Projekt bungalovu - rady

Dobrý den, prosím o připomínky, rady ..... Vstup západ, pozemek cca 20x40m, odstup od sousedů 3,5m od hranice, odstup od komunikace mám 6m. Nelíbí se mi : 1. Pracovna v ložnici a tím menší šatna 2. Vstup z garáže do domu - mám obavy z pachu a v zimě z vody ze sněhu, ale to asi bude na dveřích (třeba jestli ho neudělat venkem pod střechou před vstupem) Teď v tom zádveří bych raději viděl po obou stranách úložné prostory. 3. Nevětraný samostatný záchod(prý musí být..jinak bych ho klidně do druhé koupelny). Děkuji.
Odpovědět
Umožnil bych přístup do spíže přes posuvné dveře (?) i z chodby/zádveří.
Odpovědět
Profilova fotka
Zápachu z WC bez okna bych se nebála, bude tam větrák (bez něj to nelze) Pokud nechcete vstup do garáže z domu, udělejte ho zvenku a protáhněte garáž, aby tam nebyl ten výkus
Odpovědět
Buď posuvné nebo je dát na druhou stranu zdi, aby se ta linka protáhla.Z chodby bych to nedělal. Buď v tom výkusu bude skříň nebo prodloužím spíž. WC - větrák bude určitě, ale znám to :) Výkus tam nechci. Takže buď předsadím garáž a budou tam dveře před vstupními nebo jsem ještě uvažoval, vysadit celou kuchyň dopředu blíže komunikaci a nějak tam ten záchod s oknem zakomponovat, ale nevím jestli je to legislativně možné. Něco píšou o 3m od komunikace, ale nevím, jaké tam jsou podmínky. Projektant nám dal 6m a ještě mluvil o 2 stáních na auta, že budou muset být. Prostor před RD musím mít, protože ta komunikace má šíři 5m a teď je štěrková a ke všemu naproti občas parkují zahrádkáři(např."omylem" ve vjezdu, takže soused třeba nemá plot jen plochu. My plot chceme. Jinak není kanalizace, takže čistička.
Odpovědět
Profilova fotka
Garáž uvnitř zateplené obálky se mi nelíbí, taky její rozměry jsou asi na menší auto. Zkus si dát do prostoru pro kola více kol. Pro jižní pokoj si nedokážu představit dobré rozmístění nábytku. U ložnice jsou vstupní dveře problematicky umístění a také její šířka 2800 se mi zdá málo - teď to tak máme, a v domě to bude určitě více. U obývacího prostoru se mi zdá jeho délka nedostatečná, zvláště při takto orientované kuchyni. Posunul bych dveře do spíže, aby se linka dala dotáhnou až ke zdi, zrušil bych U a nechal pouze ostrůvek/poloostrůvek ale s hloubkou alespoň 1000. Okna se mi zdají také nedostatečná a průchod na terasu bude při zařízení sedačkou a jídelním stolem taky dost zajímavý. Ještě se dívám na umístění dveří, některé naproti sobě, jiné ne. Posunul bych dveře do technické blíže vstupu, mimo jiné pro kratší vzdálenost. Dvě koupelny vedle sebe raději nebudu komentovat.
Odpovědět
Profilova fotka
Co se týká pracovny, asi bych hodil dveře na opačnou stranu, tj. vchod z obývacího pokoje. Nevím tedy k čemu přesně bude ta pracovna sloužit, ale pokud třeba přijde nějaká návštěva, tak mi přijde blbé ji vodit přes ložnici. Pokud to ale bude plnit funkci jakože "playroom", tak v pořádku ;-)
Odpovědět
Garáž uvnitř zateplené obálky domu je velmi, velmi drahý luxus. Osobně bych volila mít zateplený dům a k němu přilepenou nezateplenou garáž. Tím pádem by mohla být i větší a sloužit jako pohodlný skladovací prostor, protože nezateplená budova vyjde mnohem levněji. V zádveří není kde si sednout k obouvání. Vybodla bych se na to prosklení kolem dveří a dveře bych posunula až ke zdi, čímž by vedle nich vzniklo místo aspoň na štokrle. Kuchyňská linka je malinká. Lepší by bylo posunout dveře do spíže, aby se vedle nich dala protáhnout linka až ke zdi.
Odpovědět
To je na kompletní předělání, největší hrůza je garáž uvnitř, ta dlouhá nudloidní chodba tomu ale hravě konkuruje( jak to tam bude se světlem?) , pak WC co bude tou příčkou v zimě promrzat skrz studenou garáž (vrata nezateplíte), nebo technická místnost, kde předpokládám bojler, která je daleko od koupelen a linky, je jen taková třešnička na dortu. No díky tvarové složitosti a rozloze + členité střeše, to bude celkem i drahá sranda podřadné architektonické kvality. Dřív bych si takový půdorys uložil do své sbírky exotů, ale dneska to má jedno plus - takových domů jsou plné satelity, takže už to není žádné haló..
Odpovědět
Toto je daň za "bungalovizaci" na malém pozemku.
Odpovědět
rimmer - Myslím, že tady byli i horší návrhy a i přes negativní komentáře se v nezměněné formě posunuli dále do fáze projektování. Osobně si myslím, že je to malinké, ložnice necelých 8m2, garáž 15m2, sklad na kola také titerný, obývák s kuchyní- srdce domu je také skromnější. Chápu, že rozhodující jsou finance a každý metr něco stojí, tak bych udělala následující kompromisy- na garáž bych se v domě vyprdla, udělala bych ji před domem hned nebo až budou finance, místo ní bych tam přesunula pracovnu a technickou místnost, místo techniské místnosti bych dala kuchyňský kout. Takto se mi zdají komplikované i rozvody vody, vlevo dole kuchyň, vpravo nahoře koupelna...
Odpovědět
@luckavra Jo a já nikde netvrdím, že je to to nejhorší co jsem zde viděl, to zdaleka ne. Co si pamatuji z diskuzí, tak ony tyhle akce: "pojďte nám zhodnotit návrh" bývají ve většině případů jen snaha o odkývání a virtuální poplácání po ramenou a když se tazatel zapojí do diskuzí, tak je to většinou o nevraživosti k tomu, kdo si dovolil dát negativní komentář. No buď tazatel rady zde přijme a nebo on v tom bude bydlet. Z mě je to dost nepovedené a chce to z gruntu vzít ještě jednou. Bungalov má 18x13 metrů to malinké fakt není, jen špatné rozvržení místností tomu škodí a ta garáž je tam fakt navíc.
Odpovědět
Profilova fotka
S názory výše na garáž, dlouho chodbu apod. naprosto souhlasím. Jinak my máme dvě koupelny a v každé z nich i wc a samostatné nemáme, tak nevím proč by to nemělo být možné.
Odpovědět
Diky vsem za pripominky.
Odpovědět
Článek se načítá
@sarkatr Protože jsou nějaké hygienické zásady. Jedno WC samostatně. Každý máme své preference, ale já prostě v koupelně, tam, kde se koupu a mám čisto, nechci mít smrad ze záchodu.
Odpovědět
Mě se nelíbí návrh celkově vůbec, chodba hrozně dlouhá, rozmístění, dvě koupelny vedle sebe =-), garáž vevnitř atd..hrozně nepraktický návrh podle mě. Já bych úplně předělala, ale budete tam bydlet vy ne já ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@davex Já nikomu neberu osobní preference, reagovala jsem na info od zakladatele diskuze, že to tak chtěl a nemůže. Vím, že nemůže být v koupelně wc, pokud se jedná o jediné wc v domě/bytě, ale pokud jsou dvě pak to pokud vím není problém a mohou být obě v koupelnách a ne samostatně. Pochybuji, že by nám náš projekt schválili, kdybychom porušovali hygienické normy. Jinak osobně mi wc v koupelně nijak nevadí, když zrovna bude někdo ve vaně, prostě na wc půjdeme do druhé koupelny.
Odpovědět
@sarkatr Ne, hygienické zásady. WC prostě do koupelny nepatří. Taky máme WC v koupelně, druhé, ale bude to jako rezerva.
Odpovědět
@davex to jsou ale vaše hygienické zásady, ne obecně platný přírodní zákon. Já třeba taky na WC v koupelně nevidím nic špatnýho, vyhovuje mi to víc než oddělené WC.
Odpovědět
@llama Společné WC s plnohodnotnou hlavní koupelnou (pomíjím nouzové doplňkové sociálky metr na metr typu WC + sprchový kout v podkroví) je doména rekonstrukcí panelákových bytů nebo nezvládnutí změn dispozic při rekonstrukcích starých objektů, případně nutnost v okamžiku, kdy si zákazník přeje typový dům 4+1 na klíč s užitnou plochou 100 m2 včetně terasy. Ale je pravda, že ne všichni lidi se základními hygienickými návyky chápou přínos systému, když jsou tyto tyto věci oddělené.
Odpovědět
@davex To vše je pouze váš názor. Že pro vás nemá WC spojené s koupelnou žádné benefity, ještě neznamená, že jiný člověk to nemůže vnímat jinak.
Odpovědět
Já si WC v obou koupelnách prosadila /máme i 3. samost./ a pro mě to má jen pozitiva, pokud má koupelna k větrání okna, WC oddělené alespoň částečně zídkou a je dostatečně prostorná je to lepší než WC urostřed domu bez okna, oceníte v případě nemoci, úrazu či stáří kdy se třeba po chemu nemůžete rozhodnout co dřív jestli toaleta nebo sprcha - bohužel i na takové situace je pořeba myslet. Co se hygieny týká tak po použití vyvětrat a umýt je normální.
Odpovědět
To patřilo jinam, omlouvám se
Odpovědět
ad 1) celý blok ložnice s pracovnou a šatnou není moc povedený. Ložnice je malá a ještě jsou tři stěny rozbity dveřmi. Pro dvojlůžko naprosto nevhodné. Ložnice má jen 10,5 m2! ad 2) vstup z garáže do zádveří je dobře a osvědčil se. Namontujte na dveře Brano (kvůli zápachu PHM) ad 3) WC by mělo být v obou koupelnách, ať nemusíte močit do sprchy. Ale to samostatné bych tam určitě nechal. Jen bych ho zkrátil, z garáže zateplili EPS a nedělal polopříčku u kol. Prodlouží se stání na auto, 5,5 m je totiž hodně málo. Ty samostatné dveře jsou dobrý nápad. - Dveře do spíže bych posunul. BTW Kuchyňská linka do U není žádné terno. - Připomínky ke garáži bych nebral až tak vážně, jen to chce větší izolaci stropu. Ať si zastánci "obálky" spočítají prostupy. - Dlouhá chodba je pro tuto dispozici nutností. To je daň za bungalov. Neznám staveniště, pokud to jde, je lépe situovat vstup z delší strany uprostřed objektu. To potom nevychází takové nudle... - Nenacházím dostatek úložných prostor. Závěrem: Snad je to až přemíra různých místností na omezené ploše. Nešlo to jinak?
Odpovědět
Profilova fotka
Garáž 3,6x5,5 mi nepřijde na auto malá, my máme 4,2x6 a máme to včetně kol a menší dílny. Druhá věc je, kde chcete parkovat auto, nám tam parkuje, jen když hrozí kroupy, jinak mu tam moc místa nezbývá. Předsíň: vidím tam místo na skříň, předpokládám, že bude včetně možnosti sezení, pak v tom nevidím problém. I když pokud bude rodina, je to malé. Ložnice: vzhledem k tomu, že v té místnosti 3,7x2,8m bude jen postel (má to samostatnou šatnu), není to opět žádná tragédie, jen to chce promyslet, aby se dalo pohodlně vstoupit do pracovny a šatny. Technická místnost: vidím zadní přikládání ke krbu, myslím, že tam asi žádný domácí práce provozovat nebudete, takže možná není třeba, aby byla tak velká. Nepřipadá mi to jako velká tragédie
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?