Program Sweet Home 3D. Jak se s ním pracuje?

Profilova fotka
Ahoj stahla jsem si tento program, ale nevím si s ním rady, můžete někdo poradit? Díky
Odpovědět
Ahojky a s čím si nevíš rady ?? ;-)
Odpovědět
taky ti můžu poradit. Dělala jsem v tomto programu celý náš domek a práce s ním je opravdu jednoduchá :)
Odpovědět
Profilova fotka
@sumici @werroona nemůžu začít, když to otevřu mám tam čtverečkovanou plochu, na levo pak výběr místností, ale když udělat zeď tak tam nezůstane, taky nevím jak zadat míry jednotlivých stěn, myslím že to bude jednoduché, ale potřebuje poradit právě ty uplné základy :-) díky
Odpovědět
@barus.8 začneš tak, že si vytvoříš zdi ( u mě je to 13 ikona nahoře v liště) klikneš na to a pak tahem na čtverečkované ploše jedeš, kam potřebuješ (jakou plochu domu chceš).
Odpovědět
Holky chci se zeptat, vy máte tento program stažený v češtině?? Pokud ano, kde ho můžu stáhnout? :-)
Odpovědět
zde je odkaz i s češtinou ale dodejte před to 3 w.... sweethome3d.com/cs/index.jsp zároven to snad pomůže pro naučení se někomu, neb je tam návod jak na to..:)
Odpovědět
@smiley8 http://www.sweethome3d.com/cs/index.jsp, stejně jako psal marwen67, je tam perfektní návod
Odpovědět
Profilova fotka
@barus.8 já si v něm navrhla domeček a nedám na něj dopustit, je super...
Odpovědět
Profilova fotka
@werroona tak už mám zdi hurá, zkoušela jsem vložit i nějaký nábytek, chtěla jsem se zeptat jestli se dá nějak pracovat jen s jednou místností a jestli se dá upravovat barva nábytku hromadně, ne každé zvlášť díky
Odpovědět
Mně osobně se s ním moc dobře nepracovalo, ale na vytvoření jednoduchého návrhu asi ok.
Odpovědět
@barus.8 vidíš, jsi šukulka :-). Můžeš pracovat s jednou místností. Já si třeba jen nakresilala rozměry té dané místnosti (zdí) a pak vkládala nábytek, malovala zdi... Hromadně to asi nejde, myslím, že musíš každý zvlášť, tohle jsem nikdy nezkoušela. Ale můžeš si volit i jiný nábytek, v tom programu http://www.sweethome3d.com/cs/index.jsp si pak můžeš stahovat i postavy, hezčí (modernější ) nábytek. Pak nahoře v liště máš ikonku vytvořit místnosti a tak si můžeš (pokud už máš zdi) obtáhnout tu místnost. Tím zjistíš m3 místnosti a hlavně je můžeš pojemenovat ;-)
Odpovědět
myslím že dostat barvu nábytku je to poslední co by mne trápilo. nám hlavně ukázalo a to bylo to hlavní kolik je kolem místa když se vloží nábytek ten co tam přijde a je velikostně jak má být.. jinak hromadně to myslím nejde ale jde mám pocit při nastavení barvy ji pak dostat na zbývající nábytek který má být stejné barvy...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
ahojky, tak s programem uspěšně pracuju, ale pořád ještě objevuju nové funkce chci se zeptat , jak vložit mnou nakreslený plán místnosti sem na MS?Mám udělaných několik variant koupelny a nevím pro jakou se rozhodnout.
Odpovědět
@barus.8 No vidíš, jsi šikulka ;-). I já pořád objevuji nové funkce. Já sem teda nic neukládala, ale myslím, že když máš uložený projekt v pc tak třeba sem do příspěvku to dáš přes: Přidej fotky... A do svého alba podobně
Odpovědět
prosím o radu jak se dá jednotlivá úroveň vložit sem na stránky?
Odpovědět
3d projekt jde uložit,ale ten druhej půdoris mi nejde
Odpovědět
třeba takto: zkopírovat obrazovku s daným plánem ctrl+alt+prtsc , pak přes ctrl+v vložit do programu Malování (má ho v pc skoro každý pod Start-všechny programy a tuším Příslušenství) , tam oříznout a uložit v PC ve formátu jpg . Pak už není problém ho vložit sem. Mám takhle u sebe většinu návrhů z tohot programu.
Odpovědět
je to docela ok program, jen mě zaráží, nebo nevím jak se vkládá střecha?.......víte někdo? :-.
Odpovědět
@sabutoma V další úrovni a musíš tvořit :) Dělala jsem rovnou a stanovou (mám v albu) a pultovou, ale s trochou fantazie půjdou i další, pomocí různých útvarů, hranolů a jehlanů, které jsou tam v nabídce.
Odpovědět
@kamilape ahao vytvoření úrovně vím ;-) jen mám asi problém, že mám jen tu základní verzi a ta nenabízí možnosti různých tvarů :-(
Odpovědět
Profilova fotka
prosííím o radu, jak se vytváří střecha??? Mám spodní i horní patro, vyzděný štíty, ale kde je ta střecha??
Odpovědět
@teerka já si našla na internetu vyloženě střechu a pak ji přizpůsobila rozměrově.. :-)
Odpovědět
střechy na štíty jsou tady http://www.sweethome3d.com/importMode... je tam i polygonal roof, dá se s tím dobře pracovat i u valbových střech třeba, jsou tam i okapy :)
Odpovědět
tady je návod anglicky, jak si vytvořit celou střechu http://www.sweethome3d.com/slopingCei...
Odpovědět
Profilova fotka
děkuji, jdu se na to mrknout
Odpovědět
Lze udělat ve střeše střešní okno? Víte jak? A nebo kde si okno stáhnout?Na stránkách sweethome se střešní okno nenašla.
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky, prosím prosím, poradíte mi někdo, jak udělám ve zdi výklenek - niku? :D Zkouším to přes vložení díry nebo okna, ale to se mi oboje prorazí ve zdi :/ díky za rady ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Nevíte prosím, jak do sweethome naimportovat vanu ravak? ravak má totiž jiné formáty 3d než sweethome podporuje ]-(
Odpovědět
Profilova fotka
Potřebovala bych rozmístění kachliček (trochu si s tím pohrát). jde to v tomto programu? přišlqa jsem na to, jak si tam natáhnout ten správný vzor ale nepřišla jsem na to, jak na jednu stěnu vložit ty vzory dva.
Odpovědět
Mám problém, udělal jsem si plánek domečku a několik dní jsem pracoval na jeho šperkování. Pak jsem program uzavřel, řádně uložil a ukončil a několik dnů počítač nepoužíval. Pak jsem program znovu nastartoval a chtěl otevřít svůj uložený projekt. Projekt se načetl, ale ihned se ukázalo tlačítka a na něm text : Program Sweet Home 3D will bude nyní ukončen z důvodu zásadní chyby ve 3D renderovacím systému. Po odklepnutí OK ( jiná možnost se nenabídla ) se program odhlásil. Zkoušel jsem různé možnosti načtení, ale můj projekt je pro mně bohužel nedostižný. Poradíte mně někdo jak se k mému projektu dostat ? Děkuji. Fabos.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?