Projekt dřevostavby když koupím projekt od Euroline, postup

Profilova fotka
Ahojte, chtlěla jsem se zeptat, jak to je, když si koupím projekt od fi Euroline a budeme stavět dřevostavbu. To musím pak vzít projekt a zajít za nějakým projektantem, aby mi přepočítal vše na dřevostavbu? Nevíte, kolik se za to cca platí? Pokud máte někdo zkušenost, prosím o info. Jsme úplně na začátku a vše je pro mne přínosem . pěkný den :-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme si vybrali typový projekt a hodně ho předělali. Pak jsme si vybrali dodavatele dřevostavby a návrh předložili. Projektant překreslil projekt do požadované vize a technologie výstavby :-) Plánky nás stály 60 tis.
Odpovědět
Osobne bych se cestou prekresleni ze zdeneho na drevostavbu nevydal. Prekreslit to urcite nebude problem, ale zkusenosti ano. Jde o to ze firmy s tradici staveni drevostaveb maji dokumentaci upravenou podle zkusenosti z predchozich konstrukci a je minimalizovano riziko praskajicich spoju sten, tepelnych mostu, konstrukce. Neni drevostavba jako drevostavba. Jedni staveji z OSB, dalsi jen drevena konstrukce + Fernacell, popripade jine technologie a kazda ma jine propocty a vlastnosti.
Odpovědět
@kawaluca Nevím, jestli se to spíš neprodraží. My jsme si nakreslili vlastní půdorys a ten předali projektantovi, který projektuje právě dřevostavby, kterou budeme stavět. Cena projektu cca 40tis. Nevím, zda kupovat hotový projekt, pak platit za úpravy a předělání vyjde levněji. Asi bych se obrátila přímo na projektanta, kterého jsem si vybrala, a konzultovala to s ním, co je lepší, co vyjde levněji,... Kolik by si účtoval za celý projekt a kolik za předělání a přizpůsobení dané technologii.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@janachrom to budu ráda za kontakt, spojím se s ním a vše vyzjistím. Jsme od Zábřeha na Mor. :-) JInak díky všem za snahu pomoci, říkám, jsme v začátcích, tak bádáme :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Naše zkušenost je taková, že ve všech firmách, které staví dřevostavby a které jsme obešli, nám řekli, že mají svého projektanta, který má zkušenosti s jejich konkrétní konstrukcí. Takže kdybychom přišli s projektem, stejně by ho museli celý předělat, takže bychom to platili dvakrát. Maximálně bych investovala do studie. Měli jsme nakreslený půdorys, v jedné firmě nám z toho udělali zjednodušenou studii. Kterou jsme postupným předěláváním dotáhli. Projekt k vydání povolení nás tak vyšel na 35 tisíc. Po tom, co podepíšem smlouvu o dílo si firma nechá udělat prováděcí projekt na všechna řemesla.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?