Projekt a vyřízení stavebního povoleník

Dobrý den, chceme s manželem stavět. Firma nám nabídla cenu projektu + že nám zařídí stavební povolení se vším všudy za 120 tis. Je to normální cena? Děkuji.
Odpovědět
My před 2,5 lety zaplatili 70 000,- (bez povolení na studnu, jednoduchý zděný nízkoenergetický typový bungalov s úpravami), cena 120 000 mi přijde běžná. Pokud se jedná o architektonickou kancelář, cena je naprosto v pořádku.
Odpovědět
Projekt (bez prováděcí dokumentace) včetně vyřízení stavebního povolení 120.000Kč (cena z května 2021)
Odpovědět
Letos v červnu jsme platili projekt - 40tis. i s vyřízením stav. povolení. Nutno říct, že máme úplně obyčejný dům, obdelník, sedlová střecha, pouze přízemí - zastavěná plocha 140m2. Bez prováděcí dokumentace.
Odpovědět
Profilova fotka
42tis před 2lety, jen projekt bez prováděcí dokumentace. Povolení jsem si vyběhala sama.
Odpovědět
Opakované téma Např. zde https://www.modrastrecha.cz/forum/pro...
Odpovědět
Přijde mi to hodně.
Odpovědět
Profilova fotka
Minulý rok cena 45.000,- včetně vyřízení. 🙂
Odpovědět
My platili v červnu 60k za dům a 15k za garáž. Celkem s vyřízením, radonem, projekt na vjezd a vyněrím z půdního fondu 85k
Odpovědět
Záleží hodně na tom jaký stupeň projektové dokumentace bude stavební povolení obsahovat - jsou tři stupně PD a stupeň vypracování PD se přímo odvíjí od ceny, pak samozřejmě je to i o lokalitě - velké město, malé město - jsou v tom rovněž rozdíly jak si své služby nechá firma - či projektant zaplatit ve velkoměstě či na malém městě. Bez znalosti co vše bude obsahovat PD se k ceně nelze jen tak vyjádřit, může to být tak, že cena je OK nebo může být i nadhodnocena. Záleží na velikosti RD a dalších případných stavbách - např. ČOV, dešťovka, vsaky a pod.. Ale pokud je to jen na nějaký menší RD a je to základní PD, tak je ta cena 120 tisíc docela dost.
Odpovědět
@franti_p Jeste s dovolenim doplnim, ze taky zalezi na tom, jak je projekt nakresleny. Jestli od ruky (starsi projektanti na to nedaji dopustit - rodinny domek bezne velikosti v ruce uplne staci) nebo v programu, popripade jestli ten program ma vubec legalne (coz ne kazdy projektant poctive plati).
Odpovědět
Profilova fotka
@tinabla asi netušíte, jak pracné je zpracovat PD...
Odpovědět
@puhelin Existují free alternativy 2D CADu nebo lze zakoupit nějakou jednorázovou licenci a používat jí 20 let.
Odpovědět
Článek se načítá
@martin_s No jenze starsi licence neni kompatibilni s tim, co pouzivaji statici, profesaci apod. Alespon nejake ulehceni, i kdyz to funguje teprve par let.
Odpovědět
@puhelin Ano, ale není velký problém dát "uložit jako" a uložit to jako starší formát nebo jako jiný kompatibilní.
Odpovědět
@martin_s Nestava se vam, ze je to pak rozsypany? Mne pokazde, nesnasim ty prevody z jedne verze do druhe. :/
Odpovědět
@kk93 Berte to. Všechno jde nahoru i cena projekčních praci. Ještě mi to přijde málo. Musíte to brát tak, ze ne všechno jde projektantovi a jestli to je i včetně inženýrské činnosti, tak bych to brala všemi deseti. Dneska něco vyřídit s úřadem je utopie.
Odpovědět
@petrkunc132 ale tuším😉 postavili jsme již 3 domy a těch zlodějů co se na tom vždy chtělo přiživit je opravdu hodně… naštěstí už máme svoje známé slušné firmy a stavební povolení mi naposledy trvalo zařídit 2 dny 👍 - firma chtěla 70.tisíc 😂
Odpovědět
@tinabla Za takovou castku velice pochybuju, ze bylo vse poctive odvedeno a vykazano. Pokud bylo, pak jedine v pripade, ze je to charita kreslena od ruky v podrobnosti studie.
Odpovědět
@puhelin píšu za stavební povolení !!! Ne za celý projekt !!!
Odpovědět
@tinabla Za 70 tisic vam firma obehala za 2 dny stavebni povoleni? To bylo i s uplatky urednikum? A kolik stala dokumentace k povoleni?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?