Projekt bungalov 10x20 m, podkroví

Neco zmenit? Poradite? Poznamka mezi jidelnou a obyvakem jsou dva schody, Dekuji
Odpovědět
@star87 Upřímně? Já bych to změnila celé, nějak to nedává smysl. Není žádná technické místnost, žádné zádveří. Kde bude bojler? Kotel??? 50m ložnice? Co tam plánujete? V pokoji bude bydlet kdo? Je to neskutečně daleko do koupelny. Zkuste se podívat na nějaké typové projekty, jen byste věděli, co by v domě mělo všechno být.
Odpovědět
@bamak noo navrh delal pritel ktery je architekt a ma firmu, stavi nove domy... a me se to hodne libi, technicka je vedle koupelny, tam je prostoru ypousta na vse co pisee... pokojik je v podtstane kancelar.. nam se libi open space.. loznice super co je na tom divneho, nelibi se mj ty makickate domecky kde je vse na sobe nastouchane, to mk spis nedava smysl proc lidi stavi tak miniaturni domy... v loznici planujem krom spani i gauc a jakoby posezeni u televize, ulozne prostory tim myslim vestavnou skrin a hlavne volny prostor.... Jedine zadveri mozna chybi ale my zijeme v Chorvatsku a nejsou tu takove zimy jak v cesku, tak to resit asi ani nemusime... Trochu me to prekvapilo co pisete, chapu ptala jsem se na nazor ale co jsem tak koukala tak se to dnes tak dela, cast denni a cast nocni, oddelene... Me to prijde jako ten moderni styl mozna se to lidem jeste nedostalo pod kuzi a jsou zvyklli na malicke obytne prostory ale dnes uz je to jinak, vse se otvira a vnasi to do interieru uzasny pocit prostoru a volnosti... Myslim ze kuchyn s jidelnou a otevrenym obyvakem snad lepsi byt nemuze.. samorejme muj nazor ale kdo by nechtel velkou kuchyn a jidelni stul..? U nas jento tady zvykem sejit se hodne lidi a tak jsme tomu i uzpusobili i tu jidelni cast... a v podkrovi kde budou hlavne detske pokoje az povyrostou tam bude samostatna druha koupelna.... Tak jsem zvedava i na jine nazory. Vim samozrejme co v dome ma byt a vsechni tam bude verte mi :-)... jen je asi stale nezvyk stavet velkorysejsi domy.. co vam vadi na vetsi loznici? Kazdopadne dekuji za koment :-)
Odpovědět
zádveří není jen kvůli zimě, já to chápu jako oddělení špinavé zóny od čisté. Chybí mi samostatné WC a ještě jsem si říkala, kolik je asi průchod kolem těch schodů do patra směrem do technické místnosti.
Odpovědět
@martinam76 nejsem si ted jista kolik ale uvazujeme dat dvere i z koupelny.. takze by se vlastne neprochazelo az uplne dozadu kvuli tomu ze to tam bude uzky, to mi je jasny.. takze za dvermi u schodu nejaky smetaky atd a z koupelny by se dalo jit jakoby pod schody a timpadem pristup k bojleru... Jinakmpracku a susicku mam v koupelne bude to vse zabudovane pod deskou s umyvadle, resp.vedle, mista je tam dost a privod vody i odpadu se nebude muset prodluzovat atd..
Odpovědět
@martinam76 pokud bude schodiste metr siroke tak zbyde 50cm ale vyuziti je tak malo ze tam ani vic potreba snad neni..
Odpovědět
@star87 a nebude na tom schodišti tma, když tam máte naplánované dveře. Když se tak na to koukám, tak mi tam kolem těch schodů vychází průchod asi tak 30 cm, pokud dveře jsou 80tky. To je dost málo i na běžný úklid.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já jsem pro moderní, prostorné domy, ale tohle mi ukázat projektant tak utíkám rychle pryč a ani se neohlídnu... za mě to nemá hlavu ani patu. Ano, líbí se mi oddělená společenská a soukromá část, líbí se mi větší pokoje, sama jsem při tvoření našeho projektu na těhle věcech trvala... ale dům by měl působit jako celek a ne mít ložnici jako taneční sál a zádveří jako krabičku pro sardinky. Vše by mělo být v rovnováze a tady to na mě tak nepůsobí...
Odpovědět
@qeszi vam se zda chodba siroka metr a pul malo?
Odpovědět
@martinam76 tato mistnost je siroka metr a pul a dvere jsou stovky.. pokud schodiste bude 80 zbyde 70 cm na pruchod ale jak jsem psala zrejme dame dvere z koupelny tak ten pruchod vlastne ani neni nutny..
Odpovědět
@qeszi jeste zvazujeme walk in satnu za zdi na naproti postele tak tim by se to o dost zmensilo.. ale sardinkoveho tedy nic nevidim, sorry.. chodby jsou nadstandardne siroke
Odpovědět
Profilova fotka
za mě nee
Odpovědět
Profilova fotka
@star87 Chodba 1,5 m široká je v pořádku, pokud neslouží jako zádveří...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Děti nemáte? Nevidím tam žádný pokoj. Tak velká ložnice mi připadá zbytečná, pokud v ní bude posezení a televize, tak to není ložnice. Obří místnosti a záchod musí být v koupelně? Nelíbí si mi to vůbec. Prostorné domy jsou fajn, ale to se musí umět vymyslet, není to jen o tom, že zvětším pokoje. Jo už čtu, že děti jsou nahoře... tak to bych nechtěla už vubec. Dole takového prostoru a kvůli dětem budu věčně běhat do patra. A sama spát dole v obří ložnici...
Odpovědět
no jestli to kreslil architekt, tak tomu asi není co vytknout :-p
Odpovědět
@star87 velkorysý dům si představuju trochu jinak. Proč 50m ložnice, ale prádelna, koupelna a WC v jednom? Pokud navíc plánujete hostit spoustu hostí, určitě by to chtělo samostatné WC. Bývá dobrým zvykem mít u hlavní ložnice šatnu a soukromou koupelnu. V té úzké chodbě se víc jak dva lidi neotočí - opět jak s tou spoustou hostí, když budou při příchodu/odchodu chtít obout boty, obléct kabáty... ? Ta kancelář je myšlena jako soukromá pracovna, nebo opravdu kancelář, kde bude opravdu i přijímat klienty? V tom případě vám budou cizí lidé courat přes celý dům?
Odpovědět
@star87 já se ještě vrátím k té poznámce, že to má být velkorysý dům. Já si velkorysý dům představuju daleko víc promyšlený. Tady mi to přijde jako nakreslený obdélník, kde někdo uprostřed udělal čáru a rozdělil na dvě části. Levá část, proti té vůbec nic, tam se mi to vše moc líbí i s těmi schody do obývací části. Pravá strana je pro mě divnou věcí, zvláště pak to schodiště s těmi dveřmi a technickou za. Navíc jestli jsem to dobře pochopila, v patře budou pokoje dětí a koupelnu tam plánujete později, to pak bude jedna koupelna navíc s integrovaným záchodem na jeden celý dům. S tou velkou ložnicí, tam bych viděla šatnu, jak jste psala a při tom prostoru i samostatnou koupelnu rodičů, to mi pak přijde velkorysé. Otázka, kam budete ukládat sezónní boty? Do šatny v ložnici asi nejspíš ne a v chodbě na úložné prostory není místo. Kam si dáte věšáky při vstupu na kabáty? Pak ještě pokoj vedle kuchyně, psala jste, že to bude pracovna a předpokládám, že i příležitostný pokoj pro hosty, to pak bude mít návštěva hodně daleko na WC navíc bez špetky vlastního soukromí.
Odpovědět
@star87 No, jo, jenže z tohoto jste nic nenapsala. Jak mám vědět, že v podkroví jsou dětské? Že pokojík vedle kuchyně nebude obytný?Že žijete v chorvatsku? O obyváku jsem nic nepsala a na velikost ložnice se jen zeptala, co tam plánujete, že je tak veliká, nic mi na ni nevadí.....asi není moc rozumné dávat na český web půdorys domu v chorvatsku. Tady se prostě žije jinak, jak sama píšete, takže lidé chtějí od domu něco jiného než vy. Ale pokud vám to bude vyhovovat, není co řešit.
Odpovědět
@star87 že vy jste se tady zaregistrovala, aby jste provokovala? :-D nejdříve píchnutí o kaktus a pak toto :-D
Odpovědět
Ten dom je premyslený do každého detailu. Je vidieť, že to kreslil architekt, ktorý má už nejaké skúsenosti a dokonca aj stavebnú firmu. To že si na chodbe neodložíte topánky, kabáty a iné veci, to je jedno, po ruke máte predsa 50 m spálňu, v ktorej by mohla byť botanická záhrada, ktorá okrem fauny, poskytne priestor aj pre flóru. Priestor pri schodoch nakoniec môže slúžiť aj ako hosťovská izba, priechod 50 cm úplne stačí - veď to kreslil architekt no nie? Nábytok kúpite nezložený, takže tam prejdete. Asi je to veľmi dobrý kamarát, ktorý sa Vám úprimne snaží pomôcť vytiahnuť od Vás peniaze za haraburdu, ktorej on a dokonca aj vy hovoríte dom.. Na týždeň by som vysadil všetky omamné a psychotropné látky a potom sa na tento "akože" návrh pozrel triezvym pohľadom - potom možno pochopíte. Inak je zbytočné Vám niečo radiť.
Odpovědět
@star87 Tohle nemaloval architekt. Anebo je profese architekta v Chorvatsku 3-letý učební obor bez maturity.
Odpovědět
Tusim, ze je to vtip....
Odpovědět
Profilova fotka
To je nějaká provokace a pokus o vtip ne? :-). Vstupní hala nudle deset metrů dlouhá, úplně zbytečná, kde když se tam dá odkládací stěna, tak už se tam dva lidi umlátí. Posezení v ložnici? Na co když je hned vedle obývák. Už vidím jak mám čas tam posedávat hi hi. Schodiště v další nudli?? Proč když by to šlo udělat úplně jinak a úplně lehce. Nezlobte se na mě, ale pokud to není vtip a opravdu to kreslil architekt, tak asi moc zakázek nemá co? Zmrvit takhle dům někomu - budiž , ale svůj vlastní? Co vás k tomu vede? WC vedle vany? Pračka a sušička v koupelně?? V dnešní době?? Opravdu moderní dům. Pardon, moc se omlouvám, ale nemůžu si pomoct. Normálně nejsem vůbec rýpavá, ale ten,, přítel architekt " mě rozsekal :-). Ale spíš si fakt myslím, že si tu někdo dělá jen legraci.
Odpovědět
Profilova fotka
A jestli to myslíte fakt vážně, tak dveře ze sprchového koutu se budou otevírat směrem k umyvadlum, kde narazí do rohu, nebo ke vstupním dveřím kde se budou mlátit s těmi vstupními? A ty dveře do technické z koupelny budou vedle vany? Takže ten kdo se bude koupat bude mít veselo, vedle mu bude někdo trunit a ještě dveře do technické.... A ta hromada návštěv bude na WC chodit taky koukat na dveře do technické a jak máte uklizenou koupelnu? Děti taky asi máte skoro dospělé že mají pokoje nahoře, protože jinak budete mít dole veliký binec, nebo si pořiďte chůvu :-). Opravdu naprosto nepromyslene. Silně mi to připomíná pohádku o pejskovi a kočičce. Proti té levé části bych se tolik nebourila, i když ty dva schody s dětmi asi párkrát budete proklinat, ale celkově jak tu bylo zmíněno, nakreslit obrovský obdélník krát dvě patra a,, něco " tam nakreslit.... :-(
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?