Projekt bungalovu s minimálním prostorem chodby

Zdravím, neměl by někdo tip na projekt přízemního domu, bungalovu, ve kterém je minimální místo ponecháno pro chodbu, resp. žádné, ale ze zádveří se vejde přímo do hlavního obývacího prostoru (obývacího pokoje, kuchyně a jídelny), ze kterého pak následně vedou dveře do dalších místností? Moc se nám líbí projekt MS04 ve variantě D, od společnosti MS Haus, ale nechtěli bychom stavbu do L, tak hledám něco, co by tomu bylo podobné. Místo L-ka bychom chtěli jen takový výklenek, s přesahem střechy, tak, jako to má Margo od Archipelagu, ten projekt taky není špatný, ale už nám ten hlavní prostor přijde malinko stísněný a oddělený, ideální by byla nějaká kombinace obou.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Mrkni na Monte a Meridian od GServisu, mám je i v albu jako inspiraci :)
Odpovědět
Díky. Ale to jsou na mě trochu moc nudle, chtěli bychom klasický, přibližně čtvercový půdorys. Navíc oba projekty vlastně prostor chodby mají a to docela zásadní.
Odpovědět
Profilova fotka
@alibagil tak v tom případě bych si upravila ten projekt cos vkládala. Když dáš jinam okno v pokojíku, tak můžeš dům místo L+terasa rozšířit na čtverec. Budeš tak mít i víc prostoru. Každopádně si myslím, že typovej dům budeš hledat těžko
Odpovědět
Profilova fotka
My to tak mame, ale v dome na patro bohuzel.kazdopadne i tak by to chtelo zadveri vetsi nez je na obrazku.tam neni ani kam odlozit bundy a boty
Odpovědět
Profilova fotka
byla jsem zvědavá, tak jsem trochu projela podobný projekty a tohle má na plochu nejmenší chodby co jsem našla http://www.euroline.cz/cz/projekty/ro... ale přijde mi, že v takovym domě "bez chodby" bude v pokojích hrozně slyšet co se děje v kuchyni a obýváku, jako malou mě třeba večer při usínání rušilo, když naši koukali na TV
Odpovědět
blahova_andrea: právě si říkáme, že pro bundy, boty by šla krásně využít ta technická místnost, která je hned u dvěří, nechat tam udělat jednu velkou skříň, možná na tu stěnu, kde je okno a to vynechat.
Odpovědět
@alibagil přijde mi, že to dostatečně neoddělí klidovou zonu. Kdyby to byl byt , tak ok. Ale dům bych takto nebrala. :( hororový scénář: já nemocná a zrovna příjde někdo na návštěvu a já bych musela vyjít z ložnice na wc ,a ne zrovna "freš", přede všema.:D:D:D
Odpovědět
@xhex máme to tak úplně stejně teď v bytě, z velkého obýváku je vstup do ostatních místností, jak do ložnice, tak k dětem do pokoje a naprosto nám to vyhovuje. Asi máš pravdu v tom, že nejrozumnější bude si projekt nechat zpracovat, přesně s tímto zadáním, typové domy se dost drží stejného trendu, prošel jsem toho dost a vlastně jen ty dva zmíněné docela odpovídaly našim představám.
Odpovědět
@janess nepřijde mi, že by měl být nějaký rozdíl mezi tím, jestli je to dům, nebo byt. Jak píšu, hodně podobně to teď máme v našem bytě, při hororovém scénáři bys vlastně šla přes celý obývák, tady v podstatě jen jeho okrajem a docela krytá kuchyní, za předpokladu, že by návštěva seděla na gauči. Myslím si, že tohle je jen zvyk.
Odpovědět
@alibagil taky máme takhle byt a proto to tak také nechci. Jde slyšet úplně všechno a soukromí žádné. Myslím ten rozdíl v bytu a domě jinak. Já si třeba byt navrhnout nemohla a takhle se teď staví byty úplně normálně. Ale tak snad dům si můžeš udělat dle svých představ, pokud je ta možnost. Ale pravda, jde o zvyk a co vám vyhovuje.
Odpovědět
Koukni na tenhle, je i s garáží, ale nemá čtvercový půdorys :-) https://www.haas-fertigbau.cz/katalog...
Odpovědět
@avalok díky, toto mě moc neoslovilo, nicméně jsem si prošel nabídku Haase a docela se mi líbí ta jejich novinka Rio. Trochu jiný koncept, než ty dva, které jsem zmínil, ale bydlení v tom si představit dovedu a řeší dokonce i hororový scenář od Janessy. Rozhodně zařazuji do výběru, minimálně pro inspiraci.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My budeme mít toto... Taky jsem chtěla bez chodeb.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
@marcelkap Dobrý den, máte už dům postavený nebo na něm zatím pracujete? Máme na podobný dům namalovaný projekt, ale budoucí tchán nás zrazuje kvůli hluku v místnostech okolo centrální místnosti. Jak jste na tom? Díky Bára
Odpovědět
Ve snaze minimalizovat chodby jste si zavařili na jiné problémy. Kam dáte v zádveří šaty a boty? A pak budete pres to spinave zadveri chodit na jediny zachod v dome? Jinak pokojem dobry, ale smirte se s chodbou mezi kuchyni a koupelnou a v ramci te chodby doreste fungujici WC. V koupelne by tim padem mohlo byt i druhé WC. A zadveri urcite zvetsit. Nedokazu si predstavit, ze bych v necem takovym vypravoval deti ven, nebo naopak z nich sundával zablácene oblečení z venka.
Odpovědět
My to máme takto řešeno v bungalovu 14x9,5n, vchod je uprostřed čelní strany, napravo od zádveří je technická místnost se šatnou a ze zádveří rovnou vejdeš do prostoru cca 40m2, kde jenalev vchod do koupelny a WC a napravo vchod do dětských pokojů. Naprosto nejlepší řešení pro malé bungalovy, opticky i pocitově se prostor zvětšuje a je vzdušný. Všechny návštěvy nám řekly, ža ten dům vypadá strašně malinký, ale vevnitř "velký". Být Váme, tak investuju do SCHOPNÉHO projektanta, my si takto vyhlídli vzorový dům v Nitře a z toho jsme vycházeli a navíc ještě vychytali spoustu dispozičních chyb, které jsme si u typových projektů vůbec neuvědomovali.
Odpovědět
Tak je to s hlukem v pokojích okolo centrální místnosti? Máte už někde postaveno? :-)i
Odpovědět

Odpovědět
@alibagil Dobrý den, máte už postavený dům? Já si také vymyslela dům bez centrální chodby, podobně jako to máte vy, ale ještě jsme nezačali stavět. Ale už teď poslouchám, že v pokojích bude hluk a že v centrální místnosti bude málo světla, protože je asi 9 metrů dlouhá.
Odpovědět
Profilova fotka
co něco takového ?
Odpovědět
Profilova fotka
@sankovab Ještě nerealizujeme a ani to zatím nevypadá, takže bohužel nemůžu říct více info.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
@ivankafiury a mohla bych poprosit o nějaký půdorys pro lepší představu? Toto řešení také zvažujeme. A jak je to u Vás se zmiňovaným hlukem? Moc díky!
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Ahoj, máte už někdo postaveno? :-)
Odpovědět
@marcelkap Pracujete venku a teď něco potřebujete s garáže... to budete pokaždý otevírat celý garážový vrata?
Odpovědět
@marcelkap Ale vždyť to není bez chodeb, jsou tam a s nimi spousta dveří, a komunikací je i část obyváku, kudy se budou všichni courat. To bych tedy já nechtěl....To co poslal @vario není o moc lepší, @vercakubinova jakbysmet. Obývák je to společenské, relaxační centrum...ne průchoďák.
Odpovědět
Souhlasím s @pepitocz - obývák jako průchoďák bych také nechtěla. Teď se Vám to třeba nezdá, ale až si budou pubertální potomci vodit domů kamarády a všichni budou courat přes obývák :-( :-( Já nechápu, proč někomu vadí chodba - asi to považuje za zbytečný, nevyužitý prostor?? Ale i to má řešení - máme v bungalovu chodbu s velkou vest. skříní, takže takovou chodbo-šatnu, částečně se tím vyřešili i úložné prostory, kterých není nikdy dost. A to, jak píše @ivankafiury, že z obytného prostoru jdou přímo do koupelny a WC, to je teprve hrůza. Navíc myslím, že to ani nesmí být.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Profilova fotka
@panlorenc Pokud si všimnete, z garáže vedou i dveře z pravé strany ven, věřte, že i na to jsme mysleli 😉
Odpovědět
@marcelkap To nejsou dveře, ale okno. Chápu, ale že to máte vymyšlené 😉
Odpovědět
Profilova fotka
@panlorenc Jo, máte pravdu, až teď jak jste napsal, že je to okno tak na to koukám... Předělalo se to potom na dveře, tady jsem poslala asi tu neupravenou verzi 😉
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Já mám uložené tohle.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?