Přízemní dům nebo dvoupatrový?

Profilova fotka
Jaký je podle vás lepší? A proč? Já bych chtěla dvoupatrový. Ve druhém patře by byly dva dětské pokoje, šatna pro ně, koupelna, popřípadě pracovna nebo pokoj pro hosty. Loznici bychom chtěli v přízemí, už kvůli soukromí. Přítel chce přízemní... Původně jsme měli koupit jen jednu parcelu - 1100m, teď to ale vypadá, že bychom koupili ještě jednu, dohromady 2300m, tak bych možná i z dvoupatrového, který šetří místo, upustila, ale i přesto mám dojem, že je lepší. Co myslíte?
Odpovědět
Profilova fotka
To se tu už řešilo x krát :-) Pro každého hodně indivudiální http://www.modrastrecha.cz/forum/proj...
Odpovědět
Profilova fotka
@lm222 podle toho kolik máte peněz :-D nízký se rovná větší základová deska, střecha atd.... My máme pozemek 1150m2 a budeme mít patrový právě i z důvodu finanční stránky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to bude asi hodně individuální..ale já momentálně bydlím v dvoupatrovém a budu ráda až se odstěhuju do bungalovu ;-) Právě kvůli dětí..a taky myslím na stáří :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@lancome Díky, pročtu to. Jsem slepá. =-) @mojsha myslíš, že je to velký cenový rozdíl? Patrovy zase spolkne náklady za schody, strop musí být nosný...
Odpovědět
No podle mého názoru každý má své pro a proti, pokud už jsou děti větší a chcete na velkém pozemku jestě více místa pak klidně dvoupatrový, pokud ale ještě děti nejsou ale jednou je chcete tak alespoň já si s nima neumím představit existovat na dvě patra. a minimálně do doby něž začnou chodit do školy bych je chtěla mít "pod dohledem" a ne pořád lítat z patra do patra. známá to měla obráceně, dětský pokoj a pokoj pro hosty( v budoucnu snad druhý dětský pokoj) v přízemí a ložnici se šatnou a koupelničkou si udělali v podkroví, pak se jí narodil syn a najednou má ložnici v přízemí místo návstěvního pokoje, právě kvůli těm schodům a pohodlnosti. Takže bych ve vašem případě zvolila metodu napsat si pro a proti a také zvážit jak budete využívat horní patro až jednou zestárnete. Druzí známí také pořád tvrdili, že dvoupatrový je lepší, pak uviděli jaké výhody má přízemní domek tak kdyby mohli šli by do přízemního, přesto, že zabere na pozemku více místa.
Odpovědět
Profilova fotka
@lm222 to nevím bohužel :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@ffiinnkkaa s rodiči jem bydlela v přízemním domě. S pritelem také v přízemním. Kvůli dojíždění za prací ho pronajímáme a jsme také v pronájmu - bytě v paneláku, takže s patrovým nemám zkušenost. Vždy se mi ale strašně líbily. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lm222 A co přesně se ti na nich líbilo? :) každému se libí to co nemá no :-D každopádně to chce asi napsat opravdu pro a proti a hlavně se shodnout s přítelem :)
Odpovědět
Profilova fotka
@berrusska asi máš pravdu. Máme dvouletou dceru a rok se snažíme o další. Spí s námi v ložnici a snad ještě dlouho bude, vyhovuje nám to. :-) Ale představa, jak se jednou děti honí po baráku, po schodech, jak za nimaa pořád litam.. A jak je to v bungalovu se soukromím?
Odpovědět
Pokud máte tak velký pozemek, zvolila bych přízemní a nechala si ho navrhnout. Důsledně bych oddělila denní část a noční část a dále ještě část rodičů a dětí... A udělala to případně i tak, kdyby některé dítě zůstalo nějakou dobu v dospělosti doma, aby se to dalo nějak oddělit. Patrový dům je fajn, ale podle mne jen se schody do patra mimo obývací část....nejlépe umístěnými tak, aby se dal dům později rozdělit na dvě jednotky, pokud by nebylo zbytí. Vše záleží na tom, jak velký dům chcete... do přízemního si někdy můžete pořídit brusle, pokud je špatně navržený, někdy zase jak v přízemním, tak patrovém ztratíte veškeré soukromí. Pokud jde o děti, jsou-li maličké, je lepší přízemní dům, pro odrostlejší děti a hlavně puberťáky je lepší patrový :)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme šli do patrového (stavíme), máme úzký pozemek...on by asi i šel bungalov, ale prostě já miluju schody v interiéru:-D Od malička jsem v patrovém domě a nikdy mi schody nevadily. Teď bydlím něco přes rok v přízemním, taky v pohodě, ale těším se celkem, až jednou doděláme celý dům, a bude oddělená odpočinková část od společenské tím patrem. Taky jsem vždycky toužila po šikminách:-D Přesto jsem ale v přízemí navrhla jednu ložnici navíc, protože je mi jasný, že až mi bude sedmdesát, tak z těch schodů tak vydřená nebudu. Co se cen týče - záleží na tom, jak kdo staví (sám,s firmou atd), z čeho...milion věcí prostě. Co se třeba týče vytápění, myslím si, že patrový je daleko lepší než bungalov. Btw. schody máme v obýváku:-D Ale v případě potřeby jdou jednoduše zazdít a udělat vchod do samostatné bytové jednotky z venku...ale to jen tak pro sichr 8-) Zkrátka, záleží jen a jen na vás, jestli schody zkousnete nebo ne:)
Odpovědět
@lm222 tak třeba my to máme tak,že trošku zvětšíme již stojící bungalov. tedˇ je základ tvaru čtverce a my to budeme mít do L. co se týče soukromí to jsme vyřešili tak že dětské pokoje jsou na opačné straně, je to sice trochu na úkor vzdálenosti koupelny a záchodu ale zase těch cca 6 metrů přes obývák nám nevadí, jelikož jsme se shodli na tom že tuto "trasu" absolvujeme akorát jednou ráno a jednou večer. druhou alternativou by totiž u nás bylo mít buď ložnici nebo kuchyň na sever ale výhled na cca 3 metry vzdálený zděný plot, podél kterého bude uskladněno dřevo na topení. Takže tady asi záleží na tom co si a jak vymyslíte, aby vám vyhovovalo a pak to prokonzultovali s odborníkem, který do toho vloží také část svých nápadů hlavně co se týče orientace na pozemku.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
od určité plochy je výhodnější patrový dům. přízemní pokud je velký, tak se dost prodraží o základy a konstrukci střechy. Osobně bych si pořídila účelně navržený přízemní dům třeba do L, možná s podzemní garáží a zázemím v suterénu, tvar ale vždy závisí na pozemku...
Odpovědět
já jsem se odstěhovala z přízemního do patrového a vyhovoval mi přízemní.Děti mají nahoře pokojíčky, já šatnu a ložnici a je to strašné lítání pro každou věc,denně se nalítám snad tisíckrát,jediné co je pozitivum že mám dostatek pohybu,v přízemním jsme byly víc propojeni s rodinou,teď se hledáme.I co se týče úklidu je to horší,dům je o dost větší,cca 170 m2 ale je to individuální,mě se strašně líbí bungalovy ale u nás to bohužel bylo nemožné
Odpovědět
Taky jsme řešili jestli přízemí a nebo patro a nakonec vyhrálo jen přízemí. Pro patro bylo jen to, že by byl menší baráček, proti patru bylo - až budeme staří už vidim, jak chodíme po schodech, až budou děti vim, že se mi tam nebude chtít lítat po schodech a manžel to řeší z hlediska ceny - sice přízemní bude mít větší desku a střechu, ale zase budou menší náklady na vytápění a tak (teda dle něj), takže nakonec budeme mít VELKEJ bungalov.... :D
Odpovědět
Profilova fotka
Tak mi teď ještě bydlíme ve velkém patrovém domě, a už se moc těšíme,až se těch schodů zbavíme.Budeme mít bungalov a nechci ani jeden schod :-N,max jeden z terasy na zahradu .Koukám,že to tu nikdo nezmínil,ale okolo schodů a také pod nima se hodně drží prach a nečistoty.Jsem hodně na pořádek,a tohle mi také hodně vadí.Je to zkušenost moje i kamarádek.Takže za mě přízemní :-) .
Odpovědět
Líbí se mi jak se tu nikomu nechce do schodů, ale jen co tohle dopíšete, tak jdete na aerobik, tenis, trampolínky nebo běhat... a pokud ne, tak vám schody jen prospějí :-)
Odpovědět
@spajkp No on to trošku rozdíl bude :-D Na cvičení chodí člověk když je mladý a zdravý, Navíc dobrovolně, může jít, ale také nemusí, nic se neděje. Ale přijde stáří, nemoc, nebo stačí i v mladém věku třeba zlomená noha a už to není o pohodlnosti chodit do schodů, ale o možnosti chodit do schodů. Znám to od sousedů z řadovky, pán byl dost dlouho nemocen a nahoru do ložnice prostě nevyšel. Takže ležel dole v obýváku :-( a nahoře 4 prázdné pokoje. My to pojali preventivně :-D , třípatrovou řadovku jsme prodali a postavili si bungalov, ať jsme připraveni. :-p
Odpovědět
Profilova fotka
@spajkp Ale ty schody mají téměr nulový efekt :-D
Odpovědět
Máme patrový a naprostá spokojenost právě proto, že máme ložnici a šatnu v přízemí. Takže já po schodech neběhám vůbec, mám vše při ruce dole. Nahoře jsou jenom děti, tam mají své soukromí a svůj binec a já mám dole klídek :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?