Připomínky k návrhu bungalovu

Zdravím všechny, chtěl bych poprosit o připomínky k návrhu bungalovu. Mám to zkreslené jen v excelu, pro základní představu je snad dostačující. Je to bungalov se šikmou střechou, okny 160+160 a dveřmi 90 cm. Vchod je ze západní strany. V obýváku bude světlovod. Na nákresu zelené výplně jsou okna. Díky za reakce
Odpovědět

Odpovědět
Tyjo, moc pěkné, to jste si v Excelu vyhráll. Mně se to vcelku líbí, akorát bych udělal oddělené zádveří vchodu ještě vnitřními dveřmi, aby tam vznikla taková malá chodbička. Přece jen ty povětrnostní vlivy pak nejdou rovnou do baráku, když se otevřou dveře. A nešla by propojit komora s technickou místností dveřmi? Dovedu si představit, že bych tamtudy potřeboval procházet.
Odpovědět
Připomínky : 1) koupelna bez okna? 2) ložnice přímo naproti vstupním dveřím? 3) kuchyň jak v paneláku? 4) komora větší než obývák? o technické místnosti nemluvě... 5) dětský pokoj pro jedno dítě 6) koupelna bez vany 7) světlovod v obýváku považuji jako vtip pro pobavení... Jako zkreslené je to krásně, ale jinak je to celé špatně, poradil bych se s někým kdo tomu aspoň trošku rozumí ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
jako dobrý vtip při pátečním odpoledni - obývák bez okna a velikostně mám v paneláku větší :-D :-D
Odpovědět
@postavil Díky. Ty dveře do komory jsou docela dobrý nápad, pouvažujeme o tom.
Odpovědět
A co propojit kuchyň s obyvakem? Ta místnost se vám opticky zvětší a bude tam světlo :-)
Odpovědět
@lopp 1) Ano, chceme určitě koupelnu bez okna. 2) Proč vadí ložnice naproti dveřím? Přeci tam budou zavřené dveře. 3) Teď máme kuchyňský kout o ploše 6 m2, tak tady to je luxus. 4) Velikost komory se mi taky zdála prvně hodně, ale nakonec aby stačila :) 5) Dětský pokoj bude udělaný tak, aby případně šel rozdělit na dva. 6) Vanu nechceme. 7) Zapomněl jsem nakreslit prosklenou jednu stěnu, tu směrem k terase u ložnice ... a světlovod je tam z toho důvodu, že přeci jen je to obývák na východní stranu, tak ať máme dostatek světla.
Odpovědět
@magdina01 Samozřejmě, že není bez okna, pouze sem zapomněl zabarvit celou jednu stěnu za zeleno, toť vše. Takže ano, okna, resp. prosklené dveře tam budou. No a velikostně přesně takový obývák máme teď a naprosto stačí.
Odpovědět
@lucka147 Nene, to určitě ne. Chceme oddělit kuchyň od obýváku. Máme k tomu víc důvodu, mimojiné i proč otravovat lidi v obývací části hlukem a zápachem.
Odpovědět
@pospa123 Uvažuji jestli smyslem vašeho příspěvku je naštvat lidi, kteří se vám budou v dobré víře snažit poradit či jestli opravdu takhle je schopen někdo přemýšlet. Nevím ani, která z variant je horší. Každopádně to, že jste byl schopný/schopna si dát práci to nakreslit ukazuje na druhou variantu. Smutný to příběh. A klidně se vsadím, že tohle není váš první profil zde, protože jinou variantu tohohle nesmyslu už jsem tu viděl a autor/ka byl/a naprosto stejně smýšlející...
Odpovědět
Silně mi to připomíná: http://www.modrastrecha.cz/forum/proj... :-D :-D :-D
Odpovědět
@wendy213 Taky jsem to měl připravené, návrh je úplně stejný, argumenty taky , jste mi vzala vítr z plachet :-D :-D :-D Jen doufám, že už se tazatel či tazatelka aspoň naučila světové strany.... :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Podobný příspěvek už sem dávala partnerka, to je pravda ... Po několika diskuzích jsme návrh trošku předělali a chtěl jsem si přečíst i názor ostatních ... přítelkyně mě upozorňovala na to, že jakýkoliv názor trošku se lišící zaběhnutému standardu se tu se zlou potáže, no měl jsem jí věřit. Neměl jsem opravdu v úmyslu tu nikoho naštvat, ani @lopp, pouze jsem se zeptal a nevím, proč by měl být smutný příběh to, že v některých věcech smýšlíme jinak než ostatní. PS: Ty světové strany byla má chyba, holt spěchat se nemá ... Každopádně děkuji za čas všem přispěvatelům.
Odpovědět
Každý nějak začíná... a doporučila bych se stavěním nespěchat, projít pár domů u známých, inspirovat se všude možně a třeba se některý Váš pohled změní. Přeji hodně štěstí, ať vše dobře dopadne.
Odpovědět
Na to, jak to máte rozkreslené, tak jsem tam nenašla pračku... a trošku se mi nelíbí ta technická, dílna a komora. Připadá mi, že je všude všechno. Raději bych udělala prádelnu, kde bude pračka, alespoň nějaké umyvadlo a místo na sušení (a třeba i žehlení) věcí. Pak třeba dílnu, kde bude nářadí, ponk a můžou tam být i kola a sekačka. Taky jsem pro uzavřené zádveří - z praktických důvodů a vlastní zkušenosti. Jinak s odděleným obývákem od kuchyně souhlasím. Tak asi tak :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Obývák mi připadá malý, zvětšila bych ho na úkor terasy. Dětský pokoj na sever bude studený. A kuchyň bych propojila s obývacím pokojem posuvnými dveřmi, myslím, že už minule tu dost lidi popisovalo vyhody... malé dítě nebude sedět mamince v kuchyni pod nohama a hrát si, ale bude cosi dělat v pokoji a ona nebude mít tušení co.
Odpovědět
@katis6 Děkuji. Procházení domů máme již za sebou. A mimo jiné jsme si z toho odnesli , popř. potvrdili, všechny již zmíněné věci :)
Odpovědět
@murinam Pračka je ve skříni v koupelně :)
Odpovědět
@slabici No dětský pokoj je na jih a východ.
Odpovědět
@pospa123 Popravdě nevěřím, že nejste jedna a tatáž osoba jako minule, ale to není důležité. Základní je to, že je to celé špatně, od začátku do konce. Tohle není otázka osobních preferencí či osobitosti a zcela vážně bych chtěl vidět kde jste se byli dívat na domy, pokud vás to utvrdilo ve vašem názoru, byl jsem již v mnoha novostavbách, ale takovéhle "vychytávky" jsem ještě nikde neviděl. Ten světlovod je opravdu prelička, stejně tak jako nakreslit si místo na kočárek vedle ponku a vrtaček... Dělení pokoje na dva posléze, dvoje vchodové dveře vedle sebe a tak dále a dále. Popravdě lidi jsou různí, klidně si postavte iglu či stan, je mi to srdečně jedno, jen když chcete znát názory ostatních, naučte se je přijmout, to máte jaksi s přítelkyní stejné, vzácné to klony...
Odpovědět
@lopp V čem je špatně světlovod a kočár? Dělení pokoje posléze je špatně, když nevíme, kolik dětí bude? K čemu nám bude ten druhý pokoj potom? V čem je tedy dělení posléze špatně? Jsou jedny vchodové dveře. Druhé dveře jsou do dílny, z které si denně nosím vercajk do auta, navíc je tam kotel, ke kterému se nosí dřevo a nebudu to tahat přes chodbu. Jasný není problém přijmout názor, odůvodněný, ale od Vás čtu jen tohle je špatně a hotovo.
Odpovědět
Profilova fotka
Asi tak... je vidět, že nemáte děti, jste jen dva a víceméně používáte být na přespání, pak to takhle fungovat bude. Jinak si nedovedu představit, že vám nepřipadá nic špatného na kočárku s peřinama (to se z něj běžně nevyndavá) hned vedle ponku a vrtaček. To bude mimčo asi od narození trénovaný na prach a špínu. Myslím, že už lidi nemají chuť vám tu radit. Proč to sem vůbec dáváte, když na všechno máte zdůvodnění? V čem vlastně chcete poradit?
Odpovědět
My měli kočárek v garáži a děti jsme vždycky vynášeli i ve fusaku (garáž v bytovce). A třeba plánují kočárek zakrývat igelitem proti dešti. Jinak na tom půdorysu se mi líbí velká dílna i komora, bohužel je to na úkor obytných místností. Aspoň bych pouvažoval přesunout jídelní stůl do obýváku a to zmenšit kuchyň a oddělit ji od obýváku dveřmi. Ten obývák mi přijde strašně malý, není tam místo pro návštěvy a snad ani pro vlastní děti.
Odpovědět
@slabici V dílně si budu šroubit rozvadece a ukládat nářadí,neni z čeho si udělat špínu,prachu tam bude stejne jako kdekoliv jinde v domě,i proto je nářadí,které muze byt špinavé nebo nářadí na benzin v komoře.Nechceme nechat poradit?Minule byla připomínka,ze nejde mít kočár v ne vytápění místnosti...to jsme změnili,bereme si je tedy k srdci a děkujeme za ne.
Odpovědět
Profilova fotka
Jinak ke světlovodu: ten si dejte de koupelny, kde není okno, proč do obýváku? A argument zavřené kuchyně kvůli návštěvám moc neobstojí, obývák je tak malý, že návštěvy budou stejně sedět venku, vždyť je to tam nahňácaný a lidi navíc se tam nevejdou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě dodám, co jsem psala už minule ... většině lidí jak vidno se to nelíbí. Pokud byste to někdy náhodou chtěli prodat, budete mít problém a půjdete dost pod cenu, protože to bude na totální rekonstrukci
Odpovědět
@pospa123 Tak s vámi bych si chtěl postavit dvojdomek... Vaše argumenty typu : kočárek tam je v pohodě, žádný prach a špína-- u kotle bude dřevo, které nechci tahat přes chodbu... A ten světlovod? Jako vy si nakreslíte 15m2 obývák, údajně teda s prosklenou stěnou, a ještě tam budete rvát světlovod? Myslím, že @slabici to napsala přesně, jste dva, o dětech nemáte ani páru, domov je místo na přespání. Projekt domku je kočkopes, mix panelákového bytu a menší dílny, všechno vám takhle stačí a vyhovuje, jen fakt nerozumím tomu, proč to tedy dáváte nahlédnout světu... Už to viděl nějaký projektant, resp. co vám na tohle řekl, to by mě fakt zajímalo???
Odpovědět
Profilova fotka
Působí to na mě, že jste si překreslili byt, který máte a přidělali jste si tam komoru a tech. místnost jako skladiště na věci, které teď nemáte kam dát... Tak na mě působí nepoměr obytná část/ technická část. Ale když odmyslím tento pohled na nákres, připomínky některých tady, tak jestli opravdu chcete dům takto... tak bych dala sporák pryč od okna, troubu od lednice, nějak mi chybí gauč. Možná jsem ho přehlédla, ale pokud není,kam si právě sedne návštěva nebo kde bude spát? Zmenšila bych komoru a zvětšila koupelnu. Vana se vám s dítětem bude hodit. Přeházela bych věci v komoře a tech. místnosti. Kočár dala do komory a sekačku, gumy a podobné věci do technické místnosti. Vchod do technické místnosti mi nepřijde jako špatný nápad, jen vchod do té komory je nepraktický.
Odpovědět
Já to tedy jako dům vůbec konentovat nechci - když tak jen snad slovem: DĚS ! ale nechtejte po mně argumenty - ty považuji za zbytečné ...vždy mně totiž zaráží, když se najdou tací, kteří vymýšlí již vymyšlené..inu něco na způsob života v Severní Korei- tam si jdou svou vlastní cestou a staví rakety co vybuchují, jí kořínky apod...- a jako bonus lze odpůrce i popravit... :-D :-D
Odpovědět
Vidim,ze tady vysvetlovanim důvodu,proc to je,jak to je,neuspěji.Asi jsem čekal připomínky spis typu tu vodu budete tahat moc daleko nebo ten kotel takto byt nemůže.Koncim tedy tuto diskuzi,k ničemu neni,jen k urážení.Takze díla kradnou sobotu.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?