Projekt bungalovu 4kk do L-175m2. Rady, nápady a připomínky

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat na různé nápady, rady a připomínky k našemu bungalovu. Projektant nám poslal zatím navrh toho, jak jsme si to zhruba představovali a musím říct, ze se nám opravdu líbí. Jen okna chceme ještě trochu jinak. Náš sen byl vždycky bungalov. Takže jsme patrový hned vyskrtli. Jelikož pozemek je na severu Čech, tak na SU nám dali podmínku bungalovu pouze bungalov se sedlovou střechou se sklonem 30 stupňů.(bohužel😊) Dále je podmínka nedokončeného podkroví. Takže nad hlavou bude opravdu hafo místa,kor, když chceme krov, ne vazniky. Teď k dispozici. Zastavena plocha je 175m2 Chtěli jsme oddělit klidnou část. Dále obývák propojeny s kuchyni + spajz. Mezi kuchyni a obyvakem máme nosnou příčku a v te bychom chtěli pravděpodobně zakomponovany krb. 1)Dětský pokoj - 13.6m2 2)dětský pokoj - 15.9 3)ložnice - 15m 4)satna - cca 5.2 5)koupelna - 8.45 6)wc- cca 2.5 7)chodba - 14.6 8)zadveri - cca 5 9)satna - cca 3 10)tech.mist - 5.59 11)koupelna+wc - cca 5.5 12)spajzka - cca 4 13)kuchyně+obývací pokoj - 45
Odpovědět
Profilova fotka
Neni to vylozene uplne blbe, ale par much, ktere by se daly vychytat, tam urcite je. Do oci me bije ten sileny zachod c. 6. Myslim, ze koupelna c. 5 je pomerne dost velka, dala by se trochu zmensit, zachod udelat plnohodnotny a zvetsit si to malinke zadveri. Nebo zachod zkratit (skoro 3 metry je silene moc) a ze strany koupelny jeste vyuzit cast u obvodove steny treba k vestaveni sprchoveho koutu. To same plati u koupelny c. 11. Spajz bych zkratila a zvetsila si o to misto sprchovy kout. Takova hluboka nudle, ktera tam vznika ve spajzu, je stejne k nicemu. V loznici bych otocila urcite postel na stenu k pokoji c. 2, stenu mezi loznici a chodbou jeste budete moct vyuzit treba na nejake komody nebo skrine. A nezoufejte nad sedlovou strechou, vezte, ze na ceske vesnice se hodi mnohem vic, nez tolik oblibena valba. Tak hodne zdaru!
Odpovědět
Profilova fotka
přidávám se k tomu co píše @carpatia . Navíc bych zvětšil šatnu u ložnice alespoň na 2 metry a posunul dveře do ložnice. Zdá se mi, že chodba 110 cm na 640 je příliš úzká. Jaká je orientace na světové strany, výhledy ?
Odpovědět
Profilova fotka
Na můj vkus je to hodně členité, samé zákoutíčka, rohy a např. v ložnici č. 3 proč je kus stěny širší a kus tenčí? Č. 4 nemá snad ani dveře.... Jakákoliv zbytečná členitost stavbu prodražuje:-)
Odpovědět
@carpatia Toho zachodu jsme si popravdě nevšimli, ale mate recht. Je to dost až zbytečně dlouhé. Jde o to, ze ten záchod chceme samostatne a ty pokoje jsou široké. Nejsem si jist, jestli tam muz byt jiná varianta. To zadveri je dělané tak, ze hned vedle toho je průchozí satna(9) Takže myslíte, ze bychom měli i tak zvětšovat? Dále v koupelně(5) chceme vanu a sprchac(nechceme vestavěný). Koupelna(11) tam zas chceme vestavěný sprchac. A spajzka(12)nevím jestli to jde i jinak, když ji chceme mít odvetravanou. Dále v ložnici(3) tu postel chceme taky tak, jak říkáte. Jen projektant nás v tomhle asi přeslechl. Jen ty nosne příčky nám biji do oči. Tu u postele bychom chtěli posunout spíše na konec te chodby mezi oba pokoje. Ta v šatně by měly byt raději po cele šířce na obou stranách.
Odpovědět
@radim2015 Bungalov je situovány, tak ze kuchyň je na východ, obývák na jiho-západ. Proto určitě v pokoji číslo 2 chceme přidat okno na terasu. V te chodbě nechceme žádné skříně. Jen bude průchozí. A o te šatně jsme také premysleli, ze bychom jsme ji posunuli.
Odpovědět
@zuzana_ka Co se tyče te ložnice, tak ty nosné příčky také nechápeme. V technické místnosti je šířka příčky 150 a na druhé 100. Takže to taky určitě doladime. U te šatny(4)to projektant jen nenakreslil. Asi jsme na nej moc tlačili :-)
Odpovědět
Nemáte zkušenosti s krbem v prostoru? Projektant nám říkal, ze 8m široké křídlo(mezi obyvakem a kuchyni) musí mít buď nosnou pricku nebo ocelový pruvlak, kterej spíše jak jsem pochopil nedoporučuje. Tak jsme zkusili tu variantu s nosnou příčkou a krbem mezi obyvakem a kuchyni a popravdě se nám nelíbí. Spíše bychom dali krb ke zdi.
Odpovědět
Profilova fotka
@eranor1 Pak ještě ten schod u kuchyně v obvodové místnosti???? wtf? Toto není moc povedený projekt, dost odfláknuté. Pokud to dělal projektant, tak jej nakopat někam. Není to ani pořádně zakotované. Nevím no.
Odpovědět
Profilova fotka
@eranor1 "To zadveri je dělané tak, ze hned vedle toho je průchozí satna(9) Takže myslíte, ze bychom měli i tak zvětšovat?" A co se vzdát té šatny a propojit ten prostor s prostorem zádveří? Odkládacího prostoru se tam vleze stejně, ale zvětší se Vám prostor v zádveří, protože nebudete omezováni příčkou a dveřmi.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?