Projekt bungalov 1471 trochu jinak

Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o váš názor na náš projekt. Původně jsme chtěli bungalov 1471 od Euroline, ale nakonec jsme si ho poměrně dost nechali překreslit... No, teď se nám něco nezdá na obýváku a pořád nemůžeme přijít na to, jak to upravit jinak, obyvák má rozměry 4225x4705 a zdá se nám blbě otočený.... viz příloha. Můžete mi prosím napsat názory a třeba nějaký nápad jak to upravit? Případně jestli si všimnete něčeho co by šlo vylepšit? Rozhodně by jsme nechtěli společný obývak s kuchyní.... Domek má rozměry 10,5x13,5. Děkuji.
Odpovědět
@ddori Podle mě je málo místa kolem jídelního stolu, Působí to stísněně a zvlášť jestli to bude oddělené, tak "zašoupnout" se k poslední židli bude celkem problém. Taky je to takové neučesané, u vstupu jakási chodbička, pak tam trčí roh WC....Posunula bych sedačku do rohu, tím zvětšila prostor pro jídelnu a odděllila kuchyni od ostatního prostoru, změnišila WC.
Odpovědět
Zrušil bych tu příčku mezi kuchyní a obývákem, vnitřní nosné stěny bych zaměnil za sádrokartonové příčky s tím, že bych udělal střechu z příhradových vazníků, jelikož půdu obytnou mít stejně nebudete a sádrokartonový podhled (ušetříte peníze na pasech, zdivu, stropu), technickou místnost bych prohodil s tím kumbálem u zádveří a místo ní bych udělal koupelnu (alespoň nebudete mít takovou dálku teplé vody od bojleru). Není mi jasná orientace na světové strany, pokud je jih nahoře, tak dole bych ty okna minimalizoval (v tom pokoji bych dal okno na západ). Koupelnu na konci chodby vpravo bych v návaznosti na to, že by byla pak uprostřed zrušil, nedělal bych tam pak to rozšíření příček, ale zarovnal to s linií chodby a udělal tam komoru, popř. bych příčku chodby nahoře posunul až za ten komín, chodbu tím rozšířil a dal tam vestavné skříně (tak alespoň ta chodba bude k něčemu dobrá) v pokoji nahoře by tímto vypadlo to hluché zbytečné místo hned za dveřmi a trochu menší ložnice ničemu nevadí.
Odpovědět
Profilova fotka
´- vchod na wc bych nedělal z předsíně - budete zbytečně otevírat o jedny dveře navíc. - místa okolo stolu je skutečně málo - spojovací chodba působí zbytečně široce, ale třeba se vám to naopak líbí - tvar domu bude jednoduchý = levný na postavení, hlavně u střechy - vchod na půdu takhle z chodby nebude esteticky moc pěkný, ty schůdky trochu "čumí" ze stropu a vzhledem k tomu, že po chodbě budete chodit opravdu pořád, budou tak trochu pěst na oko, možná schůdky z TM? Nebo předsíně? - možná bych oddělil kuchyni a jídelnu spojil s obývákem, třeba by to splnilo váš požadavek na samostatnou kuchyni, obývák by byl vzdušnější a problém s místem okolo stolu by se také vyřešil (pokud trváte i na stole v kuchyni, tak není o čem :))
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?