Projekt - poraďte prosím

Ahojte, chcela by som Vas poziadat o nazory na uvazovany projekt RD, ktory by sme chceli dat neskor realizovat architektovi. Momentalne nam ide najma o to, aby sa nezainteresovani ludia vyjadrili k tomu, ci takto navrhnuty RD bude fungovat. Co sa tyka rozmerov, tie momentalne az tak nehraju rolu - az pri finalnom navrhu... Podrobnosti o projektu v nasom fotoalbu: http://www.modrastrecha.cz/blog/zuzul... Vdaka!!
Odpovědět
Tak první co mě napadlo, wau, to je ale velký :). Jinak: - to máte vstup na wc v přízemí i z venčí? - vstup do koupelny taky zvenčí? - vstup do koupelny rovnou ze zádveří spíše nedoporučuji, bude tam chladno a vyhřátý ze sprchy rovnou do zimy, aspoň nic pro mě - líbí se mi rozdělení obýváku, jídelny a kuchyně - píšete, že chcete rekuperaci, ale vůbec nevidím technickou místnost, kde bude srdce domu Za mě je to strašně velké, nechtěla bych takový dům, i když píšete, že na rozměry nemáme hledět. Pamatujte, že dům má sloužit vám, ne aby by jste byli jeho otrokem.
Odpovědět
Dveře na venkovní wc bych dala pouze z dílny. Zbytečně zabírají prostor a 1 dveře stojí méně než 2 ;-) Jinak je to moc super nápad. Špajz, sklad a prostor pod schody vedle sebe mě nedávají moc smysl. Možná jej vy využijete, ale já bych jej nevyužila - také když je polovina domu podsklepena. Z domu bych udělala obdélník a pokud chcete krytou vchodovou část, možná bych vchod trochu "zasunula" do domu. Určitě by se tím i ušetřilo co se týče jednoduchosti střechy. Rodiče od manžela mají balkony a nevyužívají je, mají zahradu a po x letech spíše řeší a trápí se zatékáním do domu v oblasti balkonu. Pokud nebudu řešit velikosti místností, je lepší je mít co nejmenší - časem děti odrostou atd. atd... řešila bych, zda vůbec využiji 3 větší koupelny a ve všech koupelnách vanu. Zda se tak moc budete koupat ve vaně. Spodní koupelnu bych udělala třeba menší jen se sprchovým koutem ( počítám s tím, že pracovna bude sloužit i jako místnost pro hosty ). Přece jen dlažba, vany a celkově vše do koupelen je taky docela nákladné. A časem i časově náročné, až zůstanete doma bez dětí a budete vše uklízet úplně sama.
Odpovědět
Teda v první řadě jsem se lekl, že je to můj projekt, na první pohled. Vzhledem k tomu, že ho máme do jisté míry podobný, se mi líbí. Je to rozumná velikost, dvojgaráž, dostatek koupelen (všude vana samozřejmě) a záchodů, dva balkony. Jen střešní okna mi nesmí přes práh, světlo jsme vyřešili andulou. Přístup na WC z venku je chytré :), sklepní prostory závidím.
Odpovědět
@parcelads dakujem za podnety, tu su odpovede: - to máte vstup na wc v přízemí i z venčí? - neviem co rozumiem otazke; vstup z predsiene.. - vstup do koupelny taky zvenčí? - detto, vstup z predsiene.. - vstup do koupelny rovnou ze zádveří spíše nedoporučuji, bude tam chladno a vyhřátý ze sprchy rovnou do zimy, aspoň nic pro mě - obytna cast domu je hore na 1. patre, spodna kupelna bude skor pre hosti, resp. "pracovna" - píšete, že chcete rekuperaci, ale vůbec nevidím technickou místnost, kde bude srdce domu - sklep bude sluzit ako tech. miestnost i pracovna/susiaren…
Odpovědět
@zmrj - Dveře na venkovní wc bych dala pouze z dílny - vstup do venkovniho wc je z dielne - smerom von su len jednu dvere (z dielne) - ...a pokud chcete krytou vchodovou část, možná bych vchod trochu "zasunula" do domu - presne tak to mame - ako piseme v popise, dispozicne riesenie kuchyne a kupelne v prizemi je skor iba ako predstava priestoru - realne budeme musiet viac premyslat aby to bolo prakticke, navyse spodna kupelna bude skor pre hosti, resp. "pracovna" - balkony - z ulice (sever) balkon temer urcite ponechame. smerom do zahrady dost uvazujeme o krytej terase s integrovanymi kolektormi na ohrev vody namietosto balkonu (uvidime, akoto bude realizovatelne...)
Odpovědět
@postavil nepodelite sa o vas projekt..? ciste pre inspiraciu :)
Odpovědět
Projekt fajn až na to jak jsou ty místnosti strašně velké hlavně teda chodb tu bych se pokusila co nejvíc zmenšit. Ložnice mi taky přijde zbytečně velká. A s balkony pouvažujte člověk to fakt nevyužije když má zahradu
Odpovědět
@zuzuli148 Špatně jsem to pochopila. Ono je to vlastně okno. ;-) Jinak přeji ať vše vyjde jak si přejete a brzy bydlíte ve svém vysněném domku. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tay jsem ty okna pochopila špatně:-) a divila se takovému poctu dveri :-D Nicmene vidim ojedinely prpjekt, kdo chce dvere do domu otvirat smerem ven stejne jsko my :-) jen ted resime jak zabezpečit, aby se nevyvratily pri vetru
Odpovědět
Hlavní nedostatek je vstup na WC a koupelnu ze zádveří, z nečisté zony. A budete mít potíže v podkroví se vstupem do pokoje, protože prostor na schodiště je malý. Schody vám zaberou aspon těch 190/200cm, s tím počítejte.
Odpovědět
Na mě obrovský dům.:) jinak v přízemí je blbý vstup do koupelny a WC ze zádveří. Chlad a špína se roznesou po celém domě.
Odpovědět
Profilova fotka
nevím jsem zastánce místností cca 20 m2 - nic menšího mít nemusím na můj vkus příliš mnoho koupelen a wc - ale asi rádi uklízí - nebo budou mít služku jinak dům je opravdu velký, stavím 165 m2 plus sklep a je na mě také velký, ale je to dané - stejné domy -))
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
taky mě jako první zarazila velikost, ale proč ne...všechno má svoje. dole vám tím vznikl dostatek úložných prostor. Nahoře je otázka, kolik je potřeba místností - pokud máte více než tři děti nebo jiných obyvatel, pak jo. Pak je se hodí i toto vyšší než obvyklé množství koupelen. Za mě tedy určitě mohou bydlet dvě děti v jednom pokoji, zvlášť když jsou poměrně bohatýrské na m2, a stejně v pokojíčcích sami moc času netráví...když je velký obývák, zahrada, terasa,.. v případě konfliktního dospívání můžete na čas propůjčit dítěti pracovnu... A zase pro 3 a méně dětí a rodiče by určitě stačila v patře jedna koupelna, když je i dole... Ložnice, kde se jen spí, je opravdu převeliká. A i velikost šatny je závratná! vzhledem umístění bude sloužit jen rodičům nebo sezonním věcem, těžko vám děcka budou pořád lézt přes ložnici pro oblečení. Co ji přesunout tak, aby se do ní dalo vstoupit i z chodby? a co je ta menší místnost mezi pokoji? :-. úložný prostor? tak pokud chcete balkony, rozmlouvat vám je nebudu, ale taky mi přijdou celkem zbytečný... takto velký, ve všech pokojích. Na co? vysedávat s kávou tam stejně nikdo nebude, malými dětmi je to jen o strach... + cena a komplikace. Celkově na mě dům působí spíš jako penzion. =-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?