Jaký máte přesah střechy u patrového domu?

Profilova fotka
Jaké máte přesahy u patrového domu? Sklon střechy teď ještě nevím, ale dům bude mít 10x10m. Architekt nám doporučuje 80cm, ale bojím se moc velkého stínění do oken. našla jsem toto, ale nevím, jak tomu mám věřit. http://www.tzb-info.cz/tabulky-a-vypo...
Odpovědět
Profilova fotka
@klara.t Máme přesah oken kolem 100cm a sklon střechy 40°.Přesahy jsou orientované na sever,tam ale nejsou okna a na jih. Přiznám se, že nás vůbec nenapadlo přemýšlet nad délkou přesahu a když se nás tesaři ptali jestli ho zkrátit,tak jsme nechtěli. Dnes jsem za to ráda,protože v zimě je sluníčko nízko a svítí do pokojů celý den a v létě je hodně vysoko,tak máme i z jižní strany díky přesahům asi od 10 do 15 hod. příjemý chládek. Protože jsou to jižní okna,tak světla máme dost. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@klara.t souhlasím s gabal. My máme přesah 80 cm, což se také zdálo tesaři dost, ale doporučil nám to právě architekt přesně z důvodů, které popisovala gabal. V zimě nic nestíní, protože je slunce nízko nad obzorem. V létě naopak získáváš další plus, že ti to dům stíní a chrání tak před horkem. Další plus, co jsme si vyzkoušeli, že máš chráněný vstup do domu - to jsme ocenili hlavně teď v zimě :-)
Odpovědět
Profilova fotka
A počítá se ten přesah ve vzdálenosti od domu ve vodorovném směru, nebo ta přečuhující šikmina?
Odpovědět
Profilova fotka
@klara.t :-) šla jsem to raději změřit, my to máme ve vodorovném směru 80 cm, tedy šikmina je delší ;-)
Odpovědět
@klara.t ahoj, tak my to máme takto: sklon střechy 33° a přesah je v horizontalni rovine asi 70cm, jinak panel presahuje o cca 1m ;-). Na jižní straně budeme dělat ještě pergolu, takže ta nám to trochu zastíní, ale ne tolik (bude tam průsvitný polykarbonát)
Odpovědět
@klara.t Pomôcka je to dobrá. Ak chcete, môžete si nakresliť Vašu stenu s oknom v reze, alebo použiť rez z projektu a načrtnúť si, kam do miestnosti budú dopadať lúče, ak bude slnko svietiť pod uhlom 60°(to je max v čase letného slnovratu). Vyskúšať aj 55°, 50° - to sú uhly, pod ktorými slnko svieti v júli a auguste, čiže svieti silnejšie a hlbšie do miestnosti. Rovnako sa dá toto urobiť pre zimu, keď slnko svieti pod uhlom napr. 35°. Treba si načrtnúť i susedné budovy.
Odpovědět
Profilova fotka
máme sklon strech 12° a presah vodorovne 1metr
Odpovědět
Tiež je dôležité, ako vysoko je presah strechy nad oknom, nielen jeho prečuhovanie. Taktiež iné je to pre okno kúpeľkové, normálne a francúzske.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Chtěla bych se zeptat, o kolik dráž vyjde přesah střechy (cca metr délky)?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?