Projekt bungalovu

Dobrý den, prosím o zhodnocení našeho projektu na RD. Bude to přízemní bungalov, s tím, že v obývacím pokoji bude otevřený strop. Z kuchyně povedou schody na "galerku", která bude sloužit jako pracovna. Strop bude udělaný z OSB desek. Jedinou naší podmínkou byly dětské pokoje na jih, kvůli tomu jsme museli dát vchod do domu z východní strany. Děkuji za jakékoli postřehy a poznámky.
Odpovědět
Profilova fotka
Moc hezky projekt.
Odpovědět
Loznice: 50cm vedle postele je trochu stísněné (pokud je postel 1,8m). Dvere do koupelny: pokid by se mely otevirat dovnitr, tak bych je otočila. Dvere na wc dovnitř jsou z meho pohledu v tomto prostoru nepříjemné. Kdyby se nahodou nekomu udělalo nevolno, tak se k němu nedostanete. Ale chápu, že asi chcete, aby všechny dveře z chodby vypadaly stejně. Chodba je siroka dost, tak co třeba dát dveře do koupelny a na wc otevírave do chodby?
Odpovědět
@tereza. Nejčastější věta...."dveře dovnitř jsou špatně, protože by se někomu mohlo udělat špatně a nedostanete se tam..." Jako takhle....může se stát...Ale mít všechny dveře dovnitř a na záchod mít směrem do chodby je teda kýč jako bič. Ale ny to třeba neřešíme...
Odpovědět
@tereza Já osobně bych se řídil ČSN. A jestli to tak nemáte, tak upravit velikost místnosti aby to odpovídalo. Dveře bych dal určitě dovnitř, aby v chodbě nebyly jedny dveře jinak. Něco se k tomu píše zde: http://www.robust.cz/minimalni-rozmer... Když by se tam někomu mělo udělat špatně, tak je tam právě už dost místa na to, aby se ta osoba dala kousek odstrčit dveřmi a někdo se k ní dostal.
Odpovědět
@jitka_hajkova O okně v ložnici na východ jste neuvažovali?
Odpovědět
Mě by tedy noc vadilo mít dveře do ložnice a pokoje hned vedle zádveří. Tyto pokoje jsou pro mě zcela soukromé a dala bych je na opačnou stranu, ať mi kolem nich nikdo nechodí. Bylo by mi to nepříjemné.
Odpovědět
@veronikaka premysleli, tam ale bude vstup do domu, proto jsme se rozhodli ho dat na sever.
Odpovědět
@nikive Vám teda vadí, že kolem pokojů vám chodí třeba děti a manžel? 🤔 Za takový názor bych ti dopřál ten tvůj zcela soukromý pokoj a dokonce by měl vystlaný i stěny 😄
Odpovědět
Ne manžel a děti, ale návštěvy. Je pro mě nepřijatelné mít pokoj vedle vchodových dveří. Jednak kvůli soukromí, jednak i pro pocit bezpečí. Vaše narážka je úplně mimo. Vůbec jste to nepochopila 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
@nikive Ja souhlasím s @nikive, máme velmi podobný dům, ale vstup máme na severu mezi koupelnou a techn. místností. Mít hned za zádveřím soukromé pokoje je nezvyklé, ale autorka k tomu má jistě své důvody. Mně by to ale vadilo.
Odpovědět
@venouska , @nikive, tento problém jsme už také řešili. Bohužel vstup ze severu u nás na pozemku není možný. Možnost je buď z východu (jak je v projektu) nebo z jihu. Tam by to ale muselo být na úkor dětských pokojů. Proto jsme to zvolili takto.
Odpovědět
Profilova fotka
A co to zkusit poměřit a nakreslit jak to bude vypadat jako když se posune zádveří vedle pokojů na jih. V případě návrhu vstupu hned vedle pokojů je to za mě nešťastné. Máme oddělené ložnice od obývací části a je to nejlepší co jsme mohli udělat.
Odpovědět
Článek se načítá
@jitka_hajkova Tak mně by vadil už ten výkus hned u vstupu, kterým se vstupuje do dětského pokoje. V ložnici taky vlastně vstupujete skoro "do skříní". V obýváku by mi vadilo, že vám okno nelícuje se sedačkou a nevím, jak pohodlně se bude chodit okolo stolu - jak moc místa je na projití. 3 wc mi na dům připadají zbytečně moc, kor, když jedno bude u hlavy člověka, který se bude koupat ve vaně.
Odpovědět
@nikive A vám návštěvy chodi kolem ložnice když spíte? 🤔 a nebo se bojíte, ze zloději se nejcasteji vloupavaji vchodovými bezpečnostními dveřmi 🤔 jo chápu ach ty ženy......
Odpovědět
@panlorenc Asi je zbytečné s vámi diskutovat. Máte na věc svůj, zaručeně nejsprávnější názor, a hotovo. Mě návštěva kolem ložnice právě nechodí, mám ji v oddělené části domu, kde návštěvy nemusí vůbec vstupovat. A nejde o to, že by prošly kolem dveří, ale o to že je to klidová zóna, kam se zavřou děti a ty tam budou mít klid, nikdo je nebude hlukem obtěžovat. A ano, pro můj dobrý pocit nechci mít ložnici u vstupu. Nevím proč bych to tak měla mít. Takovéto rozmístění pokojů je zkrátka za mě nevhodné. Tím ukončuji tuto diskuzi. Nepotřebuji vás přesvědčovat.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
Dobrý den, budeme mít podobný projekt, jen s garazi, Uspořádání místností je skoro stejný, jen jsme si přehodili koupelnu s technickou místností. Jsme zatim ve fázi kreslení a úpravy projektu. Vy jste dělali jestě nějaké upravy nebo jste to nechali? Děkuji
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?