Postavím RD Alfa od G Servisu svépomocí do 1,5 mil.?

Zajímalo by mě jestli se tento dům http://www.gservis.cz/projekty-rodinn... dá postavit svépomocí do 1 500 000kc ? Svépomocí myslím, že úplně všechno chceme dělat sami s pomocí rodiny a přátel jen na základy bagr a domíchávač. Tato cena je bez pozemku čistě na dům + vybavení koupelen. Chceme stavit z Itongu lambda, které nebudeme zateplovat. Nebudeme dělat rozvody na plyn jen elektriku kterou budeme i vytápět + krb.Stavit budeme na vesnici, žádné velké město.Myslíte že by se do tohoto rozpoctu dalo vejít?
Odpovědět
Profilova fotka
@luciolka1987 ahoj, ukazovala jsem to manželovi,který dělá 15 let ve stavebnictví a prý horko těžko spíše ne. Jen obklady a vybavení koupelen vám sežere velkou část. Ale zas záleží za kolik seženete,kde materiál, z čeho bude střecha,jestli i na ni si budete vše dělat sami i klempířinu. Je to docela velký dům. I když já to také moc reálně nevidím,máme vybraný menší asi 9,5*9,5 a jen hrubá s okny a dveřma bude pomalu milion. Jestli jsi myslela jen hrubou plus koupelny,tak ano,ale podlahy,omítky atd už asi ne.
Odpovědět
@benjik Díky.Obklady a koupelny nám stačí něco levnějšího nepotřebujeme drahé luxusní věci :-) v tomhle by jsme se snažili šetřit. Střechu sme počítali maximalně 200 000 počkali by jsme na nějakou akci.Celou by jsme chtěli dělat sami klepíř je kamarád takže by to bylo za dobrou cenu.Myslím že to až tak velký dům není patří do menších plocha přízemí je pouze 74.1 m2.Vypadá že je velký když má 12 m ale to dělá ten výklenek a garáž.Hrubou stavbu (základy, cihly, strop, schodiště, komín, komplet střecha s okapy sme počítali zhruba na 700 - 800 000.
Odpovědět
Profilova fotka
@luciolka1987 bud držet pěsti,aby to vyšlo. Koukala jsem na g servis,hrubou stavbusi počítají bez oken a dvéří za 1,4 mega, no co vím tak většinou tak 20% je cena práce min.,takže relativně s odřenýma ušima by to jít mohlo. my chceme ideál od canaby http://canaba.cz/cs/rodinne-domy/ideal/ a počítali jsme to i s rezervama,tak že : základovka mezi 100-200 tisíci,přeci jen než my začneme stavět,tak se bude zdražovat, střecha tak max. 250 a zbytek do mega na zdi,příčky a sítě.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 1 roce
@benjik Dobrý den. Opráším toto vlákno dotazem: Bydlíte v Ideálu od fa.Canaba? A pokud ano, můžete se podělit o své zkušenosti s firmou i s domem? Zvažuji postavení tohoto domu na klíč a Vaše postřehy by mi dost pomohly při volbě. Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@jirimachacek bohužel neporadím.Bydlíme úplně jinak.Člověk míní,život mění.
Odpovědět
@benjik Škoda, každopádně díky za odpověď.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?