Projekt - prosba o názor

projekt nového patrového RD ve staré zástavbě
Odpovědět
Profilova fotka
Vizualizace vypadají dost dobře, ale nebude to nic levného, to asi víte. Bez půdorysů a nějaké situčky se k tomu ale nic moc říct nedá.
Odpovědět
Profilova fotka
Jenom mě napadá, na tu zelenou střechu se poleze jak? A asi bych se zbavil toho dřevěného obkladu v patře nad tím slunolamem. Ať to dřevo bude ošetřeno jakkoliv (pokud ho nenecháte přirozeně zešednou), jednou za čas je potřeba ošetření obnovit a přes ten slunolam se tam dost blbě poleze.
Odpovědět
Pokud jde o exteriér, tak se mi to do staré zástavby líbí moc. :)
Odpovědět
https://mapy.cz/zakladni?x=13.9989388...
Odpovědět
@jakuda na zelenou střechu polezeme z boku po stupínkách, nebo žebříku, nechceme na střeše "problematická místa" vlez, kde hrozí do budoucna průsak....to dřevo už doma také řešíme, místo dřeva dáme na fasádu asi kámen, jak řešit slunolam zatím nevíme........přidala jsem další obrázky
Odpovědět
máme tři děti
Odpovědět
Profilova fotka
Líbí, ale bacha na ty osobní údaje ;-)
Odpovědět
zajímavé, ale takové "bezpohlavní", asi je pozdě, ale já bych zaexperiementovala to výškově rozhodit levou a pravou stranu abych se s obytnou částí (OP+KK+J) dostala níž k zahradě, možná ji s nižším přízemím propojila, ta garáž by se dala řešit i jinak s vjezdem, plochá střecha je zase taková jakobyste se hlásili k tomu učňáku naproti, proč? navíc atyka to zvedá zase o půl metru ve fasádě, valbovou střechu s plechem tak 15st spád a ty okna bych propsala do vikýřů, 3patra, asi bych myslel i na výtah a udělala šachtu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bo Souhlasím s Vámi že vnitřní průlez je zbytečný ... jako ideální řešení se mí jeví stahovací žebřík z venku, jen si naplánovat, kam ho vhodně umístit. A kdyby obyč žebřík, tak bych si do nějakého místa dal alespoň uchytávací hák. Ale to už jsou drobnosti. Dřevo se mi líbí, dole bych ho nechal a nahoře bych klidně dal jednolitou fasádu. Domu to neublíží, i tak bude vypadat dobře. Co se týče půdorysu, nejsem fanda rohových oken. Máme to tak teď v bytě a ten roh okna je nejslabší místo od kterého jde chlad. Ale určitě to jde vyřešit líp, to nepopírám. Co mi úplně nesedí, tak to že z garáže vlezete přímo do haly. Kde se budete vyzouvat? Pokud v zádveří, do kterého se dá dostat díky zastřešení terasou suchou nohou (to je super), tak nechápu ty dveře z garáže do chodby a přijdou mi zbytečné. Chápu to správně, že pračku a sušičku chcete mít v komoře v patře? Nešlo by je zakomponovat někde v suterénu aby mohly jet klidně přes noc a nikoho nerušily? A z pater ideálně realizovat shoz na prádlo? Jinak moc nechápu smysl předsíně v patře mezi wc a komorou. Je to pidi místnost a do skříněk se tam bude dostávat blbě kvůli otevřeným dveřím. Trezorová místnost je bomba.
Odpovědět
@jakuda rohového okna na jihovýchodní stranu se také bojíme, opravdu je to studené? Pan architekt s panem projektantem říkají, že když se zvolí dobré okno, tak není problém.... ještě tedy popřemýšlíme....:-( dveře z garáže nejsou myšleny pro vstup do haly, ale spíše jako průchod od trezoru:-) do garáže, když člověk potřebuje naložit něco z trezoru do auta:-)... vstupovat do domu se bude hlavním vchodem z ulice, kde je zastřešení pro auta, nebo ze zahrady, kde je zastřešené zádveří.... pračka bude v technické místnosti 1.NP i ve 2.NP v komoře, aby si každý v domě mohl prát dle svých potřeb a nenosit prádlo nikam po schodech. Předsíň v patře musí prý být(dle nějaké normy), dům se připravuje(do budoucna) tak, že kdyby s námi jednou chtělo bydlet nějaké z našich tří dětí, tak už při výstavbě se v obytné hale(budoucí kuchyň) připraví odpady, voda, atd..., tak, aby bylo patro do budoucna řešeno jako 3+kk, kdy z kuchyně (obytné haly) prý nemůžou být dveře hned na toaletu:-), takže proto..... měli jsme také požadavek, aby přízemí(1.NP) bylo řešeno jako bezbarierový byt....
Odpovědět
@iveta_89 projekt do staré zástavby musí schvalovat architekt města, s nímž absolvujete několik schůzek a vznikne dům o hodně kompromisech. Jeho požadavky byly, dodržení čáry zastavěnosti a korespondování s ostatními domy v ulici, i v řadě(vzdálenost domu od plotu), náš požadavek zase byl na zaparkování auta pod přístřeškem před domem... proto vznikl kompromis a tím je odskok:-) půl domu kopíruje čáru:-) a my nakonec budeme i parkovat, vlk se najedl a koza zůstala.... to samé střecha atd...... výškové rozhození, zní jako super nápad, nicméně další náš požadavek byl, aby přízemí(1.NP) bylo řešeno jako bezbarierový byt.... při vstupu z ulice žádné schody, atd....
Odpovědět
Článek se načítá
@bo no tohle s okolní zástavbou moc nekoresponduje, v celé ulici není jedna plochá střecha, ale pokud se vám to líbí, nic proti
Odpovědět
@bo Domek je pěkný, ale nepřijde mi úplně rozumné dát na veřejnost informaci o tom, že ten a ten má tam a tam v baráku trezorovou místnost.. S plnou adresou, jménem. Už mj chybí jen výčet cenností a info, kdy pojedete na dovolenou..
Odpovědět
Velmi pěkný, podareny a promyšleny projekt. Jenom jednu radu. Nenechavejte si radit od místních "odborniku" a verte zkratka fundovanym lidem v oboru tedy projektantum/architektům. Internetova fóra a diskuse využívat jen pro to, jak to spíše Nedělat. Takže asi tak.
Odpovědět
Dobře vymyšleno. Chválím. Nejsem přesvědčen o komunikaci kolem domu, ale to je asi specifický dům se zkušebnou a trezorem, tak to asi smysl má. Na obklady doporučuji "pečené dřevo". :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No a mě se to zase do tý konkrétní zástavby nelíbí vůbec, zřejmě se tam drží uliční čára a všichni tam mají sedlový střechy. A mezi tím bude tohle.. Jsou starý zástavby, kam by se to hodilo, ale tady ne
Odpovědět
Profilova fotka
Je to hezké, ještě bych zkusila něco vymyslet s fasádou do ulice, přijde mi taková nejslabší. A počítám, že garáž je pro větší dodávku tak si nechte pak ověřit jestli bude mít dost manévrovacího prostoru (hlavně oblouky kolem domu a sloupu před garáží). Od oka to neodhadnu, navíc neznám délku vozu 😊. Osobák by to dal určitě, 6-7 m dodávka už by chtěla ověřit. A ten prosklený roh mi tu nějak nesedí, ani ne technicky (i když vím že to stavbu komplikuje a prodražuje), ale spíše pocitově. Měli jste i variantu s klasickým malým rohem a dvěma okny? Ale třeba tam bude hezký výhled 😎.
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě jsem to prošla jednou dispozičně a opravdu mi to přijde jako zdařilý návrh, oddělení funkcí bezva, vzhledem k velikosti tam nejsou obvyklé problémy, které vznikají kvůli nahňácání funkcí. Hledala jsem vady a nenašla. Počítám, že uspořádání nábytku je orientační (bidet je zbytečný, sprška je praktičtější, jídelní stůl je malý pokud máte tři děti co si sami perou bude vás brzy na jídlo často 8 ;) vykašlala bych se na ostrůvek a nechala větší prostor pro stůl, ale to jsou detaily závisející na Vašem životním stylu). Všechny ložnice mají soukromí, i výhledově 2 rodiny s takto řešeným vstupem můžou fungovat. Snažit se to úplně rozdělit tak to úplně zruší základní koncept. I když možná (pokud to není už překonaná varianta prohození schodiště a technických místností. Schodiště získá okno, ale zase se pak dostane hlučná část domu do středu, tak asi ne 😊. Je to opravdu moc hezky vymyšlené.
Odpovědět
@tulda27 moc moc moc děkujeme, za názory, dnes proběhla konzultace ohledně rohového okna s panem architektem a projektantem a nakonec jsme od rohového obrovského okna upustili, studie se upraví, z rohového okna budou portálové dveře na terasu(poupraví se i okna na jih)... od začátku je myšleno, že schodiště bude mít světlovod.. a technické místnosti jsou řešeny "bokem" záměrně, kvůli provozu ......uspořádáni nábytku je opravdu orientační:-)
Odpovědět
tak bez osobních údajů
Odpovědět
Profilova fotka
@bo tak to je prima, ono by to tady nepřineslo zase takový whau efekt a cenu by to přeci jen zvýšilo. S těmi technickými je to jasné. Já jsem se prostě snažila "něco" najít 😊, abych jen nepěla chválu. Kdyby projektant neuměl ověřit ten průjezd napište juknem na to (jsem dopravní projektant, obvykle si nás na to velké firmy najímají 😉). Přeci jen nemáte úplně typické zadání. Ať to šlape k Vaší spokojenosti.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?