Postrehy k pudorysu bungalovu

Zdravim, prosim o nazory a postrehy co se vam zda nebo nezda na takto vyresenem pudorysu bungalovu. Rodina 2 dospeli, deti 11 a 3 roky, obcasne prespani rodicu. Dekuji
Odpovědět
@sarik27 máte umístění na pozemek? A světové strany?
Odpovědět
Dekuji za reakci, mame komplikovanejsi, parcelu budeme mit pristupnou z jihu :-N
Odpovědět
pravá část se mi docela líbí líbí, líbí se mi množství vestavných skříní po chodbě i vstup z garáže do zádveří a technické; ale pak je spousta věcí, které jsou ujeté...... např. proč je z dětských pokojů a pracovny vstup ven? nepraktické a ještě to zhoršuje umístění nábytku v už tak malých pokojíčcích, u dětí bych dala jen obyčejné okno a psací stůl pod něj; co má znamenat obří koupelna se dvěma umyvadly jen pro rodiče? na metry čtvereční srovnatelá s dětskými pokoji (|odhadem dle obr.) propočtěte si kolik času tam budete vy a kolik děti v pokojích...... já bych (jen můj názor) udělala před ložnicí koupelnu (přístupnou z chodby všemi) s wc a přidala druhou koupelnu mezi dětské pokoje a pracovnu (jen koupelna bez wc) ještě by mě zajímaly světové strany..... okna obyvák a dětské pokoje jsou naproti sobě, je to jih a sever nebo východ a západ?
Odpovědět
subsomi Děkuji za reakci a vaše postřehy. Přesně tak nějak jsem si to říkala také. Co se mi líbí množství úložných prostor. Ale tu levou část bych viděla také překopanou. Proto mě zajímaly názory ostatních co by jim přišlo praktické. Zkusím si namalovat vaši verzi návrhu. Vstupy z pokojíků bychom samozřejmě zrušily, právě pro úsporu místa, takhle by byl prostor hodně omezen. Co se týče světových stran, okna pokojíků by směřovaly na západ a obývacího pokoje na severovýchod.
Odpovědět
@sarik27 Tak tady by to opravdu chtělo situaci i širších vztahů a fasády. Pokud je vstup z jihu, tak o té orientaci ke SS úplně přesvědčen nejsem. Tak zatím jen pár poznámek. nepropustné chyby: - garáž je třeba tepelně oddělit (vyřadit z obálky) - WC nelze otevírat přímo do obytného prostoru. Vyřešila by to třeba prosklená příčka s dveřmi pod 45°. To by zároveň prospělo i tepelné pohodě. - málo smysluplná dispozice kuchyně (to se to naběhá a naohýbá) s hluchým prostorem a vrcholem s ledničkou ve špajzi. nepropustné chyby moje subjektivní: - nezvládnutá dispozice OP ostatní třeba až příště :-D
Odpovědět
@sarik27 bez širší situace se k tomu neodvazuji vyjadřovat..
Odpovědět
Předělala bych kuchyň - zrušit volně stojící část linky a dát podél zdí. Ta spíž (?) s mrazákem téhle mini výměry je na nic (a to jsem jinak zastáncem spíží). Zrušila bych ji a nahradila vysokými skříněmi. Mezi obytný prostor a soukromou zónu (ještě před WC) bych dala zašupovací dveře - kvůli útlumu hluku mezi obytným prostorem a dětskými pokoji, aby děti při usínání neruší hluk z kuchyně, od TV apod. Zároveň nebudou všechny zvuky z WC slyšet až na sedačce :-) Koupelna za hlavami manželské postele bude očistec - pokud se bude jeden z vás sprchovat, druhý bude hned vzhůru. Posunula bych hlavy manželské postele na místo koupelny (a klidně i otočila postel o 90 stupňů doprava oproti stávajícími návrhu a okno nechala jen na stejnou stranu, jako jsou okna dětských pokojů). U stěny sousedící s terasou bych místnost předělila a dala šatnu, řady skříní po obou straách. Okno z ložnice směrem k terase bych zrušila. Rodičovskou koupelnu bych umístila hned vedle dětské koupelny, se všemi zařizovacími předměty na stenu s dětskou koupelnou, ať se eliminuje přenos hluku z vody do ložnice. Jinak moc hezký projekt.
Odpovědět
@sarik27 Nelíbí se mi to. Divný tvar baráku s vytrčenou garáží. Dost hluchého prostoru - napr. ulička za ostrovem v kuchyni je proč? resp. jaký je smysl toho ostrova? Obihacka pro děti? Zkuste si cvičně na zemi vytyčit rodičovskou koupelnu vs. dětský pokojík - naprostý nepoměr- ta koupelna má snad 8m? (a vana se i tak nevešla:-(). Jaký smysl má příčka mezi místnostmi 9 a 11? Když si ji odmyslite, vidíte naprostou predimenzovanost ložnice.. tzn. nevyuzity obestaveny prostor, který ale zaplatíte..atd. atd. o špatně orientaci baraku na pozemku se už nezminuju.. poohledla bych se jinde.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?