Projekt bungalovu 5+kk - názory

Dobré dopoledne, dokončujeme půdorys bungalovu 5+kk. Mohu Vás poprosit o názory, co byste případně změnili? Vstup do domu je orientován na jihozápad. Děkuji.
Odpovědět
1
2
NIkdo nic? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Když nikdo nic, tak je to asi dokonalé :-) Ale teď vážně, kudy tudy do domku? Kde jsou vstupní dveře?
Odpovědět
Já nějak nechápu, co jsou zač místnosti 104 a 113. A komín ve špajzu je podle mě blbost - ve špajzu potřebujete chladno a komín tam zákonitě bude hřát.
Odpovědět
@vladimirsvorba místnost 101 @llama 104 je malý pracovní kout, 113 pokoj pro hosty. Krb budeme přehazovat naproti k šatně (místnost 106)
Odpovědět
12m dlouhá chodba :-|
Odpovědět
@iveta_89 ano,přesně tak
Odpovědět
@ivca_ch Já nejsem zastáncem záchodu v koupelně, minimálně bych uvažoval jeden oddělený, kvůli hygieně a smradu :D. Šatna někde uprostřed chodby, to je dle mě taky dost zajímavé, když je velké zádveří. 2 okna v dětském pokoji zbytečnost si myslím. Chodba jako v hotelu, no, taky se mi to moc nelíbí. Dále gauč od televize kilometr, to v dnešní době taky není to pravé ořechové, když jsou jsou i 8K televize, kde je sledovací vzdálenost poměrně malá a doba jde stále dopředu. Podle mě tady lidi nepíšou, protože se jim to celé zdá takové nějaké zvláštní, tak jako mi :D
Odpovědět
Profilova fotka
@ivca_ch Mně se nelíbí obývák, je sice velký, ale divně zařízený, krb se mi taky nelíbí s komínem ve špajzu, ale když ho dáte do nynější šatny, tak ho budete mít v zádech, to je divné. Sedačka opravdu daleko od stěny s TV. Manžel by tu hledal marně místo na vánoční strom, tak aby nevadil, ale zároveň si ho užil. Ložnice 109 dlouhá, ale taky se bude blbě zařizovat ten volný prostor, a nebo tam nic nechcete? U 108 dveře takhle k posteli by mi vadily. Valbová střecha se mi nelíbí, ale to je věc vkusu. Líbí se mi velké zádveří, špajz a extra pracovnička.
Odpovědět
@davex Pro pětičlenou rodinou jsme chtěli mít dvě mycí a "toaletní" místnosti. Na samostatném wc je menší zápach a lepší hygiena? Šatna bude určena pro oblečení rodičů, budou zde vestavěné skříně (nechci mít moc nábytku v ložnici). 2 okna jsou v ložnici rodičů. Ano, dlouhá chodba, to víme... Gauč a tv mají od sebe 4,5 metru - tak to máme i ve stávajícím bydlení...
Odpovědět
@andik.cz Krb máme nyní navržený vedle sedačky, sedačka je od TV cca 4,5 metru - kolik je optimální? 109 bude dětský pokoj, ložnice je 108.
Odpovědět
109 je dětský pokoj? A 107 s tím dvoulůžkem taky, tedy celkem pro tři děti? Přijde mi zvláštní mít obrovskou ložnici s nevyužitým prostorem velikosti tanečního parketu a oproti tomu malinký dětský pokoj, kam se nevejde skoro žádný nábytek a není tam ani moc prostor na hraní. V ložnici se v podstatě jenom spí, kdežto v pokoji tráví děti spoustu času, hrají si, učí se, zašívají se tam s kamarády. Osobně bych si nedržela extra pokoj pro hosty, podle mě se to nevyplatí. Pokud tedy samozřejmě nemáte doma hosty několik měsíců v roce, v tom případě má pokoj pro hosty smysl. Ale na takové ty běžné návštěvy dvakrát do roka na týden je to ptákovina, barák se tím prodraží o stovky tisíc. To je lepší dát buď do pracovny nějakou sklápěcí postel, nebo zaplatit dotyčným ubytování v hotelu. No a jak už tu padlo, ten obývák je prostě divnej celej. Divně rozčleněný prostor, takže je tam spousta mrtvého místa a ve výsledku málo prostoru. Krb vedle sedačky není úplně promyšlené řešení - krb si člověk dělá kvůli atmosféře a když ho budete mít vedle gauče, tak na něj neuvidíte. Mimochodem, tam máte dvoje dveře se vstupem na terasu? Jestli ano, tak ty za jídelním stolem jsou jím v podstatě zablokované a ty mezi sedačkou a televizí jsou zase daleko od kuchyně, což je nepraktické pro nošené občerstvení.
Odpovědět
Jo a šatna rodičů takhle daleko od ložnice je taky ptákovina. To budete pobíhat po baráku nazí? Když máte tolik návštěv, že se vám vyplatí investovat kvůli nim do hostinského pokoje? :-D Pokud je šatna určená výhradně pro rodiče, tak bych ji rozhodně spojila s ložnicí.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@ivca_ch 108 ložnice, tak to je ještě horší, že 109 je pro děti, když to nepůjde skoro zařídit a ložnice je veliká, ale nechcete tam moc nábytku, když satna v chodbě je pro vás... 4,5m od operky sedačky? V tom půdorysu to vypadá teda víc. Krb vedle sedačky? Bude to splňovat zónu nehorlavosti? A pokud nebudete mít dlažbu, tak myslet že tam budete mít na zemi sklo, tak aby vám nevadilo, od krbu jde veliké vedro, tak abyste se na sedacce nepekli. Wc se sprcho by me taky nepohorsovalo.
Odpovědět
Profilova fotka
Jsem z toho trochu zmatená, nelíbí se mi tam ten výklenek s šatnou, co trčí do obýváku a ještě tam bude krb? To je taky divný, ho mít za zády. Možná mi to přijde divné, protože máme podobný půdorys, ale mě se ten náš líbí víc :-D, i když máme teda menší pokoje . Navíc v něm už skoro rok žiju a neměnila bych nic.
Odpovědět
@ivca_ch Většinu toho, co se mi nelíbí, bylo už řečeno výše. Hlavně souhlasím s názorem @llama . Navíc - pro pětičlennou rodinu bych na takovém prostoru radši vytvořila pokojíček pro každé dítě zvlášť místo spousty malých kamrlíků s všelijakým využitím. Velké zádveří je fajn, jen bych vstupní dveře prohodila s oknem, aby nebyly úplně naproti dveřím do chodby. Otvírání dveří v místnostech 111 a 112 bych dala ven (pokud ty místosti zachováte tak, jak jsou). Hoď sem aktualizovaný půdorys.
Odpovědět
@soleilll kde je spousta malých kamrlíků?
Odpovědět
@iveta_89 všude. Pracovna, pokoj pro hosty, špajz, šatna, a i to zádveří je tvarem takové kamrlíkovité, špatně využitelné. A jestli má 109 být pokoj pro dvě děti, tak to je kamrlík úplně zoufalej, vždyť se tam vejde jen postel a malá skříň, nic jiného. Celý prostor je hrozně roztříštěný, špatně využitelný. Jo a kuchyň je zbytečně daleko od technické, budou dlouhé rozvody, takže budete vždycky dlouho čekat, než začne téct teplá (a plýtvat u toho vodou).
Odpovědět
Spousta mísností/místnůstek a využitelný, prakticky, prostor téměř žádný. Šatnu, pokud je pouze pro rodiče, bych dal přístupnou z ložnice, proč chodit nahej přes půl chodby a ložnici zmenšil - je šíleně velká a k ničemu. Na co pokoj pro hosty a pracovnu? Hosty budete mít předpokládám občas, na tu dobu můžou využít pracovnu - hned je o jeden kamrlík míň. Obývák je z půlky chodba s přístupem do kamrlíku, zase mrtvý prostor. Čtyři umyvadla! hned vedle sebe? I pro pětičlenou rodinu mi to přijde přemrštěné. Raději oddělené záchody, alespoň jeden. Na mě je i kuchyň daleko od vstupu, kdo má tahat ty nákupy, navíc pro pět lidí. Pro tři děti, dva pokoje? Jak se domluví, kdo bude sám? Si hodí korunou? Pro pět lidí malý jídelní stůl, pokud dáte větší, už si zaberete průchod do kuch. koutu. Terasa u DP a ložnice? Taky není pravý ořechový, budete rušit děti, popř. druhou polovičku, kt. už bude spát. Přes velkou část obýváku vám zase vede komunikační prostor vedoucí na terasu, nic tam nemůžete dát, mrtvý prostor. Máte tam strašně moc komunikačních prostor, které nijak nevyužijete, protože musí zůstat prázdné na průchody, celé je to takové nepromyšlené, neuspořádané ... Líbí se mi zádveří, i když bych taky přehodil dveře a okno.
Odpovědět
nikde se nepíše že 109 je pro dvě děti, je tam jen dvojlůžko, přeci nebudou děti spát na dvojlůžku, to je blbost pokoj pro hosty je praktický, může být využitý i když je dítě nemocné a chce spát s rodiči, jeden může odejít do pokoje pro hosty, než na sedačku pracovnička je malinká, ale může být dostatečná neříkám, že je ten projekt dobrej, je hodně špatnej, ale nesouhlasím s pojmem spousta kamrlíků...
Odpovědět
@iveta_89 To je fakt to se nepíše, kde teda z logiky věci bude to třetí dítě? Pokoj pro hosty nebo místnost pro strýčka příhodu, pracovna, prádelna, dvě koupelny a šatna pro rodiče jsou hezká věc, pokud mají stejně velkorysé zázemí i všechny děti, což zde evidentně nemají.
Odpovědět
@1karel1 píše se 5 členná rodina, tak pak určitě 3 děti, no třeba jsou to dvojčata :-) ale až budou větší, asi by to chtělo pokoj solo, nemyslím si ale, že je potřeba velké dětské pokoje my máme zadání pro architekta jeden pokoj pro děti 26m2 s možností v budoucnu rozdělení, pokud už neuděláme rovnou rozdělené zatím s posuvnými dveřmi mezi, oddělit spaní a hraní myslím, že program domu je nastaven dobře (až na ten pokoj pro dvě děti bez možnosti rozdělit), pouze je velmi špatně vyřešen
Odpovědět
mimochodem nevím jestli někdo upozorňoval, ale pokud je vstup JZ, tak je orientace pokojů naprosto nevhodně
Odpovědět
@iveta_89 Též nejsem zastáncem velkých pokojů, ale v tomto uspořádání nemá třetí dítě šanci mít pokoj no nebo rodiče ložnici. Program domu? Mají možná jasno v tom jaké místnosti chtějí, ale to je za prvné základ a za druhé tady to je tak jediné, co je správně. Neupozorňoval, toho tu je tolik špatně, že to už ani není třeba, udělat si komoru s oknem na JZ, DP na S nebo V a koupelny na Z, tak tam to snad ani netřeba komentovat a to nejsem zastance obytných místností na jih.
Odpovědět
Profilova fotka
@iveta_89 proč nevhodně? Ne každý chce mít pokoje na jih. My máme pokojicky a ložnici na sever a nemenila bych, op ke na jz temnime a spát bych tu nechtěla, v severních pokojikach se nezmění, tudíž je tam světlo a velmi příjemně. Já měla pokojcek na sever celý život u rodičů a rozhodně to bylo lepší než pokojicek v podkroví na západ mého manžela. Jsou lidé co jdou proti proudu a vědomě.
Odpovědět
Děkuji všem, pod palbou negativních komentářů jsem si uvědomila, že tahle dispozice naprosto vyhovuje našim zvyklostem a požadavkům.
Odpovědět
Profilova fotka
Jediné, co mi na tom opravdu hodně vadí, je v podstatě rozumně nezariditelna chodboobyvakokuchyn.
Odpovědět
Mě by na tom nejvíce vadila ta chodba. 10 dveří na jednu chodbu. Opravdu jak v hotelu.
Odpovědět
@janamartish Prosím o vymazání diskuse,děkuji.
Odpovědět
@iveta_89 104, 105, 106, 110, 111, 112, 113
Odpovědět
@soleilll to jsou ale místnoti s nějakým účelem a ne kamrlíky... nebo snad nemáte koupeknu, technickou místnost? co je špatného na pokoji pro hosty? co je špatného na špajzu? pracovničce? @ivca_ch zkuste najít architekta a poraďte se, nespěchejte, my jsme také na začátku po 6 měsících, ale stejně jako vy máme jasno co chceme a to je důležité
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?