Projekt patrového domu - vaše názory

Profilova fotka
Ahoj, vybirame akorat RD na vystavbu. Bungalow nechceme a rozhodli jsme se stavet do patra. Nejvic by nam vyhovoval asi takto reseny projekt RD. Nahore spaci mistnosti - libi se mi oddelena loznice satnou od detsych pokoju. Dole se mi libi zas pracovna, kde by spis byl pokoj pro hosty. Ma nekdo podobny RD a je neco co by treba udelal jinak? Diky moc za Vase nazory.
Odpovědět
Hezký den, takový domek by se mi taky líbil. V přízemí bych dala pouze v šatně dlouhé otvírací okno, které lze využít i pro vstup na zahradu a případně uložit i nějaké drobné zahradní vybavení:-). Prosím, jak se typový dům jmenuje?
Odpovědět
Profilova fotka
@repure Dobrý den, to není šatna, ale spíše technická místnost kam by se dal spíše vysavač a drobné nářádí. Tam okno spíše vůbec nebude. Siesta 2. Najdete ho na GSERVISU.
Odpovědět
Dobrý den, mám taky dvou patrový, jen trošku rešený jinak, dole je vchod a napravo pokoj - pracovna , a vlevo technická místnost, pak schody naproti nim koupelna a pak velký obývací pokoj, nahoře mám 3 pokoje - ložnice se šatnou a dětská část s ložnicí oddelená koupelnou
Odpovědět
Profilova fotka
Dobry den - SUPER, mame principielne hodne podobny pudorys, i kdyz trochu mensi dum. Vse ucelne vyuzite, moc pekne☺
Odpovědět
@dollysek7 Mně se to líbí. Jen bych snad zvážila možnost trochu zvětšit pokoj pro hosty aspoň na 12 m2. Jednou může přijít doba, kdy si tam budete chtít nebo muset přestěhovat ložnici a myslím, že do rozměrově takto navrženého pokoje neumístíte dvojlůžko. A zrušila bych nahoře v dětských pokojích fr. okna a nahradila je klasickými - aspoň tak budou moci mít stoly u okna. Módu fr. oken v patře nechápu.
Odpovědět
Profilova fotka
@soleilll Děkuji za názor, pokoj pro hosty zvětšit nechceme - to by zase zmenšilo tech. místnost a následně obývací pokoj. S těmi okny nahoře máte pravdu. To pozměníme.
Odpovědět
@dollysek7 - zvážila bych prohození místností v prvním patře tak, aby pracovna navazovala na obývací pokoj (v případě potřeby napojit později kabelem počítač na TV, propojení hudby apod.), šatnu co nejblíž k zádveří a ideálně v lépe využitelném tvaru (takhle nemáte v zádveří téměř žádný úložný prostor, zvlášť pro 2 patrový dům je to hodně nepraktické) - jak je široká ta horní šatna? zvážila bych vstup ze směru od ložnice, aby bylo možné využít 3 stěny - na můj vkus málo oken, v dětských pokojích to zachraňují balkonovky, ale stejně - minimálně ten větší pokoj by si klidně zasloužil dvojité a ložnice taky určitě víc oken Jinak je fajn znát podmínky na pozemku. Jak by to bylo natočeno vůči světovým stranám? Jak je pozemek veliký, kde má vjezd, kde sousedy, atd. to ve výsledku může změnit půlku projektu.
Odpovědět
@dollysek7 teď koukám, že píšeš že ta šatna dole vlastně není šatna, ale TM. V tom případě tam dát určitě dlažbu (nebo jiný nehořlavý, voděodolný materiál) a z dolní TM udělat šatnu.
Odpovědět
@dollysek7 Mně to přijde jednoduché a zdařilé, velké rošády bych tam nedělal. Ale chybí mi orientace ke světovým stranám, abych to mohl pochválit :-D Snad jen: nahoře je koupelna+WC=11,7 m2. Možná, že by tam šly udělat dvě i s WC na té ploše.
Odpovědět
Projekt je fajn, já bych jen posunula vchodové dveře a protilehlé dveře a dala vestavnou skříň s botníkem po celé délce ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dekuju vsem za nazory. Rozhodli jsme se zrusit pokoj pro hosty a tech. mistnost posunout na misto pro pokoje pro hosty. Obyvak s kuchyni je pro nas maly. V budoucnu by jsme tam nedali ani jidelni stul pro 6 lidi. To samy s gaucem, ktery by jsme chteli do tvaru U. Pro nas tyhle dve mistnosti jsou proste centrem deni. Takze budeme zvetsovat obyvak.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?