Projekt, co na něj říkáte?

Profilova fotka
Ahoj lidicky, snad uz naposled prosim o radu. Vim,ze urcite to ma sve nedostatky😢 a jsem si toho vedoma. Nejsem spokojena s malou technickou mistnosti-musi se tam vejit pracka,susicka umyvadlo a zachod. Zadveri ma 4,3m2 , technicka,3,6 m2, koupelna cca 4,9m2, pracovna 8,1m2, detsky pokoj 1. 11,4m2, detsky pokoj 2 11,1 m2. Loznice take cca 11,4m2+ satna 3,52 + mini koupelna,kde bude jen sprchac a umyvadlo se skrinkou 2,5 m2. Dale pak kuchy a obyvak cca 42m2 a garaz 32m2. Nenapada vas jeste neco,kdyz juknete co by se dalo vylepsit? Dekuju moooc😘😘😘
Odpovědět
Profilova fotka
@terkasofinka Příjde mi to hodně maličké, my máme taky malé pokoje, ale stále větší. Napadá mě jedině se vzdát pracovny, potřbujete ji? A nebo zrušit garáž- případně ji udělat jen pro jedno auto a udělat si extra stání (pro dvě nebo pro jedno auto). I ta chodba je doste velká a v průchozí knihovně bych si připadala divně. Já bych na takový projekt nepřistoupila, ale každému vyhovuje něco jiného ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Už jsem to psala, že ta vykousaná předsíň se mi nelíbí. A nelíbí se mi pořád, prostor k ničemu, který zbytečně ubírá metry ostatním místnostem. Do TM 3,6 m se určitě nevede kotel, bojler, pračka, sušička, umyvadlo a ještě záchod. Zkoušeli jste to tam rozmístit? A dvojgaráž 32 m je hodně málo, na dvě auta určitě ne, připadá mi to jako čtverec, takže strany nějakých 5,6x5,6m? Líbí se mi ložnice s koupelnou a šatnou ,ta je vymyšlená pěkně. Nemá to samostatný záchod?
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici nam se tam zase libi to okno prave,jakmile se vstoupi do domu,tak se uvidi na terasu timto oknem+ na strope bude svetlik. Ale urcite chapu,ze se to nekomu libit nemusi-me to prijde zase docela takovy hezky prvek-ze to bude zajimave. Ale chapu,ze prakticnost to nema v podstate zadnou.
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici na dvojgaraz je to malo??? Ja vsude vidim garaze prave se stejnymi rozmery-juknu na to
Odpovědět
Profilova fotka
@andik.cz tak malicke to asi je... na vilu bohuzel nemame. Ty pokoje si myslim,ze jsou unosne 11m2. Ale zase chapu,ze nekomu to nestaci. Samostatny zachod to prve nema-to me mrzi-chtela jsem ho dat do predsine-hned za zadveri,ale je to nosna zed...takze jsme ho bohuzel narvaly do technicke. Je tam nakreslene,kde bude pracka-susicka-hned vedle umyvadlo a zachod
Odpovědět
Profilova fotka
Obývak, kuchyň, jídelna,..průhled ze zadveri ven..vše dle mého super. Vadí mi umístění dětských pokojů...proč nejsou stejne? Vedle sebe? Loznice- nelíbí se mi umístění postele..mít dveře za hlavou není vůbec příjemné.prijde mi i malo místa okolo postele..melo by byt 80 ze všech stran. Garáž..jaká je šířka? A dotaz, kde budou kola, odrazedla, náhradní pneumatiky? To se vám tam vejít nemůže...
Odpovědět
Profilova fotka
@hhranolka postel v loznici jsem dneska zrovna resila,ze bych si prala,abych koukala na dvere-slysela jsem prave,ze se nedoporucuje,aby hlava byla u dveri,tak se mi to aspon potvrdilo😀 detske pokoje byly vedle sebe v puvodnim navrhu,ale mame spatne svetove strany,takze se to prizpusobovalo jim prave,aby byly na jih. Pneumatiky sekacka...atd se budou resit snad nejakym zahradnim domkem-doufam. Nebo vystehujem jedno auto ven😂 pokus o forek...na kole nejezdime...takze spis resime ty gumy a sekacku-nad tim se urcite jeste zamyslim.
Odpovědět
Profilova fotka
@terkasofinka a nahoře je jaká strana?
Odpovědět
Profilova fotka
@hhranolka vychod. Mame bohuzel vjezd ze zapadni strany😢 takze obyvak jih. Loznice vychod a detske-okna smeruji na jih,i kdyz je tam bohuzel soused a plot.
Odpovědět
Osobně se mi velmi líbí domy ve tvaru L. Myslim, že nabízí víc soukromí, jak ve vnitřní části, tak na terase. Já, bych pouze přehodil ony dva bloky. Vadilo by mi, že z obytné části nevidím soucasne před dům i na terasu a mám pocit, že i ke vchodovým dveřím je z obytné casti takto zbytečně daleko. A vzhledem k tomu, že je klidová část domu delší, aspoň se mi tak jeví, bude na terasu dřív dopadat stin.
Odpovědět
Profilova fotka
@kosky urcite. To mate pravdu. Bojovala jsem s pritelem ohledne prehozeni,ale nesnasi jiho-zapad. Chce na terase sedet a ne se pry potit jak prasatko. Proto je i rovna strecha,aby tam slo co nejdele slunicko.
Odpovědět
Profilova fotka
Kolik má ta dvojgaraz? Asi to není ani 6m, jak tam chcete vedle sebe postavit 2 auta? Všude čtu, že je to málo.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@slabici to mate pravdu-5,7 m. Koukam na rozmery auta-mame superba v combiku a delka je 4,8 m a sirka 1,8 m. Druhe auto bude male... ja v tom nevidim problem tedy,ale mozna se pletu.
Odpovědět
Profilova fotka
Ale jo, auta tam date, bude mezi nimi 70cm. Vzadu vám zbyde 50cm na otevření kufru. Ale nic dalšího už se tam asi nevejde.. sekačka, kola atd. Na stranách vám taky zbyde jen 70cm. Plánovali jsme jeden čas taky dvou a spousta lidi, co mají zkušenosti, považovali i 6m za málo. Máte to prostě všechno mini a zřejmě to nebude fungovat úplně tak, jak si představujete. Ale máte svůj nazor, neberu vám ho :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici tak ja garaz chci pouze na auta. Uprimne si ani nemyslim,ze by tam ty 2 auta staly. Ze jedno bude stat venku stejne porad. A vo myslite,ze je male? Ja si sem vedoma te technicke mistnosti,ale zbytek mi prijde s rozmery uplne normalni-jasne vila to neni,ale nemam pociit,ze by pokoje treba byly extremne male nebo obyvak a kuchyn.
Odpovědět
Profilova fotka
Pro mě by byla malá TM, kdybych tam chtěla mír pracku, sušičku, wc, umyvadlo, kotel, bojler, skoro mám dojem, že se to tam prostě nevejde. A dětem bych taky dopřála víc prostoru. A kam budete dávat kola, sekačku apod.?
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici kola zatim nemame a psala jsem nahore,ze planujeme jeste domecek,kam se to uskladni. O te technicke vim... zatim je tam nakreslena pracka susicka+ umyvadlo zachod a kotel nad prackou. Vim,ze je to male-to sem psala uz v nadpise. Pokoje pro deti male? Tak to je asi vec nazoru... me se zdaji dobre
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici spis me napadlo zrusit jednu garaz a dat tam technickou + zachod,ale je tam nosna zed zrejme
Odpovědět
K té garáži - pokud to je vyloženě na auta, tak si myslím že to jsou vyhozené peníze - vemte si že postavíte garáž za 500 tisíc a budete tam parkovat dvě auta v hodnotě garáže a to jenom občas v zimě. To jest jen takový druhý pohled. Za ušetřené peníze raději při-fouknout ty dětské pokoje Přístřešek pro auta do 100tisíc... Ať v zimě nemusíme škrábat (taky to funguje)
Odpovědět
Profilova fotka
@lisakstavitel premyslim prave o tom,ze by se jedna garaz zrusila a udelala by se tam technicka+ zachod. Jen se obavam jak pisu,ze ram vede nosna zed
Odpovědět
@terkasofinka Mě se to líbí, pokud nechcete a nemůžete celý dům zvětšit, tak asi nic moc jiného nevymyslíte. Pak už je to jen o kompromisech. Pokoje 11m nejsou sice obrovské, ale že by se v nich nedalo v pohodě bydlet, tak to taky ne, zvlášť pro 1 dítě. Dveře v ložnici mi příjdou OK, postel by prý neměla být naproti dveřím, aby "neutíkalo spaní" :-) Já na to nějak citlivá nejsem, ale přítel ano a právě jsme řešili ložnici tak, abychom neměli dvěře naproti postele.TM je asi největší problém. Pokud už teď víte, že dvougaráž nebudete využívat pro 2 auta, tak bych část vyčlenila jako technický kout a dala tam ten bojler, kotel...nebo co plánujete a v TM jen WC pračku a sušičku. Nebo se budete muset něčeho vzdát úplně-pracovny, koupelny+šatny v ložnici. Dům nenafouknete, je to jen o tom, co více chcete. Okno v "knihovně" se mi taky líbí, bude to hezké. Ještě mě napadá v těch dětských se může udělat spaní na patře a zase přibude prostoru na hraní a děti vás ještě za to budou milovat :-).
Odpovědět
Profilova fotka
mě se to líbí a pokoje máme 10,6 m2, jsem asi ta divná, která si myslí, že to stačí. Pokoje jsou na spaní nebo sedění u pracovního stolu a to se tam vleze. Zbytek dne jsme pořád venku nebo všichni v obýváku :-) Jediné co bych změnila je, že bych zrušila mini koupelnu v ložnici a místo toho bych udělala samostatné wc s dveřmi do chodby a tím se ti uvolní prostor v TM. Taky máme elkový dům ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak vazne? aby neutikalo spani-tak to jsem neslysela,ale zase sem chytrejsi😉 ja bych byla prave pro zrusit tu garaz a nebo v ni udelat tevhnicky blok,otazkou je-muze byt v garazi kotel? o tom zase vim prd😂
Odpovědět
Profilova fotka
@kulashaker1 ja mam stejny nazor,ze ty pokoje staci-tak jsme dve😊 a s tou koupelnou je to dobry napad-jen se mi ji nechce vzdavat,i kdyz je to takovej spajz😂
Odpovědět
Vzhledem k tomu, že to řešíte stále dokola, tak se divím, že vám z toho vylezlo tohle. Na tomhle projektu je dobře snad jen obývák s kuchyní, ikdyž tam jaksi chybí spíž. Vše ostatní je špatně. Chápu vaší motivaci elkového domu s přístupnou terasou, ale upřímně, nežijeme v kalifornii... Vezmu to dokola: 1) Ložnice rodičů: velikost neodpovídající, vzhledem k dveřím a průchodu na terasu z toho zbyde jen místo na manželskou postel s nočními stolky s minimem prostoru okolo. Šatna ok, ale ta koupelna je úplně mimo, jelikož pokud dobře vidím, není se záchodem tak absolutně nechápu její smysl. 2) Dětské pokoje, 11,4m2, tudíž předpokládám 3,8x3 m, hned ten vedle rodičů, vestavěná skříň, dveře a průchod na terasu, postel a stůl, to bude paráda. ten druhý s tím vykousnutím jakbysmet. Ono děti taky vyrostou a pokud je nechcete vyhnat z domu v 15ti, tak ty pokoje jsou na prd mírně řečeno. 3) pracovna 8m2 s postelí, stolem a vestavěnou skříní je úplná šílenost, pokud to má být i pokoj pro hosty, tak nikdy nesmí přijet ve dvou... 4) Koupelna asi jde 5) Technická místnost se záchodem je blbost, jelikož jiný samostatný záchod nemáte, tak tam budou chodit i návštěvy, nemluvě o tom, že tam není místo na špinavé prádlo, což by asi bylo vhodné. 4) Garáž, rozměrově ok, ale nechápu ty dvoje dveře, vzhledem k tomu, že tam budete jen parkovat ( nic víc se tam nevejde), tak nerozumím tomu proč dělat a platit dvoje dveře, ty u kuchyně jsou asi pro nákup a ty druhé nevím na co, to už si můžu udělat o dva kroky víc a otevřít si vrata... Celkově to není zase tak malý dům, ale to členění je děs běs. Ano, žít se v tom dá, ale lidi nestaví domy aby měli místnosti menší než v bytě, teda aspoň tak to chápu já...
Odpovědět
@terkasofinka V panelácích je kotel v kuchyni...tak nevím, asi může :-D. A ta koupelna u ložnice...vím, pro někoho je to takový malý sen. Mě to příjde zbytečné, Zvlášť když máte koupelnu hned přes chodbu-je to celkem jedno, jestli se půjdu osprchovat 3m doprava, nebo doleva. Líbí se mi nápad @kulashaker1 .
Odpovědět
Profilova fotka
Tak si myslím, že @lopp má některé postřehy hodně dobré. Toho chybějícího záchoda u koupelny v ložnici jsem si nevšimla. Fakt se půjdete vysprchovat do ložnice rodičů a na záchod pak poběžíte přes chodbu? No asi né, že... ;-) A pokud vlastně ani neplánujete parkování obou aut v garáži ale zároveň na kola, zahradní náčiní atd. máte zahradní domek, proč je tam tedy tolik dveří? Pořád mluvíte o průhledu ode dveří na terasu.. ale k čemu je to dobré? Z kuchyně a obýváku neuvidíte ke vchodu (to jsme třeba my měli jako podmínku, až mi někdo zazvoní u dveří, chci z okna vidět, kdo to je).
Odpovědět
Profilova fotka
@lopp ona resim to dokola a jsou tady lidicky,kteri mi pomohli... napr. @bamak. 😘 ja uprimne bych takovou kritiku domu nedavala,vi o vecech,ktere nejsou idealni...to jsem psala i v popisku. v koupelne zachod byl,ktera je v loznici,ale nekdo mi tu psal,ze je to zbytecne,tak sem na radu zrusila. co se tyce tech detskych pokoju,s tim jsem opravdu v pohode. To je veci nazoru. Co se tyce pracovny-je to pokoj,kde pocitam,ze bude prespavat babicka-delal se vlastne jenom kvuli-kvuli nicemu jinemu. Loznice-tak tam mame cely zivot pouze postel a nikdy mi neprislo,ze bych tam neco potrebovala vic. A ta kuchyn-co se tyce spize urcite mate pravdu,ale na to jsem myslela-kuchyn je dooost velka-tak tam na strane bude obrovska skrin od zeme nahoru jako spiz. tim,ze je tam varny ostruvek,kde se bude varit,tak ta zadni cast kuchyne bude hlavne ulozna.
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici to neni k nicemu dobre,ale taky jsem chtela neco v domu co treba nebude uplne typicke,takze s tim jsem spokojena. ty dvere v garazi vzadu se zrusit urcite muzou. v tom problem nevidim.
Odpovědět
Profilova fotka
tak jen ke garazi,.. urcite ji neruste.. my ji mame- dvojgaraz... parkujeme tam obe auta a je to bomba... za investovane penize to u nas rozhodne stalo... jen k rozmeru.. dejte si vnitrni sirku 6m... mame to tak a nedokazu si predstavit mit jeste o 30cm mene...
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?