Projekt bungalov, poraďte

Dobrý den všem,prosím o upřímný komentář k tomuto orientačnímu plánu na bungalov,děkuji.
Odpovědět
Kdybych měl bodovat 0-10, tak dávám 4. Z venku je to zbytečně členité, to stavbu prodražuje a zhoršuje tep. izolační vlastnosti, na můj vkus dost chodeb a nevím jak si autor představuje denní světlo na konci chodby v té příšerné křivé prapodivnosti mezi ložnicí a garáží. Předpokládám, že je to navrženo tak, že jih bude nahoře, takže okna v ložnici bych dal místo západu na jih také. Garáž bych dovnitř domu rozhodně nedával (nejde to pořádně zaizolovat), koupelna s WC je zase zbytečně členitá.
Odpovědět
@marena1051 Já bych to ještě přeorganizovala. Přijde mi dost hrozné mít dveře z garáže přímo u ložnice a pokojů, to radši je nemít vůbec a chodit venkem. Nejen, že se natahají nečistoty zvenčí a z garáže přímo do čisté zóny, půjde tam i zápach od auta. Já tedy celkově nejsem moc příznivcem dveří z garáže přímo do domu, ale pokud jsou do chodby nebo přes technickou místnost, ještě se to dá. Přímo k ložnici bych si je nedala.
Odpovědět
Díky za váš názor.Garáž bude v projektu jako tech.místnost.Auto tam rozhodně stát nebude z důvodu zápachu a z důvodu koroze vozidla.Co se týče zateplení budeme stavět http://search.seznam.cz/?q=merkuria+c... snad taky v pohodě.Ta malá technická by se mohla šoupnout místo koupelny.
Odpovědět
Merkuria-CL s.r.o
Odpovědět
@marena1051 Tak nějak nechápu, co Vás vede k výběru zrovna tohoto systému, cena není nic moc světoborného (m2 dle ceníku za 750,-), tepelný odpor je rád, že se vleze do normy a tedy pokud budete chtít alespoň nízkoenergetický dům, tak to budete muset ještě dodatečně zateplit, betonu tam budete muset nalít navíc několik desítek kubíků což je od boku dalších 100 tisíc navíc.. Má to zdivo vůbec nějakou výhodu?
Odpovědět
@marena1051 Mě se Váš projekt líbí, uspořádání mi přijde praktické. Ložnice je tedy zbytečně velká oproti dětským pokojům. Pakliže uvádíte, že v garáži nebudete mít auto, tak bych místo ní raději udělala plnohodnotnou místnost, kterou v budoucnu určitě využijete (herna pro děti, sklad - u něj by mohl zůstat vstup z venku, pokoj pro hosty, posilovna, sauna apod.). Vznikne Vám krásné 5+kk. Dveře bych volila částečně prosklené, tím vám vznikne v chodbě dostatek světla. Máme to také tak.
Odpovědět
@marena1051 Když to vezmu z nějaké strany.... obyvák+kuchyně by šla, jen v kuchyni bych zvážila jiné rozložení dřezu a varné desky, zádvežří bych oddělila od chodby, pokoje OK, u ložnice je hodně divná ta chodba, snažilabych se ji srovnat. Koupelna je taky podivně uspořádaná-WC daleko, umyvadlo těsně za dveřmi.....a ty TM nechápu, to budete mít dvě?Když přechodíte koupelnu a TM, budete mít dlouhé rozvody do kuchyně a ten vchod u ložnice....nevím co v té druhé TM plánujete a proč je tak velká, ale příjde mi to zvláštní.
Odpovědět
Ja bych drez dala pod okno, pracovni plochy je tam i tak dost. Lednici bych nejak prohodila se spajzem nebo ho nahradila potravinou skrini a tim bych linku v linii protahla do L. Topny zebrik v koupelne bych zaměnila s umyvadlem neb muze dojit ke kolizi, když někdo bude u umyvadla a druhy vejde do koupelny.
Odpovědět
Dobrý den všem a děkujeme za dobré názory.Myslím že ta velká tm je jen pro úřady.Když se poletí na dovolenou tak auto se tam strčí,jinak to poslouží jako dílna pro manžela a tak trochu sklad.Já jsem zlatnice a uvažovala jsem o zlatnickém stolu ve velké místnosti,proto ty dveře z velké tm do chodby,abych nemusela okolo baráku.Uspořádání tm,koupelna,záchod,tm, určítě zvážíme a asi zrušíme dveře z chodby do velké tm a pokud to půjde spojíme je s malou.Uspořádání v koupelně taky,uvidíme co z toho vyleze.Už si ani nepamatuji čím argumentoval projektant proč špajz do rohu asi kvůli nejstudenějšímu místu.V každém případě děkujeme a budem se těšit na další názory.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?