Projekt bungalovu 4+kk 179m2 se sedlovou střechou - nápady a připomínky

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat na různé nápady, rady a připomínky k našemu bungalovu. Projektant nám poslal zatím navrh toho, jak jsme si to zhruba představovali a musím říct, ze se nám opravdu líbí. Jen okna chceme ještě trochu jinak. Náš sen byl vždycky bungalov. Takže jsme patrový hned vyskrtli. Jelikož pozemek je na severu Čech, tak na SU nám dali podmínku bungalovu pouze bungalov se sedlovou střechou se sklonem 30 stupňů.(bohužel😊) Dále je podmínka nedokončeného podkroví. Takže nad hlavou bude opravdu hafo místa,kor, když chceme krov, ne vazniky. Teď k dispozici. Zastavena plocha je zatím 179m2 Chtěli jsme oddělit klidnou část. Dále obývák propojeny s kuchyni + spajz. Teď k velikostem. 1)Dětský pokoj - 13.6m2 2)dětský pokoj - 15.9 3)ložnice - cca 17 4)satna - cca 5.2 5)koupelna - 8.45 6)wc- cca 1.5 7)chodba - 14.6 8)zadveri - cca 8.5 9)kuchyn+obývák - 45 10)tech.mist - 5.59 11)koupelna+wc - cca 5.5 12)spajzka - 4.5 13)chodba - 7
Odpovědět
Doplňte světové strany, jinak mi přijde celkem škoda u domu s 180m2 použít 20 metrů na chodbu. Nedokončené podkroví znamená co? V budoucnu chcete dělat obytné?
Odpovědět
Co mi přijde velmi nešťastné je umístění komína resp. následné umístění topného tělesa. Doporučuji si rozvrhnout umístění nábytku i topného tělesa.
Odpovědět
Kdyz kouknete na obrazek tak nahore je vychod, takze obyvak loznice a pokoj je na jiho zapad, pozemek je dlouha nudle. Po cele sirce pozemku bude barak, takze za barakem bude dlouha zahrada. Ta chodba je opravdu dost dlouha,to mate recht, ale nevime jak jinak to udelat. Nedokoncene podkrovi je podminka na SU. Zatim nevime co bude nahore. Jinak krb bude u te pricky, jak se vchazi do obyvaku. Zdroj tepla bude tepelne cerpadlo s podlahovkou, krb bude jen na pritapeni.
Odpovědět
Opravdu velký bungalov, to u nás to je poloviční 84m2 :) Sklon střechy, ale podmíněný od CHKO na min 38st takže taky bude podkroví pochozí, neobydlené. Je pravda, že chodba zabírá zbytečně most místa, ale to by se muselo celé překopat si myslím. Vytápění máme plánované stejně
Odpovědět
@eranor1 no naozaj veľkorysý dom. Vyzerá fajn, menil by som iba pár drobností: 1. vstup do špajze by som dal zarovno linkou - t.j. viac k oknu, s tým, že tam kde je stena špajze by sa hodila vysoká časť linky, t.j. dvere do špajze by mohli byť súčasťou linky -vyzeralo by to super. (máme to aj my). 2. šatník v spálni by som nedelil priečkou - je to zbytočné, tak či tak sa Vám tam vojde iba jedna skriňa, takže by som volil radšej klasické skrine alebo roldor. Ak chcete šatník, a deliť ho priečkou tak by sa zišlo viac miesta na oboch stranách, aby sa tam vošli skrine - t.j. 60+60 na skrine a nejaký ten priestor medzi nimi - min. 70 - t.j. spolu skoro 2 m na šírku minimálne.. 3. WC bez okna by mne na dome vadilo. 4. Kúpelňa č. 4 - trochu zvláštna dispozícia, aj zvláštny tvar, ale dá sa s tým robiť.. treba ísť do šikovného štúdia. 5. tie sprchové kúty sú žalostne maličké.. treba ich zväčšiť. 6. Neviem čo bude všetko v technickej - ak aj práčovňa, tak sa pôjde cez špinavú zónu s čistým prádlom, čo nie je moc dobré. Inak je to celkom fajn.
Odpovědět
Na ten krb je tam velmi málo místa dle mého názoru, budete ho pořád obcházet. Jestli budete mít krovy a tedy možnost funkčního podkroví v budoucnu, tak bych se možná zamyslel kam dát v budoucnu případné schody. Dvě koupelny a ještě k tomu záchod osobně považuji za zbytečný luxus, ale každému vyhovuje něco jiného. Z pohledu "průměrného" bungalovu máte relativně málo obytné plochy vůči zastavěné. Zde je náš projekt, jen pro zamyšlení http://www.cybermole.cz/bungalov_2.jpg Zkuste si u toho našeho odmyslet garáž. Garáž je orientovaná na sever. My nepotřebujeme velkou technickou místnost, protože bude vše na elektřinu.
Odpovědět
Číslo 10 je opravdu jen technická místnost. Chceme tam mít pracku, tepelné čerpadlo a nějaké místo na úklidové prostředky atd. Zatím neplánujete garáž. To až po výstavbě, takze veškeré veci co půjdou dat do techn.m. půjdou tam.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?