Připomínky k návrhu bungalovu

Dobrý den. Rád bych poprosil o komentáře k našemu půdorysu bungalovu. Je to náš první amatérský návrh, takže uvítáme jakoukoliv kritiku a návrhy na vylepšení. Předem děkuji!
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já bych tam žádné velké nedostatky neviděla. Jenom ten pokoj, jestli je myšlený jako dětský, mi přijde malý v porovnání třeba s ložnicí a jinýma místnostma. Jestli bude šatna jenom pro rodiče, jako že asi jo, tak pak v tom dětském pokoji nebude moc úložného místa. Stejně tak mi tam přijde malé to okno, to snad nemá ani metr a půl na šířku. Pokud nebude pracovna a ložnice u sebe, pak bych do toho meziprostoru dala na chodbu okno, protože jinak ta chodba bude tmavá. To místo se tam vyloženě nabízí. :-) V koupelně je plánován jaký prostor na průchod mezi sprcháčem a WC? Aby tam bylo dost místa. V kuchyni mi přijde úzká ta ulička ke špajzce. Tam bych se zamyslela, jestli ji nezrušit kvůli tomu prostoru. :-)
Odpovědět
Všeobecně se mi to líbí :-) Ale za mě bych určitě ještě něco změnila, napíši jen pár věcí, které mě napadly při prvotním rychlém náhledu na půdorys např.: - krb na stěnu vedle televize (v návrhu ho máte tak, že zadní stěna je poblíž spíže, kde má být chladno) - možná bych zrušila jedny dveře do TM (ty vedle vchodových dveří), přibyde Vám místo) - zbytečně dlouhá chodba (pro mě osobně hluché místo) - když dáte dveře do ložnice blíž, uvolní se Vám místo vzadu, kde můžete např. umístit vestavnou skříň či wc jen pro ložnici. - pracovnu bych prohodila s dětským pokojem, dítě určitě potřebuje víc sluníčka nežli pracovna a koupelnu bych umístili mezi pracovnu a pokoj uprostřed, jak z pokoje tak z ložnice to bude do koupelny blíž - wc bych neumístila do koupelny za zástěnu a raději dala další samostatně stojící do zadni části chodby, máte krásně velkou koupelnu určitě stojí za to si pak pohrát z rozmístěním sprchové koutu a event. i toho wc - zvažovala bych ještě úplné prohození ložnce se šatnou s pokojem a koupelnou...tzn. místo ložnice dát pokoj, místo šatny koupelnu a na druhé straně místo pracovny ložnici, místo ložnice šatnu a místo koupelny pracovnu. Nevím, zda je to srozumitelné :-D pokud ne, tak se omlouvám, píšu to v rychlosti :-)
Odpovědět
Děkuji za reakci. Dětský pokoj i pracovna (případný druhý dětský pokoj) můžu protáhnout do délky (ta už je takhle ale 4.5m) ale bohužel ne do šířky (2.5m) kvůli tvaru pozemku. Okna tam jsou jen hozena od oka, zatím mi šlo spíš o celkové rozvržení a velikost pokojů. Okno na chodbu jsme plánovali jen jsem ho tam zapoměl dokreslit, děkuji za připomenutí :) Rozvržení sprcháče a vany zatím není dořešené ale do šířky 2.75m by se snad záchod naproti vaně (případně sprcháči) měl vejít. Ulička ke špajzce má cca 70cm což asi je docela málo, toho jsem si nějak nevšiml. Ještě jednou díky za připomínky.
Odpovědět
@jaasminka - krb vedle televize jsme nechtěli protože nám to přijde spíš jako rušivý prvek při sledování televize, mít ho ve stejném zorném úhlu. Ale možná se pleteme, budeme to muset jít někam omrknout. - dveře z TM do zádveří jsme dali abychom když půjdem z garáže nechodili v botech po domě ( zádveří má cca 3 x 2.5m což mi přijde dostačující) - koupelna je nakraji protože nechceme žádný pokoj aby sousedil s garáží - z ložnice jsme chtěli přístup na terasu proto je vlevé části a i z důvodu klidu v dětském pokoji, který bude větší když nesousedí přímo s obývákem a terasou. Děkuji za návrhy, určitě nějaké do našeho projektu zapracuji. :)
Odpovědět
@loudis Jako celek se mi návrh celkem líbí, ale taky bych udělala změny. Co mě trklo na první pohled je dětský pokoj orientovaný na sever a ještě s maličkým oknem. Obecně jsou pokoje na sever většinou dost tmavé, rozhodně bych tam nedávala právě dětský pokoj, ale spíš ložnici. Potomek v dětském pokoji bude určitě trávit spoustu času, bude tam psát úkoly atd. a bude si kazit oči. Oproti tomu ložnice na sever je výhodnější - v létě tam není takové vedro, protože tam nesvítí slunce, takže se tam lépe spí. Taky se mi ten dětský pokoj zdá dost malý. Osobně bych si klidně udělala maličkou ložnici, ale dětem bych ten prostor dopřála. Ložnice se využívá v podstatě jen na spánek, takže toho prostoru tam opravdu moc potřeba není. Dál bych ubrala jedny dveře z technické místnosti, zbytečně zabírají místo, které by se mohlo účelně využít. Krb bych taky umístila jinam - je v místě, kde se kolem něj bude hodně chodit, je tam zatáčka do kuchyně, pro mě místo, kde se dá snadno zakopnout a upadnout a to by v případě, že by v krbu hořelo, nemuselo být bezpečné. Navíc na něj nebudete mít moc dobrý výhled.
Odpovědět
Mně se to líbí, mám tedy nějaké tipy a poznámky - okno pracovny dát na sever. Nevím, jak ji využíváte, ale pokud jako my zasednete k práci až navečer po příchodu ze zaměstnání, tak se vám tam v létě moc dobře pracovat nebude. Naopak okno dětského pokoje dát spíš na západ. Potom posunout záchod blíž k ložnicím
Odpovědět
Dispozice zajímavá. Výtky budu směřovat spíše ke stavebním věcem. 1) Jako velký problém vidím mezi garáží a obytnými místnostmi a hlavně s koupelnou, kde máte oddělené příčkou vytápěnou a nevytápěnou část - kondenzace vlhkosti, velké tepelné ztráty. Nepočítejte, že garáž budete mít vytápěnou , možná tak temperovanou na cca 5 stupňů. Příčka neřeší bezpečností překážku - možné projetí autem skrz. 2) Jak máte vyřešeno odvětrání šatny a WC?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, zajimave my ted stavime bungalow , take jsme si kreslili sami :-) Krb jsme chteli tak, aby se u nej dalo lehnout a vegetit, coz u vas v hlavni trase do obyvaku a kuchyne nepujde Loznice mi prijde obrovska oproti dalsim pokojum libi se mi oddeleni denni a nocni casti (mame take) urcite bych se zamyslel na spajzem a malym WC - alespon male okno by bylo dobry k obema mistnostem, coz si myslim, ze by s malymi zmenami melo jit presunout. pokud budete mit zajem, napiste na zenevan@centrum.cz, muzu poslat nas pudorys. treba by Vas na nem neco zaujalo. otazka - je nutna dvou garaz?
Odpovědět
Profilova fotka
Dětský pokoj je hodně malý a ložnice zbtečně veliká. Do ložnice chodíte pouze spát, to může být klidně nejmenší místnost v domě. Šatna v podstatě stejně velká jako dětský pokoj je zbytečně velká. Moc chodeb na úkor obytných místností. Ještě bych se zamyslela..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?