Připomínky k návrhu projektu

Profilova fotka
Prosím pěkně, dostali jsme návrh projektu bungalovu, mohu požádat zkušené o připomínky?? Naznačila jsem posunutí několika dveří a jednoho okna, ale dál nevím, mně se to líbí, ale já nejsem zkušená :) Rozměr je 10x 15 m, vchod je na jihu, okno mezi kuchyní a obyvákem je na východ. Okna na sever budou nejspíš jen malinká, pokud se domluvíme se sousedy, to ještě není jisté, takže zatím tam žádná vyjma jednoho v koupelně zakreslená nejsou. Velice moc děkuji!!!
Odpovědět
Profilova fotka
doporucuju zacit znova a lepe...tohle asi ani nestoji za komentar...
Odpovědět
Profilova fotka
Aha, děkuji, můžu se zeptat, co všechno je špatně? Děkuji!
Odpovědět
pracovna bez okna prohodit WC s komorou aby byli WC vetratelne moc Velká koupelna vůci obývacímu pokoji atd je toho dost půdorys je hodně nedomysleny
Odpovědět
Profilova fotka
Dostali jsme to jako návrh od projektanta, tak mě nenapadlo, že by to mohlo být celé úplně špatně :-.
Odpovědět
@jadie výkřik od carpatie je opravdu o ničem, nemá cenu se s tím stresovat, ale dal bych k zamyšlení: - pracovna bez okna vs, komora s oknem - nebylo by lepší obráceně? - opravdu potřebujete tak velkou koupelnu? - ten nejjižnější pokoj bude v létě nejteplejší, na téhle straně se bude špatně spát - viděl jsem v reálu šatnu před ložnicí, kdy byl průchozí do ložnice, tj kdo šel do ložnice, šel skrz šatnu. Přišlo mi to hrozně praktické, protože večer člověk nechá oblečení v šatně, ráno vstane a rovnou se tam strojí - šatna přes chodbu naproti ložnici mi praktická nepříjde - pokud se nepletu, tak rozměr 10x15 není nijak atypický, zkus se podívat i po různých developerech, co nabízejí za svoje projekty a jak to mají řešené, třeba tě něco inspiruje ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Opravdu moc děkuji za veškeré cenné rady a připomínky!
Odpovědět
Profilova fotka
Mě teda taky praštila do oka ta veliká koupelna versus pracovna a šatna. Ta šatna mi přijde spíš jako vestavěné skříně než jako místnost - po obou stranách tam skříně nedáš a dávat jenom na jednu stěnu, tak to nemá význam šatny dle mého.Nebylo by lepší dát spíš šatnu místo té pracovny? Místnost bez okna je fakt nepraktická. Pak trochu nerozumím komoře ze zádveří? To bude jako šatna? Jak doporučují ostatní, zkuste to překopat a ještě popřeházet. Toto mi nepřijde jako štastné řešení
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, komora ze zádveří bude šatna. Tak velkou koupelnu nepotřebujeme, projektant ji tam namaloval a já přemýšlím, jak ji zmenšit, třeba aby se mi zvětšila kuchyňka. S tou pracovnou a šatnou zkusím vymyslet nějaké jiné řešení, já pevně doufám, že tam okénko bude v té pracovně. Okno v dětském pokoji na jih tedy zrušíme a dáme ho na západ, aby tam nebylo takové teplo. Pro někoho, kdo tomu nerozumí, jako my, je k nezaplacení, když se může poradit s někým, kdo už něco "postavil" a tak má zkušenosti!
Odpovědět
Profilova fotka
Já zas nerozumím tý kotelně ze dvora ;-) Pracovna 2,5 x 1,7m je v podstatě k ničemu, jedině snad jen na stolek s PC. Spíž bych udělala klidně užší, koupelnu na šířku. Šatna v předsíni je k ničemu, navíc nudle 1,2m. Asi bych to taky celé vyhodila a zkusila najít nějaký typoý dům a změnila bych jen trochu dispozice.
Odpovědět
Profilova fotka
Kotelna ze dvora je na kotel na dřevo, které se bude vozit rovnou ze zahrady do kotelny. V pracovně právě bych chtěla jen ten stolek s PC a pár šuplat, nic dalšího netřeba :) A v té spíži právě potřebujeme mít pultový mazák, který máme a ten má 165 cm na šířku, takže spíž moc zmenšit nejde, aby se tam něco vlezlo, když mrazák zabere většinu spíže :) Ta šatna je pitomá, to máte pravdu, to mě předtím nenapadlo a ta koupelna zbytečně velká, to také, nějak se ji pokusím zmenšit.
Odpovědět
Já bych teda v první řadě prohodila levou a pravou stranu :-D sluníčko na východě bych měla raději u ložnic, obývák s kuchyní bych já osobně měla raději na západ - ale například manžel to má raději obráceně, tak asi záleží. To okno na jih v jednom z pokojíčků bych zrušila určitě. No a co ten obří špajz, to máte sad a pole?:-D
Odpovědět
Ahoj, ten půdorys není dobrý a upřímně bych se zeptala toho, co vám to kreslil, jestli by si takový dům sám postavil pro sebe. Vzhledem k tomu, že máte standartní rozměry, žádný atyp, koukla bych se na typové projekty různých společností -. myslím, že tam určitě objevíte to, co by vám vyhovovalo nebo co by se dalo drobně upravit. Např: http://www.euroline.cz/cz/projekty/ro...
Odpovědět
Článek se načítá
Projekt se mi celkově nelíbí. 1.) vstup ze zádveří přímo do klidové části (většinou je trend vstupovat do společenské části a klidovou mít trochu "krytou") Přecijenom není nic příjemného vyjít z pokoje/ložnice třeba na wc jen v pyžamu (třeba při nemoci) a potkat se s nějakou návštěvou 2.) ta koupelna to je nesmysl první kategorie, pokud tedy nemíníte mít místo vany bazén :-) 3.) pracovna bez oken? určitě bych místnosti kde budu trávit více času chtěl mít osvětlené denním světlem, jinak je to výhledově fakt tak na deprese (ale znám i lidi, co jim to tak vyhovuje - ale těm říkám krtci :-D ) 4.) šatna je navržena velmi neprakticky a asi bych taky spíše volil šatnu jakou součást pokoje 5.) kotelna - je sice fajn mít přístup ze dvoru kvuli navážce dřeva, ale zase bych myslel i na to, že občas musím jít přiložit nebo "zkontrolovat" stav a na to všechno budete muset chodit venkem - a topí se v zimě, takže asi taky žádná hitparáda. Za mě bych volil přístup i z domu a tím budete mít i "technický výstup" na dvůr, protože ne vždy je ideální jít přes obyvák Jinak co se týče okna na jih, tak zde je otázka čí to bude pokoj. Jsou lidi, co by to nesnesli ale naopak jsou i takový teplomilové, pro které je to učinění sen. Jako nejvetší handicap bych viděl, že nemůžete mít okna na sever a tak neprosvětlíte nějaké místnosti tak, jak by si zasloužili. Ono i pokud Vám to sousedi dovolí a jste jen 2m od hranice (ne 3,5m kde už se to se sousedy extra neřeší) tak můžete mít jen okna do technických místností a ne do obytných a stejně tak to musí mít soused.. Asi bych to opravdu celé překopal, protože dobře tady to ho je opravdu velice po skromnu a žít s tolika nedostatky pak celý život asi nebude nic příjemného. Jak je výše psáno, mrkl bych na typové projekty a upravit si to podle svého - ono z toho ve finále podle vašich požadavků stejně vznikne něco zcela unikátního, ale budete mít zhruba představu co by jak mohlo být.. A závěrem, projektanta bych rovnou vyměnil, pokud Vám toto předložil jako projekt domu.
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, předložil nám to jako první návrh. Děkuji Vám za podněty!
Odpovědět
Profilova fotka
@jadie Taky doporučuju změnit projektanta, my měli projektanta taky nic moc, po první schůzce dobrý, psal si poznámky, vše mu bylo jasný, ale po prvním návrhu se nám to nezdálo, jen překreslil a trochu doladil rozměry našich inspiračních půdorysů, ale nic moc praktického nevymyslel a pak s ním ta spolupráce byla už jen trápení, stále chyby... Nakonec jsme to dotáhli společně do konce, ale jen díky někomu jinému a velmi ochotnému to s námi řešit a my vše museli pak tomu našemu projektantovi předložit, jinak nevím... Doporučuju utéct v začátku ;) Stále nám pak opakoval, že je jen projektant a že nám to nakreslí jak my chhceme, ale že není architekt...z toho jsme tekli. Jinak k půdorysu jak bylo řečeno, TM přístupná z venku super, ale určo mít i přístup ze vnitř pokud je tam něco (kotel) co se obsluhuje. To místo na jídelní stůl je opravdu žalostné k porovnání špajzu Souhlasím s obí koupelnou, to je podle mě jedna z místností, která by měla být menší a útulná, rychle vytopená. Maličkatá šatna na chotbě blbost, asi se nebudeš moct v ní ani oblíknout, takže v pyžamu do šatny, vzít oblečení a jít se převléknout zase do ložnice-koupelny. Vím jak jsou tyhle začátky těžký, když tomu člověk nerozumí a nemá na to buňky a má se na někoho spolehnout. Ale podle této práce, bych to fakt zkusila zadat ještě někomuu jinému. Držím palce.
Odpovědět
Mám stejný názor jako ostatní výše. Vzhledem k tomu, že jak píšeš tomu nerozumíte, jaké jste dali projektantovi zadání? Upozorňuji, že velice málo projektantů má též architektonického ducha. Jsou vyjímkou ti, kteří umí udělat dobrý návrh a zároveň ho udělat do stavu, tak aby "to šlo postavit". Plánujete celoživotní investici, ve které chcete strávit zbytek života. Do poslední pídě, by Vám měl projekt vyhovovat a být sním ztotožněni. I tak se během stavby najde spousta věcí, které by jste napříště udělali jinak. Proto bych Vám doporučil následující: 1) udělejte si rozvahu co od domu očekáváte, kolik a jak dlouho Vás tam bude bydlet. 2) Udělejte si schéma - bubliny , do kterých si vepíšete, jaké místnosti by jste chtěli v domě mít a ty si propojte čarami tak, jak chcete aby byly přístupné (to bude představovat dveře). 3) projděte si typové domy a vyberte si jich pár, které se Vám líbí. 4) navštivte architekta, kterému ukážete svoje schéma, a katalogové domy, které se Vám líbí. Ten vám udělá návrh domu. 5) V případě potřeby, případně úspory, se vraťte k tomuto projektantovi, ať Vám to nakreslí dle návrhu od architekta. Jestli Vám je ale schopen předložit takovýto návrh, raději se obraťte na jiného. Nenechte se přesvědčit tím, že tento za projekt chce o 10-20 tis Kč méně než ostatní. 6) Po zkreslení projektu si do projektu zakreslete reálný nábytek, který tam budete mít vč. jejich rozměrů. Vadilo by Vám, pokud by se Vám tam nevešla třeba o 10 cm sedačka, kterou by jste jinak chtěli. 7) Věnujte tomu dostatek času a skutečně si tyto věci promyslete. Budete tam předpokládám chtít žít do konce života.
Odpovědět
@jadie Ještě k tvé úpravě dveří u pokoje... Co bylo důvodem přesunu dveří u toho pokoje ke kraji místnosti? Zkoušela jsi si tam umístit nějaký nábytek? Dle mého názoru se jedná o velmi častou chybu projektantů, kteří tam nerozmistˇují nábytek a pak se tam nedá umístit ke zdi nábytek, aniž by po příchodu do místnosti nekoukal člověk do boku skříně a následně se nemusel vykličkovat při průchodu. Znázornil jsem to na obrázku jako variantu A, a dle mého názoru lepší řešení varianta B
Odpovědět
Profilova fotka
Taková "maličkost" s těmi dveřmi a vůbec mě to nenapadlo, že varianta B je opravdu lepší, velké díky! Zkusím pohledat v okolí nějakého architekta a požádat o nakreslení nějakého návrhu.
Odpovědět
Profilova fotka
@atilius K nicemu je ten pudorys...je tam tolik chyb, ze snad nema ani smysl se dal rozepisovat, evidentne to delal nekdo, kdo o tom nema ani paru a myslim, ze clovek by navrhu vlastniho bydleni mel venovat dostatecnou peci a obratit se na nekoho, kdo tomu rozumi, coz pan projektant @jadie evidentne uz na prvni pohled neni....
Odpovědět
@jadie Nechte si udělat udělat u architekta studii, poradí Vám co se na Váš pozemek hodí a vytvoří dům na míru, přímo pro Váš pozemek. Jakmile budete mít studii, tak si ji nechte překreslit u architekta. Připravte se ovšem na nemalou částku za studii + projekt. Ovšem tato investice se vyplatí ze všech nejvíce.
Odpovědět
Profilova fotka
@rad5 Tleskam, rozumny a promysleny pohled na vec!
Odpovědět
@carpatia Jde o to, že připomínky @rad5 jsou k něčemu, tvůj výkřik nikomu nepomůže ;) a je úplně jedno, jestli ten návrh je k něčemu nebo ne....
Odpovědět
Profilova fotka
@atilius no, pomuze, protoze dle meho jsou tyto rady naprostym plytvanim kohokoliv casu...protoze ten navrh absolutne postrada jakoukoliv koncepci...nehlede na to, ze abychom skutecne mohli posuzovat nejake jeho "hodnoty", bylo by potreba znat kompletni zadani, velikost a orientaci pozemku, pozadovanou cenovou hladinu atp...dle meho skromneho nazoru proste nema vubec cenu se zabyvat timto konkretnim navrhem a pokouset se ho nejakym zpusobem "vylepsit", protoze to nikam nepovede...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?