Projekt - co byste udělali jinak?

Profilova fotka
Jdu s kůží na trh, co byste udelali jinak. Dispozice 5*20m je daná. Uz tu stoji 130 let
Odpovědět
Prohodila bych kuchyň s pokojem a zvětšila průchod. Pokoj by pak byl blíž koupelně a v klidnější zóně... Vršek se mi líbí.
Odpovědět
Ano, místo obýváku bych dala kuchyň, místo pokoje obývák. Z kuchyně teď máte do obýváku přes 2 chodby, což je podle mě strašně nepraktické.
Odpovědět
Profilova fotka
Je to nepraktické, ale kanalizace. Buď bychom museli rozkopat vnitřek a táhnout odpad přes barák, nebo předělat přípojku vcetne nového projektu a kopat novou kanalizaci venkem, 3m od baráku a 15 na délku. Děkuji za připomínky
Odpovědět
Profilova fotka
@aleatha zvětšit průchod mezi obyvakem a pokojem nelze, statikovi se to nelíbilo. Poslední pokoj je původní vejminek. Děkuji za reakci ;-)
Odpovědět
@xjuklickova Kousek kanalizace, o nic nejde, změna během stavby. Ale vyplatí se to! Bez toho přeorganizování (kuchyň k obýváku) to postrádá smysl. Bez toho bych do toho nešel...@aleatha a @maanna mají pravdu.
Odpovědět
Profilova fotka
@pepitocz děkuji za připomínku
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud kuchyně musí zůstat kvůli kanalizaci,, co prohodit obývák a tu halu se schodištěm? Vznikla by tak na jedné straně denní zóna a na druhé klidová. Hořejšek by se pak taky musel stranově obrátit. Nevím, jaká je orientace vůči světovým stranám.
Odpovědět
Profilova fotka
A samozřejmě by se to muselo přesunout i s těmi koupelnami.
Odpovědět
Profilova fotka
@ptjj tam co jsou okna a dveře je jih. V hale jsou vchodove dvere, takže bychom sli hned do obyvaku. A co koupelna? Kam s ni?
Odpovědět
Profilova fotka
@xjuklickova samozřejmě by se musely přehodit i vchodové dveře, ale zase by tam oknu z obýváku zavazela garáž.... těžko radit takhle, když nevidíme celou situaci, umístění na pozemku atd. a s čím lze a nelze hýbat.... nejspíš se buď budete muset smířit s velkým odtržením kuchyně od zbytku nebo udělat nějaké větší kompromisy - viz výše
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych šla cestou nejmenšího odporu a udělala pro kuchyň v pravé části tu přípojku. Větší změny jako přesun jádra stejně vyvolají novou kanalizaci, navíc co schody do sklepa? S tím bych si úplně nehrála. Ale záleží na skutečném stavu domu a širších vztazích. Proberte to s projektantem a uvidíte. Ještě nemáte povolení?
Odpovědět
Profilova fotka
@tulda27 povolení ještě nemáme, schody do sklepa jsou daně a neměnné. Koupelna je na stávajícím místě a zůstane tam. Já jsem spokojená s tím jak to je,ale zajímá mě názor víc hlav.
Odpovědět
Článek se načítá
@xjuklickova Ono je to těžké. Člověk má na začátku strašné výdaje, a tak volí kompromisy a říká si, že mu to až tak nevadí. Ale časem ho to začne hlodat...ale všechno je o preferencích a financich.
Odpovědět
@xjuklickova - my to mame podobne len pokoj nemame u obyvaku, ale u kuchyne a mame o 1 chodbu menej..Ja som spokojna asi zavisi od toho co sa od domu ocakava..u nas by to musel byt velky presun a nejde ani o financie, ale o to ake je to casovo vsetko narocne..pre mna nie je dom zaklad zivota a preto som spokojna.., a horne poschodie mame dispozicne ovela horsie ako vy :-D a tiez ho nebudeme menit..
Odpovědět
Profilova fotka
Tak potom není moc co řešit, max bych asi kuchyň víc využila, ale to je potřeba znát detailnější rozměry a fungování rodiny. Nahoře bych větší pokoj zmenšila a o to zvětšila ten menší. Ale zase je to o tom k čemu ty pokoje jsou. A vadilo by mi to zakřivení chodby. Raději bych koupelnu zasadila do ložnice, chodbu udělala klasicky na pravé úhly a zvětšila tím i šatnu. Ale zase je to na Vás. Mě by z toho kleplo, vám se to líbí 😊.
Odpovědět
Profilova fotka
@xjuklickova ten půdorys je ideální pro roubenku. úzký a dlouhý. to jim sluší. :-) paráda. alespoň dřevěný štít to chce, ať je to autentické :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@xjuklickova já moc nechápu, když jste spokojená, proč se ptáte na další názory.... každý má představu úplně jinou podle toho, jaký má rodina životní rytmus a návyky.... já mít kuchyni takto mimo, tak mě klepne, ale pokud vám to vyhovuje a měnit nechcete, pak jsem asi nepochopila smysl diskuse???
Odpovědět
Profilova fotka
Nevidím důvod, proč by měla být kuchyně napojená na obývák?? To je dnešní trend, ale v tomto domě mi takto volená kuchyň nevadí. Na oběd i večeři prostě všichni přijdou do kuchyně, aspoň nebudou děti odbíhat s jídlem k televizi. To už jsme tak líný národ, že musíme mít do kuchyně z obýváku jen krok, abychom se s prominutím mohli rychle nacpat a v TV nám nic neuniklo??? :-N Navíc to má i své plusy, je zachována jídelní zóna a díky vzdálenosti obýváku je tam klid na jídlo a když to ta rodina k TV bude mít dál, tak si to jídlo i lépe v klidu vychutná a nebude zbytečně spěchat, protože si řeknou, za chvíli bych měla hlad a musela bych ten barák projít zase celý :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@barca3979 a proč si myslíš, že kuchyň u obýváku je jen kvůli televizi? U nás se televize moc nevede, a přesto jsme volili spojené místnosti. Čistě proto, abych nemusela při návštěvách odbihat přes půl baráku pro občerstvení. S televizí to absolutně nesouvisí.
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina u vás třeba ne, ale vidím to u nás, svádí to rodinu nechávat TV puštěnou, když jdeme obědvat, takže to zakazuju a vypíná se. Taky máme společný obývák s kuchyní a jídelnou. Ale autorka příspěvku moc možností nemá a nepřipadá mi to úplně špatné, jak tu někteří píšou, že by je kleplo a pod. U mých rodičů je taky kuchyň jinde než obývák a fakt to není problém do té kuchyně skočit pro cokoli. Připadá mi to jako lenost, výmluva - chodit přes celý barák :-| , 10 m? To přece není nic strašného. Nehledě k tomu, že třeba u našich, když se sejdem, nebo přijde návštěva, sedí se u stolu v kuchyni.
Odpovědět
já bych tu kuchyň určitě prohodil s tím pokojem stuj co stuj, pak to opravdu dává nějaký smysl, jinak je to prostě naprd a není to kvůli televizi v obýváku ani kvůli pár krokům do lednice, ale prostě kvůli tomu pokoji... fakt bych jako návštěva nechtěl dostat pokoj na přespání vedle obýváku... :-D ..já už chci jít spát a v obýváku bude ještě půlka lidí hučet čtyři hodiny.. fakt něco pro mě :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@plaintruth, to mi připadá logičtější, ohledně toho hluku. Ale myslím si, že tam uvažují spíš o pracovně, protože pokoje mají v patře, takže to zas takový problém není.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to je prostě hodně o tom jak lidi žijí, my TV pouštíme výjimečně, bude navíc v domě doufám zavřená ve skříni, a já když vařím, uklízím kuchyň a tak odbíhám za klukama něco hrát, kouknout co postavili atp. Jídlo pro nás není tak důležité jako stálá vzájemná společnost. A až to kluky přestane za pár let bavit budu mít pro sebe nejkrásnější a největší místost v celém domě. Z praktického denního života- nákupy se nosí 2x dál než je třeba a když si chce člověk číst s kávou nebo čajem radši zůstane v kuchyni. Ale tak dřív se v kuchyni žilo. My to doma přetavíme do společného prolínajícího prostoru. Tazatelka to raději oddělí. Já bych ještě řešila ten vršek... Potenciál na změnu tam je 😎
Odpovědět
Mě se tam nelíbí dvě věci, ale o obou se tu už mluvilo a obě jsou dost individuální. První je ta šikmá chodba - taky mám raději ty pravé úhly. Druhá je kuchyně oddělená od obýváku chodbou. Nejde mi ani tak o televizi, jak tu psala @barca3979 , tu ostatně ani nemáme, ale spíš o děti. Jako matka malých dětí vidím, jak rychle rostou a chci s nimi trávit co nejvíce času. Jenže kdybych měla kuchyň přes dvě chodby od obýváku, tak buď by musely být se mnou a hrály by si v kuchyni někde pod stolem, nebo bych za nimi musela běhat neustále do obýváku a polovinu času bych je neviděla. A v kuchyni trávím celkem dost času. Takže pro mě by tento model byl neakceptovatelný z tohoto důvodu.
Odpovědět
Profilova fotka
@ptjj protože když jsme diskutovali doma, tak jsme vymysleli, ze komín bude v posledni mistnosti, nikoliv venku samonosný. Některé nápady jsou užitečné. Kdyz koukám na jedno a to samé několik měsíců, tak mě nemusi napadnout to co někoho, kdo to vidi poprvé. Doufám, ze není trestné se zeptat komunity na názor.
Odpovědět
Profilova fotka
@tulda27 sem se zmenou vršku. Dle statika by bylo vhodne postavit pricky na nosnych zdech co jsou dole. Proto takhle.
Odpovědět
Profilova fotka
@xjuklickova Tak statikovi do toho úplně kecet u starého domu nebudu... ono kdyby se ta koupelna zasunula asi to sebere moc místa. Aby se mohla chodba protáhnout od schodů chtělo by to tak 2 m. Nemám si to v čem skicnout, ale pokud se stejně nedá hýbat s příčkami (s odpady taky ne) moc toho už vymyslet nejde. Budu ještě přemýšlet, až se vyspím :).
Odpovědět
Profilova fotka
@tulda27 kuchyňská linka bude ještě naproti, L(od dveri,kratka, k oknu) I , do U se vejdeme blbe. Velký stul pro 6-8 lidi a pultovy mrazak, který mám v bytě a je plná místnost ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@xjuklickova úplně tomu nerozumím s tím L a i a U, ale počítám, že tam prostě ještě něco bude :) já bych tam určitě dala něco jako ostrůvek uvidíte jak to bude vycházet, někdy je ostrůvek vlastně lepší na využití úložných prostor v lince, znáš místní "kuchyňskou guru" verunky? napiš jí, ona v tom pracuje, umí ty dispozice hezky vyladit.
Odpovědět
Profilova fotka
@xjuklickova já jsem to ale vůbec myslela špatně, tak se omlouvám, že jste to zřejmě tak pochopila a už raději mlčím
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?