třeba z nich vyleze ještě něco lepšího :). Ta spousta malých úložných prostorů byl Váš požadavek nebo to tak vyšlo? Jinak nám to dělala archi co nás zná a stejně jsme to ladili 3 měsíce (ale máme patrový dům, a to je vlastně jednodušší :) ).
Odpovědět
@anetza Ma to ještě mouchy, ale to doladite:-) Obecně řečeno je to lepší průměr, a výrazně lepší, než když si některá uživatelská křeslo dům sama.. Mně osobně se nelíbí dlouhá chodba, včetně toho zalomeni a zkosenych vstupu do pokoju, ačkoliv je mi jasné, proč to tak je.. Becne je tam dost "chodeb" (zjuste si to vymalovat, kudy vedou ruzne komunikace a uvidíte..:-)). Dále se mi nelíbí zub v šatně u vchodu, prostor satny u velké ložnice je naddimenzivana (dam priklad: zazubte si skříně že strany chodby smerem do šatny jako je to nyni u tm a máte rázem o 2mb skříní víc..). Nemám ráda wc v koupelně, kde si cistite zuby, ale to je můj problem:-) Zamýšlel bych se nad sdružením koupelen atd.k sobě, ať nemáte roztahane trubky po celém baráku.. LAbych jen nekritizovala, tak líbí se mi oddělení soukromé a veřejné části domu, napojení na garáž přes dílnu a částečne oddělení kuchyně.
Odpovědět
@mirakr když jsem se na to chvilku díval, tak jsem si říkal, že je to docela hezký, když jsem se pak ale podíval, že ta obytna část ma 184m2, moje nadšení se rozplynulo. Na tak "velký dům" tam jsou věci, které by tam být neměli.. zkosene vstupy do pokojů, wc v koupelně, relativně malá kuchyně, kdyby to byl bungalov o ZP 120m2 nevadilo by to... jinak šatny z ložnice bych na tom prostoru udělal dvě - pohodlně tam vlezou a máte tam dvojnásobek ulozneho prostoru (skříň do U nemá moc význam)..jo a ta chodba je šíleně dlouhá
Odpovědět
@japona @tulda27 @jaroslav1987 Děkujeme za poznatky, díky nim nás napadá jak to dolaďovat. S tím půjdeme zase za projektantem. Jen co nás zatím nenapadlo je, jak vyřešit hodně chodeb, pokud chceme, aby obývak zůstal neprůchozí a také zkosené vstupy do pokojů. Děkujeme
Odpovědět
@mirakr co ty zkosené vstupy vyřešit takto nějak?
Odpovědět
@78marcela Děkuji. Podobně už jsem si to načrtnul. 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Chodby zas tolik neřešte, tady to lidi hrozně řeší - jako ztracené drahé místo, ale chodba je srdce domu, jen prostě u přízemního je jedna, u patrového dvě. my máme na cca 160m2 cca 15 m2 jen chodby + ještě vstup dalších 8 m2, chodba už je v přízemí postavená a je to super! :) jsem ráda, že to naší archi tak vyšlo, je široká. Jen bych pak pohlídala, aby tam bylo světlo, aby působila dobře a rozhodně ji nezužovat (a světlo zařídí světlovod za cca 10 tis. také ho manžel nakonec prosadil i když máme u schodů i okno).
Odpovědět
@tulda27 Mohu vědět jak jste spokojeni se světlovodem a od jaké značky ho máte? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím my teprve stavíme, ale projektant si ho moc chválí. Budeme nejspíš kupovat od Fakra, ale ještě vybíráme.
Odpovědět
Článek se načítá
nebo takhle
Odpovědět
Ahoj, Prosíme o připomínky a nápady ke studii. Měla by to být finálová studie, kde bychom chtěli dělat už jen kosmetické úpravy. Víc info ke studii v úvodním příspěveku.
Odpovědět
Já nevím, mi se to třeba zdá strašně komplikované. Strašné kvantum dveří a hodně členité místnosti bez nějaké ucelené struktury. Proč zbytečně ubírat z obýváku metr tím zubem? Nechal bych to rovně + bych dal větší HS portál nebo jiné okna. Dal bych 4m. Jedna vestavná skříň v chodbě, naproti nějaká mini šatnička. Tu skříň bych vyhodil, dal příčku rovně a zvětšil šatnu. S nákupem z garáže to je do kuchyně přes 4 dveře s poměrně malým prostorem. Vím, jak tahám tašky, vody apod. Ostrůvek v kuchyni, alespoň 1200 od linky v každém směru. Jaké budete mít topení? Já bych v dnešní době nepřemýšlel nad ničím jiným jako plynem, tepelným čerpadlem nebo elektrikou. TV umístěné vedle dveří, které budou podle mě věčně otevřené. Každý máme svůj názor, to je jasné, ale já bych se v tom domku necítil vůbec dobře.
Odpovědět
Jak už tu padlo nade mnou, vůbec nechápu proč si zbytečně zmenšujete obývák tím zubem - to místo na terase stejně nevyužijete, ale v obýváku je každý metr dobrý. Navíc to zamená taky větší šero v obýváku kvůli přesahu střechy. Tu zeď pro televizi mezi kuchyní a obývákem bych osobně nedávala vůbec, nechala bych tam vzdušný otevřený prostor. Spíž je dost malá, a kvůli otvírání dveří dovnitř tam fakt nedáte skoro nic - zkusila bych tam když už tak dát posuvné dveře. Nebo zvětšit spíž.
Odpovědět
Profilova fotka
@mirakr tak podle me mi tam silene vadí ten ostruvek že by si "čučel" do zdi.. to si tam tím pádem nemusis vubec dělat a linku vest kolem zdi..a nebo bych uplne zrusila zed mezi obyvakem a kuchyní, udelala to vzdusnejsi otevrené, zbavila se tech dveri "z chodby do kuchyne" Jak psal příspěvek výše, je tam na me šíleně dveří. Opět za sebe bych vyodila tu zed co dělá chodbu mezi obyvakem a zádverim (ze zadveří by se šlo rovnou do obýváku a z obýváku rovnou do klidové zony). Další a asi poslední vec co me tam teda čílí, je to wc.. to je jako wc se sprchou? nejaky duvod? mytí psů když prijdou z venku? (uz jsem to tu taky videla) osobně bych si nešla na wc osprchovat, a z toho wc to máte kilometry dveří do loznice, tak bud z toho udělat rovnou dvě místnosti -samostatné wc a sprchu přístupnou z ložnice (klidně pres satnu). jinak je to super zajimavy, urcite bude dum ve svahu, tak bych ho nechala clěněný (nenarovnávala bych zdi u hs portal) obdelníků je všude hromada:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Na mě též překombinovane. Spajzka k ničemu, větší přidaná hodnota v tomto případě bude zvětšení tm a další věž b kuchyni. Ostrůvek do zdi se mi taky nelíbí, oddělení kuchyně od op chápu, že to tak někdo chce... pračka a susicka dost daleko, nechtělo by se mi tam chodit se špinavým pradlem, máme pradelnu uprostřed domu a je to fajn a špinavé protahuju v koši zdí z koupelny. Chodbu máme v bungalovu taky do L, ale tady mi prijde už hodně dlouhá a pokojicky hodně malé temi zuby v nich. Ale fandím bungalovum a obzvlášť zajímavě řešeným v terénu. Ale ještě bych se to snažila zjednodušit .
Odpovědět
@alkapinka Když povedeme linku kolem zdi, tak mezi linkama bude hafo místa a nebude to tak pěkně po ruce na otočení. Zrušit zeď? To né, nechceme to spojené ani úplně uzavřené a tohle je kompromis. A chodit ze zádveří rovnou do obýváku? Taky určitě ne. Nějaké soukromí přece. Od začátku jsme nechtěli průchozí obývák do pokojů, ani aby každý kdo přijde nebo odejde rušil klid v obýváku. A ta sprcha na wc, to nazýváme malou koupelnou :-D nepřijde mi to jako jít se sprchovat na wc, vždyť i v normální koupelně je wc :-) A k tomu proč to tak je - je nějaká norma, že by měl být v domě aspoň jeden samostatný záchod, což je tenhle. Jen jsme tam přidali sprchu což jim nevadí a nám pomůže. Plánujeme, že v tomhle domě budeme 4 a jedna koupelna je málo, tak tady je další možnost kde se okoupat pokud někdo blokuje koupelnu s vanou. Pokud bysme rozdělili to na wc a menší koupelnu, zabere to víc místa a stejně nedocílíme toho aby tam na wc bylo okno, takže takhle je to ok. A chodit do sprchy přes šatnu, na to já nejsem. Raději ať je přístupná pro všechny a já nemám napářeny v šatně :-D
Odpovědět
Díky všem za odpovědi. V prvním příspěvků jsou vypsány nějaké z našich požadavků, které jsme měli. Tudíž, obývací pokoj s kuchyni propojit nechceme, další požadavek neprůchozí místnosti a to i obýval či kuchyne, tzn že zrušit chodbu a jít se zasvětí primo do OP. take určité ne. Odskocení pro terasu se nám hodně líbí a chceme jej i na úkor obývacího ppkoje. Ostrůvek v kuchyni se nam libi, chceme ijej i s barem plus jsme chtěli vice pracovní plochy, takže to ze nemá výhled nám ani nepříjde. Vzdálenost mezi ostrůvkem a linkou 120cm, jasné aby šli otevřít obě skříňky naproti sobě. V praxi to tak úplně není. Nyní máme 90cm mezi linkou a barem a nildy nebyl problém. Takže tak jak je zde 100cm nevidím problém. Do spíže by byly vhodnější ty šoupaci dveře. Z ložnice na záchod je to par kroku, hned vedle je koupelna kde je i WC. A WC se sprchivym koutem? Chtěli jsme prostorný zděný sprchovy kout, a ano je tu i částečně oddělené WC, umyvadlo a skříňka. Nevidím na tom noc špatného. Zapuštěna skříň v chodbě je super, to nám tu poradili. Zvětšit šatnu? Ano zvětšit pochuzny prostor který v šatně tak velký není potřeba, skříň by se zvětšila pouze o 60cm. Místo toho máme dva metry skříní. Takže takhle určité lepší! Topení na tuha paliva plus elektro kotel. Díky všem, snažíme se nad tím zamyslet, ale některé věci se nám prostě líbí takhle, někomu zase jinak ;-) ;-)
Odpovědět
@mirakr můžu se zeptat kdo to kreslil? Já už jsem to tady psal pred nejakou dobou a mám z toho pořád pocit, že je to málo muziky na velkém prostoru. Jeste jedna rada - neupinejte se na neco co jste nekde viděli a libilo se Vam to a přitom to nedává smysl (zub v op)
Odpovědět
@mirakr me osobne by taky spousta veci nevyhovovala...ale je to vas dum a mate duvody, proc to tak chcete-ok. Jeste jedna vec-oddelila bych kotelnu od ostatnich mistnosti-pokud je na tuha paliva bude tam permanentni neporadek-takto si jej budete roznaset pri kazdem pruchodu-garaz/schody/dum a i do dilny.
Odpovědět
@jaroslav1987 Nevím, jestli jsme to někde viděli, ale náš plán je, že to udělá menší krytou terásku (potom bude velké posezení zvlášť) a praktická věc, že nebudou tolik špinavé okna když bude pršet. A bonus kdo se na to dívá esteticky - nebude to jedna velká rovná krychle. Mně osobně se na domě tohle líbí, i z boku domu plánujeme udělal odskok a pěkně obložit ;-)
Odpovědět
@bamak To je dobrý poznatek, díky :-) zvažujeme zeď vedle schodiště právě, překreslili jsme si to do 3d programu a líbí se nám to víc, že se právě neprochází jakoby kotelnou, ale oddělenou chodbičkou.
Odpovědět
@mirakr Ty pokojíčky jsou za trest... Jinak sis všechno, co se mi nelíbí, obhájil. :-)
Odpovědět
@soleilll Za trest? Proč?
Odpovědět
@anetza Omlouvám se, špatně jsem spočítala kóty! :-D Mažu se. ;-)
Odpovědět
@anetza k tomu odskoku....nevim jaky mate presah strechy ale my mame taky terasu name jih, presah 2.7m a ted slunce sviti presne na prah hs portalu-takze cela terasa je oslunena-nam to nevadi, bylo to spocitano pro ucel, ktery to plni, ale ten vas metr je dost k nicemu. A co se tyka oken-opak je pravdou, ty nejspinavejsi jsou pod presahem a parapety-hnus fialovy-posledni dobou je sprchuju kdyz zalivam zahradu. Nemluve o pavucinach....dest okna myje.
Odpovědět
@jaroslav1987 Nejsem domluvený s dotyčným o zveřejnění jeho jména, proto to dělat nebudu. Věřím ze by šlo udělat obří místnosti ma takové ploše, obýval pokoje ložnice koupelna kuchyne a hotovo. Jenže nás sil není mít jen obří místnosti. Chceme i dostatek úložných prostoru a nic neprůchozí i na úkor velké chodby atd. Pokud i přes všechny naše požadavky dokážete dům lépe využít, sem s tím.
Odpovědět
Profilova fotka
@anetza tak proč se ptáte na připomínky, když je všechny vyvratite,že jste to tak chtěli :-D :-D :-D Tak se neptám, a rovnou si to udělám podle sebe ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?