Projekt přízemí domu - prosím o rady, postřehy, nápady a zkušenosti

Prosím o vaše postřehy, názory, co vylepšit. V přílohách dávám verzi předfinální a finální, po konzultaci s bytovou návrhářkou provedeny některé změny (další foto) - byly k lepšímu? Co změnit? Co nechat? Budu vděčný za jakýkoliv váš nápad, postřeh, zkušenost ... už se s projektem trápíme dlouho, tak bychom to rádi uzavřeli. Se vším jde ještě hýbat (pochopitelně v nějaké míře)
Odpovědět
Profilova fotka
Za mě rozhodně lepší. Už předtím se mi váš projekt líbil, finální verze je ještě o maličko lepší, zvlášť ta koupelna takto. I když do spíže se bude chodit mimo přímo vařící zónu, určitě je to lepší na uspořádání kuchyňské linky. Za mě super. :-)
Odpovědět
Moc se mi to líbí, akorát mi přijde malé okno v pokoji hostů. Nebude tam tma?
Odpovědět
me se to libi :-) mozna na ten samostatny zachod jeste okno, jinak nic. A vlastne pravda, male okno v pokoji hostu
Odpovědět
Profilova fotka
Doporučila bych nejmenší sirku dveří 80cm, kde to jde tedy. Beru to z hlediska, zlamu si nohy, budu mit vozíček na určitou dobu a 70-tkama nepojedu :-) jinak pekny
Odpovědět
Ja bych to zkusila vyladit tak, aby byly dvere z predsine a do obyvaku v jedne ose, vychazeni z predsine pak bude myslim komfortnejsi a bude to pusobit vzdusnejsim dojmem. Pokud by byly dvere jeste v zakrytu s oknem v obyvaku, tak to bude uplne ideal, vznikl by tak krasny pruhled. Takhle se z predsine vychazi do zdi, coz je trosku nestastne. Jinak je to ok a upravy byly urcite k lepsimu, jak spiz tak koupelna :)
Odpovědět
Ahoj moc pekny projekt. Jak uz psali holky dala bych taky dvere z predsine do stejne roviny jako obyvak.urcite bych zvetsila okno v pokoji pro hosty. Tohle okno mi spis prije tak pro koupelnu. Co hych jeste zmenila tak bych dala jenom jedny dvere do kuchyne. Nedavala bych je i do jidelny kdyz jsou hned vedle sebe. Radeji.bych tam udelala nejakou.peknou niku na drobnosti. A mozna bych dala i francouzske dvere do obyvaku aby se z neho dalo jit.na terasu.
Odpovědět
Profilova fotka
určitě jsou změny k lepšímu, já si nemyslím, že by bylo okno v pokoji pro hosty malé, co to je za výklenek u toho jídelního stolu, to jsou schody? tam bych to uzavřela asi zdí
Odpovědět
@xsona Děkuji za komentář - jste dobrá, že si pamatujete tak dlouho, že jste náš návrh už viděla :-) S tou spíží pořád ještě nevím - sice tím přijdu o jednu vysokou skříň a tím i celistvost vysoké stěny, ale láká mě mít vstup víc při ruce a navíc by mi tam nebylo z jídelny vidět ... když bude vstup od chodby, bude při otevření od jídelního stolu vše vidět...
Odpovědět
@mitote Okna se ještě budou dolaďovat - jak velikost, tak rozmístění - ale na WC okno máme.
Odpovědět
@jita48 Děkuji, Váš postřeh je hodně podnětný - určitě se pokusíme na architekta v tomto smyslu ještě zapůsobit - DĚKUJI
Odpovědět
@jennifer Původně jsme měli navržený vstup na terasu a zahradu i z obýváku, ale nakonec jsme zvolili jen jeden výstup. Dveře do jídelny nejsou, tam bude vestavěná skříň z chodby ... na té předfinálové verzi je vyzděná varianta pro skříň, ale bytová návrhářka nám to zamítla, že zeď zbytečně zmenšuje prostor v jídelně, tak tam bude skříň na míru neoddělená zdí.
Odpovědět
@dejvic já jsem si právě nebyla jistá jestli je to skřín nebo dveře. jenom jeden postřeh bych měla, pokud by jste tam chtěli stěnu a ne skřín, tak si jí tam dejte, neřídila bych se návrhářkou, ona tam s vámi bydlet nebude, když nám chtěl architekt něco změnit a nelíbilo se mi to nebo i paní z nábytku, protože jsem si ho navrhovala sama, tak jsem vždycky říkala, že oni tam bydlet nebudou a stále jsem si za svým a dobře jsem udělala. ale jinak máte to krásně vymyšlený. těším se na realizaci. :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@jennifer Určitě s Vámi souhlasím, že návrhářka se nemusí poslechnout za každou cenu - beru to vždy jako návrh (ona mi tam dokonce dala místo klasické skříně jen šíři 25cm, což jsem zamítla rovnou, to bych tam mohla mít tak maximálně knihovnu), ale musím s ní souhlasit, že na procházení okolo jídelního stolu je určitý prostor třeba a zeď v té původní podobě by opravdu potřebné centimetry ubírala. Navrtala mě i s tou spíží - můj požadavek pro architekta bylo - spíž s oknem na sever co nejpřístupnější z kuchyně. Pak mi návrhářka ukázala tu možnost se vstupem od chodby a pro mě je to nepřekonatelné dilema. Pro sestavu linky by to bylo určitě ideální, to musím uznat (byla by tam taková ta vysoká stěna ... trouby - potravinová skříň - lednice...), ale už by vchod byl "z neruky" a ještě by tam při otevření spíže bylo vidět z jídelny, což mě taky zrovna neláká ... navíc jsem váhavá váha, takže nerozhodná ... naštěstí to můžu rozhodnout až na poslední chvíli. DĚKUJI za připomínky :-)
Odpovědět
@dejvic Udělejte si to tak, jak vám to vyhovuje, ne jak to vyhovuje bytové návrhářce. My jsme dělali projekt rok a úžasně vyzrál.
Odpovědět
Profilova fotka
@dejvic Osobně bych udělala vstup do spíže z kuchyně. Sice se tím nabourá jednotnost linky, ale vím, že známá má podobnou spíž a nadává za a) že musí chodit pryč z kuchyně a za b) že tím, jak je to dlouhá nudle, má police jen na jedné straně, aby se dalo projít dozadu (kde jsou další police). Ovšem jedna delší zeď je téměř prázdná, čemuž se dá zabránit (a spíš tak naplno využít), když je vchod cca uprostřed delší strany. Doufám, že jsem to napsala tak, aby se to dalo pochopit :)
Odpovědět
@kimimarki Mockrát děkuji za názor ... takhle přesně to cítím já (oba dva body) a neuvažovala jsem to mít jinak ... jenže mě pak návrhářka nalomila, protože jsem musela uznat, že její argumenty o té linii linky, jak jste to nazvala vy, mají také něco do sebe. Vím, že si uberu místo v lince (respektive přijdu třeba o potravinovou skříň) , ale vnitřně to cítím stejně jako vy ... tak asi vyhraje varianta se vstupem z kuchyně ... jen potřebuji podpořit ;-) DĚKUJI
Odpovědět
Profilova fotka
@dejvic Možná bych v tom případě pouvažovala ještě jednou o umístění dřezu a sporáku a zkusila si to i někde vytyčit, abys reálně viděla, kolik prostoru na přípravu jídla budeš mít. Když si to vyzkoušíš reálně, myslím, že ti to pomůže se rozhodnout, protože uvidíš, kde máš kolik místa. :) Přeji, ať se projekt daří.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?