Projekt RD - názor

Váš názor? zmeny? kritika?
Odpovědět
@ares11 Přijde mi nepraktický průchod přes kouplenu do technické místnosti (pokud to je techn. místnost). To v přízemí je ložnice s šatnou?
Odpovědět
@jancip Jo, to je loznice, pres koupelnu jen pro praktickou vec, t.j. bude tam i pracka takze kvuli tomu. muze byt i pres satnu...ale to sme zavrhli.
Odpovědět
Já už bych si po zkušenostech nikdy nedal schodiště do patra hned ze zádveří. I když zádveří několikrát denně zametáme a obden vysáváme, roznáší se po schodech i chodbou dál do přízemí pořád strašně moc bordelu. Zkusil bych to nějak přeházet tak, aby bylo v místě koupelny schodiště do U a technická buď v prostoru pod ním nebo na místě, kde je schodiště teď. Spodní koupelnu bych klidně zmenšil – opravdu tam potřebujete vanu i sprcháč, když dětské pokoje budou nahoře? Nehodila by se vana právě z toho důvodu spíš v horní koupelně? A co ta dvoumetrová komůrka nahoře u schodiště? To je šatna? Nebo pracovna? Přesunem schodiště by se možná dala zvětšit. Promiň, ale to je jen pár věcí, co mě při zběžném pohledu napadá. Jinak mi ten návrh přijde celkově dost nedomyšlený, já bych v tom bydlet nechtěl. Ale sto lidí, sto chutí. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jestli to chapu spravne tak mistnost 1.2 je loznice a 1.3 satna? pak mi ale prijde daleko z loznice do koupelny, navic pres obyvaci prostor, to bych urcite nechtela.. idealni je mit moznost projit z/do koupelny diskretne.. navic to umisteni vchodu na toaletu primo z obyvaci mistnosti se mi prici (nevim jestli na to neni dokonce nejaky hygienicky predpis), kazdopadne ja bych nechtela od jidelniho stolu mit prehled o tom kdo zrovna jde na zachod.. a schodiste pristupne pres zadveri, to mi taky prijde dost neprakticke at uz kvuli bordelu a chladu (treba v pripade nutnosti pouziti dolni koupelny je cesta z horni loznice pres zadveri dost divna), tak i z hlediska nejakeho kontaktu mezi dolnim a hornim patrem technicka mistnost, no nevim jak to mate v planu co vsechno tam budete mit, ale treba od pracky bych chtela mit snadny pristup ven na zahradu k susaku, pripadne pokud by se tam meli skladovat i nejake trochu spinavejsi veci, tak bych je asi nechtela nosit pres koupelnu.. na prvni pohled mi to prijde jako dost velky prostor, ale naprosto neprakticky vyuzity a navic mi prijde, jako by v hornim a dolnim patre meli bydlet dve samostatne skupiny (treba pokud uz mate deti dospele a chcete jim zarucit trochu vetsi soukromi, pak by to bylo pochopitelne)
Odpovědět
@stronach kdyz tak uvazuji mas docela pravdu. To schodisko by bylo lepsi mit uvnitr. Co uz, uz se s tim nebude asi dat nic delat, takovehle velke zmeny nebudeme delat protoze uz to je na stavebnim konani. Co se tyka koupelny chteli sme i vanu i kout, technicka musi byt takova velika protoze tam bude vsechno - TC, pracka, rekuperace...
Odpovědět
urcite nejake zadveri, schody u vstupu jsou totalne naprd, budete si tam tahat porad bordel od bot... jinak dobry
Odpovědět
Profilova fotka
Jestli už to máte na SÚ, tak se spíš připravte, že Vám to neschválí nebo budou vyžadovat nějaké úpravy. Podle normy musí být mezi toaletou a kuchyní dvoje dveře ;-)
Odpovědět
byl by nekdo tak hodny a skusil by mi nacrtnout jak mam ty schody dostat ze zadveri? tak aby sem zachoval ty nosni pricky? to asi nepude ze?
Odpovědět
Vchod na WC můžete dát přes koupelnu. Vyhláška sice říká, že mezi prostorem pro konzumaci jídla a toaletou by měly být dvoje dveře, ale už se to moc neřeší. Až budete zastřešovat vchod do domu, udělejte třeba prosklené hlubší závětří. Nepořádek na schodišti se eliminuje. My žijeme se schody do obytného patra už víc než 20 let. Máme to stejně jako v tomhle projektu (z patra se projde okolo vchodových dveří do přízemí). U vchodových dveří máme zátěžovou vysoce savou podložku a nepořádek se neroznáší. Stejně zametáme denně a vytíráme podle potřeby. Víc nám vadilo chladno, ale to jsme vyřešili výměnou starých kovových dveří za kvalitní.
Odpovědět
@ares11 a co pristavet zadveri? Jen treba 2m? jinak je pravda, mezi zachodem a obyvakem/kuchyni musi byt dvoje dvere
Odpovědět
Dvoje dveri byt nemusi v tomto pripade. Musia byt vtedy, pokial sa v bytovej jednotke nachadza len 1 wc.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak přesunout schodiště už asi takhle nepůjde vzhledem k nosným zdím. Jak to jedině eliminovat je teda udělat delší to zádveří nebo zrušit špajzku a dát dveře místo ní a tím by vznikl prostor kolem schodiště, kde by našlapáno nebylo...
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?