Připomínky k projektu

Ahoj, rád bych slyšel připomínky popřípadě vylepšení k našemu návrhu patrového domu. Zatím je vše v začátcích a projektanta budeme kontaktovat, ale chceme mít finální představu jak by měl dům vypadat. Okna jsou otočená pro lepší přehlednost. ;) Děkuji všem za komentáře a případné úpravy. Franta
Odpovědět
vsetko dolezite mate na sever, zima a tma na terase, obyvaku a pokojiku a svetlo a teplo pre kuchynu a T.M. Prehodil by som to. Krb pri komore tiez asi nie je najlepsie riesenie. Dal by som ho ku telke.
Odpovědět
Já si myslím že terasa na sever je špatně budete tam mít celý den tmu a potom krb máte od všeho daleko od terasovek i od technické místnosti budete muset tahat dřevo přes velkou plochu(bude z toho binec )
Odpovědět
Záleží, jaké možnosti na pozemku máte, ale pokud by to trochu šlo, dala bych terasu na JZ a vyměnila obyvák s kuchyní, nebo alespoň prosklenou stěnu v obyváku na JZ. Nelogické mi příjdou ty fr. dvěře z jídelny-na terasu daleko. Ten krb u komory není nejlepší bude vám do ní topit a jestli to míníte jako spíž, tak by to chtělo spíš chladněji. Jinak je to jednoduché a hezké.
Odpovědět
Děkuji za komentáře. Posílám fotku umístění domu na pozemku. S rozložením pozemku vůči světovým stranám toho moc udělat nejde, protože je třeba dodržet stavební linii domů. Protože budeme mít velkou zahradu tak chceme mít obývací místnost s francouzským oknem u terasy situovanou směrem do zahrady a né k hlavní cestě. U jídelního stolu bude pouze větší okno. Technická místnost je volená v přední části domu z důvodu rozvodů vody pro koupelny, záchody a kuchyň. S krbem stále ještě nejsme rozhodnutí. Komín může být za krbem a stěna od spíže půjde tepelně odizolovat. Stejně krb nebude využíván jako hlavní zdroj tepla. Rozhodně si z obývacího pokoje nechceme dělat kotelnu. Dřevo se bude nosit z technické místnosti. Tedy pouze přes chodbu a krb bude hned za dveřmi v obývacím pokoji.
Odpovědět
Takže až na ten krb :-), je to fajn. Možná bych celý dům posunula směrem k louce-abych měla terasu co nejdále od sousedů. Nevadil by mi "binec" od dřeva-myslím, že je jedno, jestli ho neseš 3m nebo 5m, však se nemusí nosit v ruce nebo děrovaném koši. Ale zvážila bych posunutí dveří do obyvacího prostoru a dát krb tam, kde jsou teď ty dveře.
Odpovědět
@fujit Mě zaujalo u toho nákresu, jak je tam dráha slunce - jak bude svítit. Můžu se zeptat, to je nějaký prográmek, nebo www stránka? Můžu poprosit o odkaz? Děkuji
Odpovědět
@bamak Krb bude opravdu lepší vyměnit s dveřmi a komín bude v horním patře procházet ve stěně mezi dětskými pokoji. Krb tak byl totiž umístěn, že by jsme ho chtěli pořídili s teplovodním výměníkem a v technické místnosti by byla akumulační nádrž, ale tento krok jsme si po propočtu nahřívání nádrže a celkové ceny rozmysleli. Jistě z topení je vždycky nepořádek, ale pokud to není na každodenní topení tak to taková hrůza není. @murinam Ano jedná se o super internetovou stránku. Jde tam přesně simulovat svit slunce v konkrétní den a tak člověk vidí jak mu svítí slunce přes zimu a jak přes léto. Doufám, že odkaz nebude smazán. http://www.pocasi-volary.cz/velhartic...
Odpovědět
@fujit Super, díky moc :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@murinam zvazil bych, zda neposunout dum co nejvice k severovychodnimu pozemku, kdyz uz musite dodrzet ulicni caru. at mate vice prostoru na zapadni strane....
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Ahoj. Máme před schválením projektu a rád bych o radu či případné postřehy zda ještě neupravit dům dle našich dodatečných úprav. Původně bylo počítáno se schodištěm s podestou pro příjemnější výstup do patra. S částečně točeným schodištěm se vůbec nepočítalo, ale pokud by se využilo tak by v první variantě byla možnost udělat pod schody dveře na dvorek nebo v případě druhé varianty prohodit místnosti a tak situovat dům lépe dle světových stran. Která varianta by se vám více zamlouvala? Díky za názory. Vložené obrázky dle pořadí: Schvalované plány Varianta č.1 Varianta č.2
Odpovědět
Osobně mi přijde nejvíce sympatická varianta č. 2, ale má taky nedostatky. Např. Dlouhé rozvody teplé vody do kuchyně, pokud bude elektro rozvaděč v technické místnosti tak taktéž dlouhé rozvody elektřiny a pokud máte přívod před domem tak i dlouhý přívod do rozvaděče od elektrických hodin.
Odpovědět
@fujit Nač potřebujete dveře pod schody? Budete je využívat? Spíš bych tam udělal nějaký úložný prostor. Technickou bych nechala v zádveří-kratší rozvody, úložný prostor blíže vchodu.
Odpovědět
Článek se načítá
@bamak Ty dveře pod schody jsou pouze u varianty č. 1 a technická místnost je v zádveří. Pokud by tam ty dveře byly tak by se využívaly často. Máme velký pozemek a na zahradě bude hodně práce, často se tam budeme pohybovat. Mi se líbí nejvíce varianta č. 2, pod schody by vznikl úložný prostor, technická místnost a spodní pokoj pro hosty (později ložnice) by byly správně umístěny dle světových stran. Vchod do technické místnosti blíže umístěný k zahradě. Pravdou je, že rozvod teplé vody a elektriky by byl do kuchyně zbytečně daleko.
Odpovědět
@fujit Právě, záleží na co jednotlivé místonosti budete využívat. Já mám technickou i jako druhé WC, "špinavou" sprchu, úložný prostor...takže ji mám u vchodu. Dlouhé rozvody nesnáším-čekánína teplou vodu, když potřebuju něco opláchnout...a 4 dveře ven bych taky nevyužila....ale jestli to máte z nějakého důvodu jinak, tak si to samozřejmě udělejte, jak to vyhovuje vám :-)
Odpovědět
@bamak Čtyři dveře jsou pouze u varianty č.1. U té varianty č.2 jsou tři - hlavní vchod, vchod do technické místnosti od zahrady, auta a francouzské okno na terasu z obývacího pokoje.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?