Projekt přízemního domu 5 +1 - co na něj říkáte?

Ani já nezůstanu pozadu a chtěla bych vás poprosit o náměty a připomínky k následujícímu projektu. V plánku teda nejsou popisky místností, ale snad to jde poznat. Jedná se o přízemní dům 5+ 1 + velká technická místnost. A ještě jedna otázka - myslíte se, že svépomocí se vejdeme do 2 mil. Kč? Střecha bude sedlová, okna plastová a když vyjdou peníze, tak venkovní žaluzie. Jaké máte zkušenosti? Kolik procent ceny kalkulované od projektanta činí pak cena svépomocí?
Odpovědět
myslím žese cena bude pohybovat v rozmezí 2,5-3 mil bez vybavení :-)
Odpovědět
Odhadovat cenu podle nákresu půdorysu téměř nejde. Záleží třeba jestli budete stavě z Ytongu, nebo Porothermu, kolika komorová okna pořídíte atd. atd.
Odpovědět
Přesně jak je napsáno výše, záleží na specifikaci jednotlivých částí. Například v našem standardu + vytápění radiátory s plyn.kotlem by ten dům vycházel na cca 2.300.000,-Kč vč.DPH
Odpovědět
Profilova fotka
Mámepodobný rozměr a chceme se vejít ve vysokém standartu do 2,5m. :D Jinak technická..nakreslete si presnou tloustku zdiva at se nedivíte že se vám pak ten nábytek takto nevejde .
Odpovědět
no s tou tloušťkou zdiva to víme, je to zatím takový hrubší nákres.
Odpovědět
tou cenou do 2 mil. Kč byla myšlena cena svépomocí - ne na klíč, ne subdodavatelsky.
Odpovědět
Profilova fotka
projekt vypadá hezky, já myslím ,že pokaď budete vychytávat slevy a opravdu většinu postavíte svépomocí tak se to do 2 mil. dá zvládnout, aby se dalo bydlet....
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, zkus se podívat na můj fotoblok, sice máme garáž, ale jinak docela podobné. Už teď víme, že se do 2 mil. nevydáme. A řekla bych, že máme standard. Ono třeba jen střecha, záleží jakou budete mít. Valbová je jistě dražší než sedlová. A takhle to máš se vším ;-)
Odpovědět
@effka84 chtěli bychom sedlovou střechu. Důvodem je jednoduchost konstrukce a oproti jiným typům střechy je nejlevnější. Začínám se totiž pomalu bát, abych to do 2 mil. zvládli. A více se zadlužovat nechceme, tak uvidíme, co nám nacení projektant a kolik nám řekne reálnou cenu oproti ceně na klíč. Vy jste stavěli také svépomocí, soudím podle fotek....
Odpovědět
Naprosto souhlasím s @renatka16. Nejvíc se dá "ušetřit" na hrubé stavbě, důležité je vychytat slevy cihel, tašek atd. (běžně dosahují 40%) No a taky hodně záleží na tom, co sami zvládnete. Na práci ušetříte polovinu.
Odpovědět
Profilova fotka
Mě se domeček celkem líbí, jen bych se asi vykašlala na ty odskoky v pokojí pro skříně, při zdění, omítání bude o trochu víc práce a skříně pak budou muset být na míru, nechala bych tu zeď rovnou, i kdyby se časem změnilo rozmístění nábytku. Trochu mi tam nesedí ta tech. místnost vzadu, ale nevím co všechno tam bude a kde bude garáž nebo stání pro auto. Jinak si myslím, že do 2mil se dá postavit svépomocí, ale vybavení bych tam moc nepočítala,jak už tu bylo psané vše záleží na tom co si vyberete. My se snad vejdeme do 1,5mil.
Odpovědět
technická místnost je vzadu z toho důvodu, že východ zní je přímo na zahradu. Jinak bychom ji taky řešili na jiném místě, ale dali jsme přednost praktičnosti. Jinak děkujeme z apoznámky :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Mně se návrh moc líbí, zvlášť ta velká technická, takovou bych taky chtěla mít, ale bohužel nezbylo místo... A líbí se mi i ty výkusy na skříně, protože takto tam člověk může dát pěkně vestavěný a bude tam dost místa na oblečení, když jinak není šatna. Jenom opravdu pozor na ty tloušťky zdí, my se předtím dost divili, co to udělá s rozměry a jak se to pak ještě změní, aby se tam vešly dveře a tak. Mně by malinko vadilo to WC bez okna, ale na to jsem úchylná, protože to máme doma u rodičů a už bych to tak nechtěla. :-) Jenom bych ještě klidně protáhla potom střechu nad vchod z té levé části, abyste ho měli krytý, u vás se to přímo nabízí, jak tam máte výkus. :-)
Odpovědět
@barus.8 no začínám nad tím přemýšlet, že bych ty dětské pokoje nechala s rovnou stěnou. Právě z toho důvodu, že nikdy nevím, jak se ten pokoj bude využívat.
Odpovědět
Profilova fotka
@letok skříně nechte .-) jen at je otvor v nějakém standartím rozměru..třeba 2m šíře 60cm hloubka...nikde nic nezavací a jsou potřeba furt a všude .-))
Odpovědět
Profilova fotka
do 2 mil. jsme se vešli..stavěli jsme ytong theta
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?