Projekt bungalov 5kk - vaše postřehy

Poupravujeme projekt a prosím o každou radu či poznámku. Co by jste kde ubrali nebo přidali či poupravili? V příloze mám projekt od projektanta a druhý trošku poupravený jak by se mi to líbilo. Moc všem děkuji za názory :-)
Odpovědět
1
2
Krásny projekt !! Schovná kuchň je super, plánujeme jí také schovat :-D Chybí mi tam samostatné WC.
Odpovědět
To jsem vmáčknula do linie u špajzu (v projektu je v zahradní místnosti), protože mi špajz jak je v návrhu překážel za těmi dveřmi. Jen přemýšlíme kdo co zmenšit aby to nebylo tak velké :-|
Odpovědět
Druhý je lepší, ale u prvního se mi víc líbí vstup do obýváku, který zároveň s příčkou. Ve dvojce je to moc úzké a zbytečně dvoje dveře.
Odpovědět
úzká vstupní chodba, ještě jste zrušila i ty skříně tam, kam dáte věšák,boty, kabáty. Potřebujete nutně špajz? My doma nemáme a nepřipadá mi, že chybí. Nějaké ty vody a mléko máme v garáži a jinak žádné větší zásoby nepotřebujeme.
Odpovědět
@majanax ono se to o to rozšíří (cca o 1,5m) čili tam bude ve vstupní hale i v tom pokoji stejné m2. Jen jak jsem to přetahovala v malování pro projektanta, tak jsem to už zapomněla dokreslit, ale bude to stejně velké jak v původním projektu. Špajzku bohužel ano, budeme stavět na malé vesnici, tak nějaké zásoby budou potřeba.
Odpovědět
Také plánujeme a řešíme bungalov 5+kk, ale menší a se sedlovou střechou.Inspirovala jsem se původním projektem bungalov 978 a trochu poupravila. http://www.modrastrecha.cz/blog/lucik...
Odpovědět
Miniaturní zádveří, kde se nedá ani pověsit kabát. A pak by mi hodně vadilo, že mám sice osvětlenou prádelnu, ale ne už koupelnu - myslím tím denní světlo. Nebylo by možné hodit tu pračku do hobby místnosti?
Odpovědět
Špajz určitě. Taky budeme mít.
Odpovědět
@inkajanakova myslíte, že 8,5m2 nebude stačit? Kolik by jste doporučovala?
Odpovědět
mě by vadílo moc členitá chodba a jak tu někdo psal,koupelna bez okna a moc úzké zádveří,nepůjde se tam ani otočit
Odpovědět
@martinakocianova Co budete mít v hobby místnosti? Prádelna jde udělat v technické místnosti budete mít místo na víc. Koupelnu určitě raději s přírodním světlem. Dveře na druhé WC bych radši udělala nějak z te technické místnosti. Když budete na dvoře, budete muset pořád lítat před dům. Tak velká chodba mi přijde zbytečná. Dveře do obýváku i kuchyně bych zrušila. Nechala bych jen průchod z chodby do obýváku. A určitě bych někam dala šatnu.
Odpovědět
@martinakocianova jeví se to takové úzké, přijdou dva lidi a budou čekat až se jeden vyzuje. Co plánujete v tom hobby? Já bych tam raději umístila velkou "botárnu" a šatnu a také se musí někde umísťovat třeba tašky, kufry, lyžáky....... Tady na MS si často namalují bungalov, který připomíná byt (bez úložných prostor, garáže) Ten váš je pěkný :-) a má i garáž a ještě další prostor za ní, na vesnici je potřeba spousta krámů.
Odpovědět
Článek se načítá
@martinakocianova Strašně úzké a dlouhé zádveří, navíc s pěti dveřma, ke skříním se budete mít strach postavit, dostanete přes záda hned dvěma dveřma. Opravdu ty skříně pokryjí potřebu uložit všechny bundy a boty pro, předpokládám dle pokojů, 4-člennou rodinu? Zbytečné dvoje dveře do obýváku, prostor se dá lépe využít. Spíš bych dal dveře mezi kuchyň a obývák. K čemu máte dvě technické místnosti? Chybí samostatné WC v domě. Prádelna je strašně velká, opravdu ji využijete? Dejte pračku do koupelny a už můžete uvažovat o zmenšení domu. Za mě je špatně společná zeď ložnice a DP. Strašně členitá chodba. Šatní skříně v ložnici jsou dostačující? Kam budete ukládat kufry, batohy, sezónní oblečení atd.?
Odpovědět
budeme řešit ukládání sezoních věcí půdou a starým zahradním domkem,který už na pozemku máme a časem i garáž,zatím bude asi jen přístřešek.Garáž jsem původně chtěla taky spojit s bungalovem,ale bylo mě projektantem vysvětleno,že zbytečně prodraží stavbu.Budeme limitováni financemi, proto se snažíme každý metr co nejlépe využít.
Odpovědět
Jak velké zádveří by jste doporučovali? Technická za obývákem je hlavně přikládací, aby se nepřikládalo v obýváku, proto u toho nemůže být pračka. Hobby je nějak jako přítelova ,,trucovna", takže tam pračka taky nepůjde :-) Jinak v zádvěří plánujeme vestavěné skříně jak je naznačeno na projektu. Jinak se úložný prostor budeme snažit pokrýt ještě na chodbě skříněmi a pak nad garáží bude úložný prostor ve střeše. Jinak všem moc děkuji za názory :-)
Odpovědět
@martinakocianova Neskutečně dlouhá a klikatá chodba, koupelna bez okna...možná bych oželela vstup z garáže a posunula vchod do domu místo hobby a celé to zjednodušila a uhladila. Rovná chodba, vlevo obývák+kuchyně, vpravo hobby, koupelna, WC a pokoje tam, kde jsou. Také záleží na světových stranách :-)
Odpovědět
@bamak ta chodba se nám také moc nelíbí, myslím si, že zbytečně prodlužuje dům, ale zase nevíme jak to jinak řešit popřípadě jak tu koupelnu dostat k oknu...
Odpovědět
Nejde o plochu toho zádveří, jde o to, že je úzké. Podle dveří z garáže ho odhaduji tak na jeden metr. A ted si vezmi, když tam postavíš kočárek, ani neprojdete, ani se s ním neotočíš třeba do té hobby místnosti, abys ho tam strčila. Stačí malý botník a je konec. Takže přidat na šířce, ne na délce.
Odpovědět
@inkajanakova děkuji za radu
Odpovědět
Tak si hoďte dveře do hobby z chodby a místnost zarovnejte, budete mít aspon o trochu širší to zádveří. Koupelnu k oknu dostanete přehozením s prádelnou, přičemž můžete koupelnu zvětším tak, že uděláte do prádelny výklenek na sprcháč a tím tu prádlenu i zmenšíte. Proč tedy ty dvě technické místnosti nespojíte? A pokud tu jednu máte na přikládání, to budete chodit s dřevem přes půl domu?
Odpovědět
@martinakocianova A na prádelně trváte? Nemůžete mít pračku v koupelně-dneska jsou bezva možnosti pračku schovat, nebo integrovat do různých skříněk? Stejně plánujete sušičku a na ten zbytek...natruc bych to dala do hobby :-D . Záleží kolik prádla perete :-). No a ta chodba, napadá mě jenom to, co jsme napsala. A tvar domu chcete takto? Kdyby to bylo L, nebo něco jednoduššího, zase by to šlo jinak zkombinovat....
Odpovědět
Hodně bych zvažovala ještě možnosti sloučení té hobby a prádelky, pokud tam nebude chlap montovat letadlo, klidně to může být. A nějakým způsobem omezi ty chodby. Třeba vidím možnost - přehodit zádveří a hobby, tím můžu přitáhnout koupelnu k fasádě, a tudíž i za cenu toho, že bude spíš delší obdélník, ji přímo větrat a osvětlit. Ušetřený prostor bych raději přifrkla k pokoji. Ty klikaté chodby jsou prostě špatně. A zkusila bych nějak si pohrát s polohou té prostory na přikládání do kamen, takhle to nevídím jako dobré.
Odpovědět
@martinakocianova je tam pár věcí, co bych upravila, jinak je to moc pěkný projekt. Za mě spíž 100% ano - ono když má člověk zahradu, má většinou i nějakou sklizeň, čas od času je třeba uskladnit více jídla či pití - vánoce, oslavy , párty... spíž určitě do domu patří a má využití. Ta technická místnost s bojlerem mi přišla v tom prostoru rušivá, bojler a tyto věci bych dala do té technické místnosti, kde je pračka atd... místa je tam dost. Místo toho jsem z jedné koupelny udělala 2 - v jedné vanu, v druhé sprch. kout. Pokud byste chtěli, šli by dveře do té koupelny s koutem dát na druhou stranu, aby byly přístupné pro návštěvy hned při příchodu do obýváku. Bylo by to i praktické - nechodili by vám po celém domě. Zvětšila jsem zádveří na úkor hobby místnosti -máte garáž, technickou místnost ... zádveří je podle mě důležitější - teď se vám tampohodlně vejdou věšáky, botník i šatní skříň na kabáty a bundy. V klidu se tu obleče několik lidí - praktické při návštěvě, vypravování dětí atd... A protáhla jsem spíž a zrušila dvoje dveře do obýváku. Myslím, že jedny do místnosti budou stačit. Zkuste se na to mrknout, třeba vás něco osloví. ;-)
Odpovědět
@jenies Nezlobte se, že reaguju na váš odkaz, ale dlouhé chodby zůstaly, přístup do spíže je moc daleko z kuchyně, navic takto vznikl jakýsi tunel mezi jídelnou a obývákem, není zadní přikládání do krbu. Dvě koupelny vedle sebe-pro mě zbytečné, zas tak často návštěvy nemám (ale něko to může využít). Koupelny opět nemají okno....
Odpovědět
@bamak určitě se nezlobím. Chodby zůstaly - a zůstanou, protože v takovém půdorysu vždycky budou. Přístup do spíže jde dát samozřejmě i z druhé strany - z kuchyně, já jsem raději, když mi kuchyňskou linku a její linie neruší dveře a těch pár kroků mě nezabije - ale to je věc preferencí. Koupelny(a) , pokud ji nepřehodím s technickými místnostmi bez okna bude- máme ji také tak - u nás to bohužel jinak nešlo, tak jsme si z koupelny udělali okno do kuchyně, máme kvalitní větrák a je to v pohodě. Přes den mám to okno otevřené, na sprchování zavírám dokud větrák neodvede páru. "Tunel" mezi obývákem a kuchyní tam již byl , jen tam přibyla délka té komory- zase jde zmenšit, ale proč? na projití tam místo v pohodě je a je to takové oddělení té kuchyně od obýváku. A co se týká dvou koupelen - zase je to pro někoho zbytečné, pro někoho ne. Máme malý byt- 65m2 a když jsem řešila stavební úpravy, mohla jsem si do koupelny dát třeba vysokou skříňku na kosmetiku atd... nakonec budeme mít jednu pod umyvadlem se třemi šuplíky a místo vysoké skříňky máme druhé wc. A neměnila bych. Pokud se někdy pustíme do stavby domu, určitě si místo jedné velké koupelny se sprcháčem a vanou udělám klidně dvě menší plnohodnotné místnosti, kde se zároveň můžou 2 lidé koupat, jít na wc atd... Ale zase, je to věc preferencí. :-)
Odpovědět
@jenies Souhlasím, každému vyhovuje něco jiného :-)
Odpovědět
Děkuji za ochotu. No my jsme dali požadavky a projektant nám poslal toto, ale právě ty chodby taky nějak chceme eliminovat, ale bohužel nevíme jak :-/ O koupelně jsem mu už psala jestli by šla dát k oknu.
Odpovědět
No tak tohle se mi nelíbí ale vůbec. Nějak nepobírám ty dvě koupelky vedle sebe, ta už bych raději dala jednu třeba malou sprcha umyvadlo a záchod a hotovo. A zase ani jedna osvětlená. Ty šílené chodby jsou taky dost k ničemu. A je to škoda plochy. At se na to ještě koukne. Že sixce základní požadavky splnil, dejme tomu, ale tohle at ještě vychytá. Podívejte, dokud se to honí na papíře, nestojí to celkem nic. hORŠÍ, KDYŽ SE PAK ZAČNE STAVĚT A NAJEDNOU VIDÍTE, KDE CO ZMĚNIT A UDĚLAT JINAK LÉPE. a PAK SE BOUŘE, TŘEBA SE DODATEČNĚ UPRAVUJÍ ROZVODY A TO PAK PRACHY LETÍ. tAKŽE RADĚJI POŘÁDNĚ PŘIPRAVIT PROJEKT.
Odpovědět
@lucik81 hezky domeček. Jen to WC v zádveří... návštěva tak půjde přes případný binec.
Odpovědět
@inkajanakova jj přesně tak, stavě budeme až za rok, čili času na to máme dost. Jen doufám, že mě za chvilku nepošle někam, že si pořád vymýšlím :-D ty Chodby mě štvou asi nejvíce vůbec nevím jak je eliminovat, protože je pak z toho takhle velký dům s nepraktickým řešením
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?