Projekt, co by jste upravili?

Dobrý den, prosím o názory, co by jste jinak udělali v našem projektu. Na auta bude přístřešek spojený se střechou RD, za ním dílna ( nebude zděná), vedle přístřešku místnost má sloužit ke schování barev atd. Děkuji za rady.
Odpovědět
Pekny, zalezi jak velka rodina jste. Mne prijdou docela male loznice, aspon 14m pro detske pokoje bych uvitala a druhou aspon malinkou koupelnu. Pokud mate ale jen 1-2 deti tak super! :-)
Odpovědět
Není možné v koupelně otočit záchod směrem k chodbě a udělat samostatný vchod? Podle mě je vždycky lepší mít samostatné wc, pokud to jde a tady to vypadá, že by to jít mohlo :) A pak ještě nadhodím - kam budete dávat kola, sekačku, lopatu, rýč, atd atd.? :)
Odpovědět
@atilius Wc máme 2, jedno je samostatné u vchodu. Sekačka a spol. příjdou za auta, bude tam kumbálek
Odpovědět
@sajax A je nějaký důvod nemít i to druhé oddělené? Podle mě je to prostě praktičtější. Už proto, že třeba ráno, můžou být v té "koupelně" dva - jeden u umyvadla a druhý na svém záchodě. Takhle tam bude moct být jen jeden. A pak taky jít si čistit zuby po někom, kdo byl zrovna chvíli před tím na záchodě taky není úplně super....
Odpovědět
Profilova fotka
Má nějaký úkol příčka mezi obývákem a jídelnou? Obývák 20 mi nepřijde moc velký, ale když by se příčka dala pryč, tak vznikne pěkný otevřený prostor. Ale záleží, jak jste zvyklí, jinak se mi projekt líbí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
já bych navrhovala odstranit sloupek - východ na terasu - ten je jediný, předpokládám že i do zahrady, takže bych si tam představovala co nejvíce světla, co největší propojení s venkovním prostorem a co nejméně (byť optických) překážek - raději velké šoupací okno, lze-li to (a já myslim, že lze, nosný nebude - trámy, překlad). Dále mi (jako téměř u všech projektů) vadí poměr velikosti garáže a obytných prostor - garáž je stejně velká jako obývák a ještě kuchyň! nebo jako oba dětské pokoje dohromady! je nutné, aby auta měla veškeré pohodlí? možná na úkor vašeho (zvětšení obýváku, dětských pokojů, úlož. prostor) Jinak orientace je pěkná, počet oken příjemný, kombinace zádveří a šatny bude funkční - nebo je to snad technická? moc na to nevidim. Líbí se mi, že jste našli prostor pro spíž! Naopak: na papíře se mi moc nelíbí dlouhá chodba - není zakončená žádným průhledem, bude to taková tmavá roura. navrhla bych zrušení zdí v předsíni směrem do chodby - předsíň nemusí být uzavřená! dobrá izolace a netáhne :-) Ještě kdyby byla od dveří dostatečně prosvětlená (skleněné dveře+ světlík, nebo luxfery), prostoru by to pomohlo. Další malilinké otevření prostoru by šlo tím, že u jídelny nebudou dveře (i když zakreslené být musí kvůli wc), neuzavírala bych dveřmi a kouskem zdi možná ani šatnu. Ale já mám ráda otevřené prostory, čím spojenější tím lepší, a vy jste si naplánovali samé uzavřené a oddělené místnosti, tak vám to asi vyhovuje a mé názory berte vyloženě jako osobní :-) I když.... světla a luftu není nikdy dost :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Dvougaráž je finanční masakr, to musím souhlasit se zuzekk Ona i garáž na jedno auto není úplně levná záležitost, ale pokud je na to dostatečný rozpočet, tak proč ne :-) Spíš bych ale počítala s tím, že peníze Vám budou chybět než přebývat. A pokud odstraníte aspoň některé příčky, ušetříte na stavebním materiálu, omítkách i dveřích a nebude to úplně málo peněz :-)
Odpovědět
Profilova fotka
právě jsme vám s @ivusek ušetřili na čtvero dveřích a hromadě cihel :-) ...tak co ještě voholíme? ;-) :-D
Odpovědět
@zuzekk @ivusek To nemá být garáž, ale kryté stání spojené z domem.
Odpovědět
@zuzekk vadí poměr velikosti garáže a obytných prostor - garáž je stejně velká jako obývák a ještě kuchyň! No, já nevím, garáž máme taky, ale auto v ní ještě nebylo, protože je potřeba dávat tam spoustu dalších věcí. Od kol, koloběžek a jiných pohybovadel, přes nářadí, kolečko, materiál, atp. Ono totiž pak nezbude nic jiného, než postavit nějaký zahradní domek a to podle mě je tedy lepší větší garáž, než nějaká budka kdesi na zahradě.
Odpovědět
@zuzekk Jinak ještě - za mě dveře mezi zádveřím a chodbou rozhodně ano. Ze zádveří jde největší chlad už jen tím, jak se chodí ven, takže je pak možné tohle místo aspoň zavřít. Nehledě na to, že v létě se pak lehce udělá průvan, když jen někdo příjde a práská to dveřmi po celém domě. A tím se taky mnohem víc šíří prach ze zádveří.
Odpovědět
@sajax Rozhodně co bych udělala je zbourat příčku mezi kuchyní a obývákem, v jídelně místo okna a dveří bych dala francouzské okno. Jo a technická připomínka pro ložnici nebo pokoj kde bude dvou lužko musí být velikost místnosti podle normy alespoň 12 m2
Odpovědět
Článek se načítá
Tak mě se projekt moc líbí. Určitě jste si ho navrhli tak, aby vám vyhovoval... Líbí se mi uzavřené zádveří, že máte spíž i prádelnu/technickou místnost - to mi v hodně projektech chybí. Pokojíky jsou velké akorát, já měla ještě menší a nijak mě to neomezovalo, spíš naopak. I oddělení obýváku od kuchyně s jídelnou se mi líbí. Za mě bych teda opravdu jen oddělila záchod od koupelny. Jinak super, za mě je to moc povedený projekt :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Projekt se mi líbí, jen bych za mě volila vchod na samostatné wc a do technické místnosti s pračkou odjinud než od zádveří. Není to špatně, spousta domků to tak má. Ale znám i to, když je venku škaredě, máte zaneřáděné zádveří přes které musíte na wc nebo pro vyprané prádlo. Pokud by to šlo, dveře do tech. místnosti bych udělala ještě jedny z jídelny. Je to jen můj pocit. Jinak se mi dům líbí :)
Odpovědět
Za mě - malá ložnice i pokojíčky. Ložnice ideál 16 m2 a dětské pokoje od 12 m2 výš. Víc se mi líbí projekty, kdy šatna odděluje ložnici a dětské pokoje. Samostatné WC je vždy lepší - viz komentáře výše. WC v zádveří je špatné - tam budou chodit i návštěvy až z obýváku, případně ze zahrady, že..? Nepořádek se pak lehce roztahá po půl domě. Nelíbí se mi průchod do obýváku přes jídelnu, potažmo kuchyň, lepší by to bylo prohodit, ale při tomto půdorysu si to nedovedu moc dobře představit. Oddělenou kuchyň od obývacího pokoje mám ráda, takže i když to na někoho může působit stísněně, mně to nevadí. Nicméně pokud tento projekt odpovídá vašemu stylu života, pak je zřejmě ideální. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
změnila bych toho dost prvně chodit do technické s prádlem před vchodovou místnost mi přijde nepraktické , budou tam špinavé boty atd. takže dveře bych dala normálně z chodby.... a do vchodové místnosti bych dala pořádnou skříň na bundy a kabáty určitě se bude hodit.. a botník ... dále i to wc z té místnosti mi je proti srsti půjde návštěva v ponožkách a přes místo kde jsou boty z venku... a další věc lidé se naučí chodit z terasy na wc takže se vám zují a jdou přes barák ... pokoj vzadu jak jsou skříně nevím co s ním máte v úmyslu, ale já bych spojila tyto dvě místnosti a udělala bych si tam šatnu no nakonec jsem to trochu poupravila na tom vašem projektu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sajax tak to jo..to je jiný kafe. nevšimla jsem si, že čára je jiná, pardon! (ale stejně velký) @atilius mám jen malinko jiný úhel - ne o moc: s prostorem na krámy souhlasím, vždycky jsou, zejména kolem baráku, ale to mají plánováno v té další poměrně velké "místnosti" za garáží směrem do zahrady. A garáž navrhovaná garáží, by měla být garáž - tedy pro auto. Úložný prostor na "bordel" bych koncipovala jinak - s regály, držáky, částečně třeba jako dílnu se stolem, elektrikou. Což znamená auto z garáže vyštvat definitivně (zajíždět s kolem okolo auta je o nervy, a naopak taky, dlouholetá a současná praxe). Na svým nápadu s otevřením chodby taky budu trvat, ale samozřejmě je to na budoucích obyvatelích, jak uzavřenost/otevřenost prostorů vnímají, jaký mají životní styl atd. - třeba mají tak na píglováno, že prach neexistuje, špinavé boty nebo podlaha od nich taky ne. Ale od toho jsou protichůdné návrhy, aby si majitel vybral, co je mu vlastní :-)
Odpovědět
@zuzekk Jo, však já to taky vnímám jen prostě jinak - co člověk to názor;) Taky tu padnul návrh, aby vstup do technické byl z chodby a ne předsíně. Jestli dobře vidím, tak v technické je vana. Dokážu si představit, jestli mají třeba psa, tak je dobré se s ním dostat k vaně, co nejdřív, tedy lépe než přes chodbu. Ale jinak bych to taky udělal asi z chodby. Prostě záleží, co všechno je v plánu :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?