Projekt pro stavební povolení + projekt pro provedení stavby

Dobrý den, opět jdu pro radu. Hledáme projektanta a zadali jsme poptávku, ale odpovědi jsme dostali různé. Jeden nám řekl, že ke stavbě menšího domu 4+1 nám stačí projekt pro stavební povolení. Nabídl nám jej udělat za 40 000 a druhý projektant nám řekl, že jen to nestačí a potřebujeme ještě projekt pro provedení stavby a nabídka je za 70 000. Tak jak to je? Další mi řekl, že u projektu k stav. povolení nelze udělat položkový rozpočet a druhý nám k řekl, že to udělá. Máte zkušenosti ať zbytečně nenarazíme?
Odpovědět
projekt k provedení stavby nepotřebujete, pokud bude stavět někdo, kdo ví co a jak se dělá, podle projektu ke stavebnímu povolení jdou zjistit všechny rozměry, takže by z něj udělat rozpočet měl jít bez problému
Odpovědět
@plaintruth Děkuji, my budeme poptávat firmu na klíč, tak snad už něco postavili :-) Zaujala nás první nabídka za těch 40 000, ale zase nám řekl známý, že je to podezřele levné.
Odpovědět
Profilova fotka
@michaelaa11 levné ? My máme PD pro povolení i s provedením stavby za necelych 50tis. vč. měření radonu, štítku řešení vytápění a přípojek. :D
Odpovědět
@michaelaa11 My platili za projekt ke stavebnimu povoleni vc en. stitku a pripojek necelych 40k, drevostavba 4+kk, cca 100m2.
Odpovědět
Polozkovy rozpocet bude tim prednejsi, cim podrobnejsi budou vykresy. Pro stavebni povoleni vykresy nejsou podrobne. Uradu staci rozmery, materialy a vzhled. Pokud stavite svepomoci, bud si řeknete o provadeci vykresy, nebo si sezente zkusenejsi dozor, kterému staci projekt pro povoleni. Nebo at vam dozoruje primo projektant. Dozor se vam ke kolaudaci za stavbu pisemne zaručuje.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?