Projekt, co myslíte?

Hezký den, co říkáte na tento projekt? Uvítám nějaké postřehy, děkuji. 🙂
Odpovědět
1
2
@zdehru Mně by vadilo, kdyby mi návštěva chodila přes kuchyň, jinak se mi projekt líbí, žádné větší připomínky nemám. 🙂
Odpovědět
@veraplb děkuji za reakci 🙂
Odpovědět
Mně se to líbí 🙂
Odpovědět
Velmi, velmi vydařený projekt.
Odpovědět
@zdehru projekt se mi také velice líbí. Zamyslela bych se nad kuchyní - bála bych se málo přirozeného světla (což se dá nahradit umělým, ale přijde mi to líto, když zde ta možnost je). Možná by jste mít okno v kuchyni, mohli ještě promyslet a změnit rozložení kuchyně a spíže. Také mi chybí nějaká větší šatna pro celou rodinu. Dvě skříně v předsíni mi nepřijdou dostatečné, např na sezónní věci, množství bot atd. Hlavní koupelna mi přijde vzhledem k tomu, že je tam i záchod, stísněna. Nešlo by např, záchod dát místo sprchového koutu a ten dát "výklenkem" do prostor TM (a tím TM zmenšit?). Hodně štěstí při stavbě a podělte se o finální projekt.
Odpovědět
Profilova fotka
věnovala bych velkou pozornost odhlučnění zdi mezi ložnicí rodičů a dětským pokojem nebo bych přesunula šatnu k této zdi
Odpovědět
Profilova fotka
Moc hezký projekt. Zvážila bych umístění pracovních stolů u okna, přece jenom u práce na stole je potřeba dostatek světla a vy je máte zády k oknům.
Odpovědět
Děkuji moc za postřehy, ještě pro informaci, terasa je orientovaná na JV. 🙂
Odpovědět
@zdehru Já bych zrušil garáž, protože mi přijde lehce zbytečná stejně se do ní vejde jedno auto a aut budete mít pravděpodobně víc (myslím si že stačí pouze nějaký přístřešek na auto) a místo garáže bych udělal pouze sklad, který by mohl být kratší a o to místo bych zvětšil kuchyň s jídelnou. Přece jenom jsou dnes stavby poměrně drahé a zaplatit řekněme 0,7 mil jen za prostor pro auto mi přijde zbytečné, ale je to na vás jinak se mi to také líbí je to jeden z nejhezčích návrhů bungalovů co jsem tady viděl.
Odpovědět
Budete mít rekuperaci?
Odpovědět
Nene rekuperaci neplánujeme, topení pravděpodobně plynem
Odpovědět
@zdehru No v tom případě bych popřemýšlel o posunutí záchodu dál od vchodu 😄 Já bych se tam tedy v klidu nevykadil 😄
Odpovědět
Článek se načítá
Projekt máte moc pěkný, ale v kuchyni bych se bála, že bude málo světla. I když jsem zastáncem spíží, tady bych jí oželela ve prospěch okna a raději volila potravinovou skříň. Ať se daří ...
Odpovědět
Taky bych přehodil šatnu s manželskou posteli. Prece jen vás děti nemusí poslouchat při hrátkách, a slyšet to jde, to mi věřte. Ještě mě zaráží malá kuchyňská linka, takovou jsme měli na koleji a pracovat se na ní nedá.
Odpovědět
Kuchyňskou linku bych chtěla prodloužit až ke zdi, aby se zvětšila prac. plocha
Odpovědět
Jediné, co se mi fakt nelíbí na vašem projektu je kuchyň. Celkově je kuchyň moc rozkouskovaná, chybí jí pracovní a odkládací plocha z obou stran varné desky a dřezu. U obojího budete navíc stát zády k místnosti a zády k oknům. Lednici a troubu budete mít vlevo od dveří? To si moc nedovedu představit, třeba když bude potřeba vyndat horký pekáč a někdo zrovna bude chtít do obýváku- s malýma dětmi dost nepraktické. A lednice by tím pádem byla dost daleko od dřezu (a dost blízko krbu). Další připomínky: Jaké budete mít rozměry garáže? Dle m2 tipuji, že bude úzká nebo krátká takže nepohodlná na užívání. (Není nic horšího, než si postavit drahou garáž, která se pak nedá užívat). V garáži bych dala jen jedno okno a posunula dveře z garáže tak, aby se otvírání nekřížilo v předsíni s hlavním vchodem. Chodba mi přijde zbytečně široká (ale možná zdání klame), my máme 130 a příště bych určitě udělala užší. Jak už padlo, prohodila bych šatnu s ložnicí. Okno do spíže je moc velké (potraviny se mají skladovat ve tmě a chladu). Líbí se mi umístění krbu, jen berte v potaz, že okolo krbu musí být nehořlavá podlaha, aby vám to tam pak vyšlo nějak hezky. V obýváku se mi nelíbí nevyužitý prostor vlevo vs. namačkaný jídelní stůl s gaučem napravo. Kdyby tam nebyl krb, navrhovala bych zarovnat zeď u spíže a zúžit to z druhé strany, ale zas co s krbem, že? @davex Souhlasím se záchodem. Už jsem myslela, že jsem snad jediná, kdo s tím má problém. 😄
Odpovědět
Děkuji 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
Spíše technický pohled- příčky od garáže asi budete muset zateplit, nemyslím si, že garáž budete vytápět na pokojovou teplotu...
Odpovědět
@zdehru To se docela povedlo. V kuchyni bych se těžko realizoval, jako odpůrce špajzů bych zrušil spíž a byla by královská. Postele pod okny NE, pracovní stolky ano. Garáž projektant jistě oddělí od vytápěného prostoru.
Odpovědět
Stoly určitě přijdou pod okna…děkuji
Odpovědět
Krom divné kuchyně super. A ke komentáři výše, máme chodbu 1,3m a jsme za ní rádi, je to příjemné, ale záleží na délce chodby.
Odpovědět
Umim si predstavit, ze na ukor zmenseni zbytecne velke loznice presunete spiz do casti satny a te casti kuchyne, kde mate vysoke skrine (lednice, trouba, ...?). A satnu udelate ve zbyvajicim prostoru loznice (po okno). Pak nebude kuchyn pruchozi a provoz nebude rozkouskovany.
Odpovědět
@puhelin ložnice 10 m2 mi nepřijde zbytecne velká…
Odpovědět
Ta kuchyň není praktická - např.: Nejpoužívanější místo je mezi dřezem a varnou deskou a tam máte jen cca 80cm, ten ostrůvek není vhodný jako hlavní pracovní plocha, protože je to ergonomicky špatně, navíc si nakapete na podlahu. Kam dáte nějaké přístroje (např. kávovar), pečivo, aby to někde netrčelo? Ono vůbec mít vstup kolem linky je nic moc.
Odpovědět
@zdehru já mám jen takovou úvahu k zamyšlení. Ale vídám kolem sebe spoustu lidí z bytů co si postavili vysněný dům. Já odjakživa bydlím v domech, takže mi to nepřijde a beru zcela automaticky spoustu věcí. Dům je prostě dům, nikoli byt. Vyžaduje údržbu a úpravy, apod. Každý nemusí být kutil, nebo rybář, nebo motorkář či cyklista, ale užitečný prostor se hodí vždy. Pro nás doma je garáž/dílna u domu, podobně, jako v tomto projektu stejně důležitá, jako kuchyň nebo koupelna. Přijde mi naprosto hrozné mít dům a nemít to vyřešené. Souhlasím tedy s názorem, že dělat drahý pokojíček autu je rozmařilost. Ale takový prostor přímo u domu se přímo nabízí vhodněji využít. I naprostý nekutil se např. rád blýskne před ženou a vyrobí poličky. Nebo lze pohodlně a relativně v teple i v zimě udržovat, opravovat kola, nabrousit nůž k sekačce a tisíc dalších věcí.
Odpovědět
Profilova fotka
Z hlediska technického bych zarovnal pravou část domu - obývák, jídelnu do roviny s garáží (zrušil na střeše úžlabí) v podstatě normální L. U garáže bych zrušil vjezd a předělal na sklad se vstupem z chodby a ne ze zádveří a dveře na zahradu. Myslím si, že i při zvětšení by to mohlo vyjít levněji. Co vás vede k tomu, že rekuperaci ne ?
Odpovědět
@luckavra Vzdyt se tam chodi jen spat. Staci do ni umistit postel a nocni stolky. K tomu maji velkou satnu. A velke okno na luxusni vyvetrani. Do projektu se to pak napise jako pracovna, ani s tim neni problem.
Odpovědět
@puhelin Z nějakého důvodu nechtějí rekuperaci a spát ve dvou na deseti metrech čverečních za zavřenými dveřmi je o zdraví. To máme teď v bytě :/ a hlavně kvůli tomu sem chtěl do baráku strojní větrání.
Odpovědět
@kofejn Já to řešil mikroventilaci a otevřenými dveřmi i v mrazech. Teď jsem si raději pořídil rekuperaci, sice to stálo do celého domu s výkonem 450m3/h pres 40tis a práci, ale spí se ted krásně i se zavrenym oknem. Většinou jedu ale kolem 60m3/h.
Odpovědět
@martin_s Ano, řešíme to stejně blbě. Ale snad je to poslední týden 🙂.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?