Připomínky k projektu bungalovu - úprava koupelny a prádelny

Ahoj, máme hotový projekt, ale ještě přemýšlíme nad rozmístěním příček mezi koupelnou, WC a prádelnou (na obrázku v červeném rámečku) + rozmístění zařízení. Přemýšlím o přesunutí sprchy do prádelny (aby se mohli koupat / sprchovat 2 osoby současně), ale pak mi zbude zbytečně velká koupelna. V žádném případě nechceme mít v koupelně záchod. V prádelně bude pračka, místo na sušičku, prostor pro sušení prádla a umyvadlo nebo dřez. Líbil by se mi taky nějaký otvor na přesun prádla z koupelny rovnou do prádelny. Nemáte někdo nějaký nápad, jak to doladit? Ráda si přečtu i další připomínky k projektu. Rozmístění kuchyně a nábytku je zatím jen orientační. Určitě nechceme, aby byla středobodem obýváku televize (už pár let ji nemáme a vůbec nám nechybí). Díky moc
Odpovědět
Já bych to asi neměnila, mě se to zdá takhle dobře vyřešené.
Odpovědět

Odpovědět
@katkamor Vypadá to docela dobře, já bych někam ještě dala druhé WC. V baráku mi to přijde jako standard, prostě "záložní" WC. Dala bych ho buď do koupelny a pokud je to pro Vás nepřijatelné, tak do technické místnosti. Máme bungalov, jedno WC samost., druhé v koupelně a třetí v malé koupelně přístupné ze zahrady. A věř mi, když přijedou děti s rodinami, nebo je víc lidí na návštěvě, jsme rádi, že to tak máme a nestojí se na toaletu fronta. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, ja bych take preferoval 2. WC prim ov dome, v te technicke je super, ze tam muzes ze zahrady, zvazil bych tu loznici za obyvakem, to mi neprijde idealni. a rozhodne bych vic oddelil nocni a denni cast - prijde nekdo, komu nechces ukazovat cely dum, ale musi jit kolem pokoju atd. zvazil bych prehodit 101 a 105 - z koupelny urcite pujde zvuk do loznice. Samozrejme zalezi, kolik vas v dome bude bydlet. A az budete planovat rozvody, vzhledem k vzdalenosti kotle a koupelny bych tam dal cirkulaci vody. Neni prostor na suseni pradla zbytecny, kdyz mate / budete mit susicku? Jak hlucny bude kotel na drevo v technicke, ktera sousedi s pokojem? krb do obyvaku neplanujete?
Odpovědět
@aneri53 Ahoj, druhe wc bude v technicke mistnosti (kotelne). Pritel si tam naplanoval pisoar, ale asi tam dame klasicky zachod. Bude dobre pristupny ze zahrady a z dilny (garaze). Tri wc uz mi prijdou na 4+kk zbytecne moc.
Odpovědět
@zeneva Ahoj, loznice za kuchyni neni uplne idealni, ale byl to kompromis - chteli jsme loznici na vychod a soucasne z kuchyne aspon trochu videt na prijezdovou cestu a obec. Zatim jsme 2, ale casem snad pribudou deti. Vstavame vetsinou soucasne (nepracujeme na smeny ani nemame sluzby), tak by to nemel byt takovy problem. Libi se nam, ze loznice nesousedi s detskymi pokoji. Susicku zatim nemame (ale treba jednou poridime, kazdy si ji chvali). Misto na suseni pradla by se mohlo vyuzit treba na nejaky regal (uskladneni mopu, uklizecich prostredku apod.). Delka rozvodu neni idealni, to je pravda... Krb neplanujeme (grilovat se bude kdyztak venku). A ta hlucnost kotle me nenapadla. Je kotel hlucny?
Odpovědět
Profilova fotka
@katkamor OK, to byly me postrehy, ale 100 lidi, 100 chuti :-) kotel nemam, ale zajimal bych se o to, znamy mel kotel na uhli s automatickym podavacem ve sklepe pod loznici a bylo to malinko slyset, hlavne tedy za ticha v noci. Susicka je super, mame ji 14 dni a parada
Odpovědět
@zeneva Za postřehy moc děkuji, víc očí víc vidí. Ohřev vody, druhé wc a hlučnost kotle musíme ještě promyslet.
Odpovědět
Profilova fotka
@katkamor a jeste mi tam chybi zadveri - neco jako tady - http://www.ardprojekt.sk/dom.php?id=6...
Odpovědět
Profilova fotka
A co wc umístit tak, aby tam bylo okno?? Třeba hned vedle vchodových dveří? Můj názor je, že wc by mělo být někde bokem obytného prostoru. A aby byla možnost okamžitě vyvětrat, tudíž okno. Vy ho máte přímo uprostřed domu.. takže z každého pokoje, kuchyně a obýváku bude vše slyšet, i cítit.. :-) Jinak sprchový kout bych dala do koupelny, vyřešila bych to příčkou, tu jen otočíš a vstupovat do sprchy se bude z koupelny. Vlastě příčkou vytvoříš prostor pro sprchování a dají se jen skleněné dveře pro sprchovací kout.
Odpovědět
@lenkaa72 Wc s oknem byl prakticky nas jediny pozadavek na projekt domu... Ale ani projektantovi se nepodarilo umistit ho nekam k vnejsi zdi. Nechteli jsme na wc chodit ze zadveri a jsme omezeni maximalni sirkou domu (koupelna a pradelna uz by byly moc nudlovite). Takle je to aspon odevsad blizko. Budeme shanet kvalitni odvetravaci system ;-) . Ale mozna wc zrcadlove otocime, aby nebyly dvere primo proti dverim do pokoje. Sprchovy kout by se mi libil hranaty za prickou, ale nebyla by pak tma u umyvadel?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?