Projekt domu 5+kk - prosím o vaše názory a připomínky

Ráda bych také požádala o názory na tuto naši snad již víceméně finální dispozici domu. Víc očí víc vidí :-) Vstup ze severu. Předem děkujeme.
Odpovědět
@erian a v jakem je to měřítku? Jestli čtverečk 20 cm, což podle dveří tak vypadá, tak některé zóny jsou neprůchodné, např. mezi pohovkou a krbem /jestli je to krb/, v koupelně apod.
Odpovědět
Schody se ti nevejdou. Budeš potřebovat téměř 6metrů. Jo a ten vstup do ložnice je šílený, kolem té skříně se budeš těžko protahovat. Stejně jako dole v koupelně to taky bude jenom pro hodně hodně outlé, dostat se kolem sprcháče. Co to tak vzít a jít za projektantem?
Odpovědět
Profilova fotka
Schody mi taky nesedí. V ložnici bych tu skříň dal raději naproti postele a tam místo skříně si můžeš dát stolek na šminky a nevím co ještě (tak to má žena), Koupelna dole mi přijde úzká. Když si něco promýšlím a chci něco předělat, tak první rozmisťuji velké věci a to většinou do rohů nebo krajů místností, pak nižší věci. Tím chci říct, že pokud by ta koupelna měla takto zůstat, tak bych přehodil sprchový kout s wc.
Odpovědět
@erian ako náčrt fajn, určite by som zmenil schodisko a to tak, že by bolo dvojramenné a zaberalo by priestor terajšej kúpelne a súčasného schodiska. Osobne by som to celé posunul, keď prekreslíš schodisko, zostane ti viac miesta na technickú a kúpelňu, ktoré by sa zmestili na ľavú stranu a vchod by som posunul viac ku schodisku. asi nejak takto - je to narýchlo, takže rozmery môžu byť iné. T.j. ešte to treba doladiť.
Odpovědět
@erian
Odpovědět
@karl32 Jenže pak bude mít tu ložnici hezky neprůchodnou - šířka ložnice 300, postel 200 dlouhá a skříně hloubka 60cm, a zbyde nějakých 40 cm na průchod. Fakt raději za projektantem.
Odpovědět
@ares11 Jenže pak se bud nedostane do té komory nebo na schodiště. Protože když nechá nástup tam, kde je, tak ta komora bude pod podestou, čili na nic. Osobně znovu říkám - než tyhle úpravy, je líp si sepsat požadavky, stanovit částku na stavbu a jít to probrat s projektantem. Stejně ho musí mít.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak nejak na tom nacrtku nechapu ty schody ... pokud by byly jen "jednoramenne", tak budou strme jako žebřík ...
Odpovědět
Dokud to nedostanete do měřítka, tak to nemá smysl řešit. Až to přesně vynesete včetně reálné tloušťky zdí, tak zjistíte co a kam se vejde. Co se týká schodiště...pokud bude jednoramenné, při konstrukční výšce 3,0m a 17 stupních (výška stupně 176,4 mm a šířka stupně 280 mm) vychází na délku 4480 mm + podesta nahoře + podesta dole. Dvouramenné schodiště... nutný sudý počet stupňů - tzn 18 stupňů (výška stupně 166,7mm, šířka 300 mm...pohodlnější schodiště) ...délka schodiště = schodišťové rameno 2400 mm + mezipodesta 1000mm = 3400 mm. Berte to jenom pro srovnání co znamená změna schodiště z jednoramenného na dvouramenné. Tomuto by se měl věnovat už projektant, který všechno tohle ví a dokáže poradit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@inkajanakova Teda to jsem vůbec nedomyslel, to jsem si nevšiml a nad tím nepřemýšlel. Projektant bude určitě lepší nebo třeba alespoň nějaký program na projekci domu.
Odpovědět
@karl32 Program sám nic nevyřeší. Veškeré věci tam musí zadat člověk. Program neví, že třeba vzdálenost kuchynské linky od sebe je 120cm. Jedině projektant.
Odpovědět
nejsem projektant, tak nemohu posoudit, ale z hlediska uživatelského bych dala schody doprostřed domu, aby byla dolní koupelna a WC větratelné a s denním světlem, po schodech jenom procházíte, takže tam svítíte jen chvilku (případně se dá udělat světlovod), ale v koupelně a WC strávíte za celý život více času a denní světlo je tam k nezaplacení, stejně jako otvíratelné okénko, sebelepší větrák nevyvětrá tak jako čerstvý vzduch.. :-) Co znamená kolonka Cvičení?
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?