Projekt RD - připomínky

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o názor k projektu RD. Dům budeme obývat s manželem na důchod. Půda bude sloužit jemu k uskladnění jeho sbítrek (je to vášnivý sběratel všeho starého). Vchod je od západu ve štítové straně, střecha uvažována jako sedlová, . Pokoj na sever je uvažován jako hostinský (pracovna) a bude temperován převážně kamny z obývacího pokoje. Díky za všechny Vaše postřehy a připomínky.
Odpovědět
Já bych přehodila ten vchod na sever, obecně nemám ráda vstupy ze štítu, nese to s sebou většinou nějaké nepříliš pohledné přístřešky. Takže bych ho vyměnila za ten hostinský pokoj ze severu a pokoj udělala na západ. Když se přehodí zrcadlově koupelna se zádveřím, budete mít vlastně koupelnu hned vedle kuchyně, čili lepší rozvody vody a kanalizace, a na schody se dostanete zase ze zádveří. A v zádveří vám vznikne luxusní šatna. Nevím, snad to píšu dostatečně srozumitelně. A ještě - pokud budete půdu využívat, i jako prostor pro manželovy sbírky - hádám bude vytápěný a izolovaný - tak by bylo asi lepší dát vstup na schody z chodby, aby nedocházelo ke zbytečnému ochlazování prostoru. A ještě popřemýšlejte o řazení zařizovaček v kuchyni, ale s tím vám poradí v každém centru. Obecně by mělo být zleva - lednice, menší prostor na vyložení vařiva, dřez na umytí, velká pracovní plocha, sporák a malá odkládací plocha. Jinak dům je až až velký, my jsme si pořídili ještě menší a bohatě stačí. Možná bych zvážila místo vany anebo k vaně sprchový kout, taky nebudeme mládnout a vím ze zkušenosti, jaký je pak s vanou problém. Anebo stačí nějaký úraz, zlomená noha a je zle. Tak proto.
Odpovědět
@inkajanakova Děkuji za připomínky, jsou velmi konstruktivní a cílené. Samozřejmě by bylo nejlepší mít vstup ze S, jenže přístup na pozemek je opravdu pouze ze Z popř. z J a tam si vstup dost dobře nedovedu představit. Z tohoto důvodu jsme volili vstupní dveře zapuštěné aby jsme nemuseli dělat přístřešek. Půda nebude vytápěná a uvažujeme zatím pouze o zateplení stropu (podlahy) a nad schody zhotovení poklopu, proto je schodiště umístěno u zádveří. Vanu v koupelně si prosazuje manžel, já bych též byla pro sprchový kout, takže uvidíme jestli ho přesvědčím. Rozmístění spotřebičů ještě zvážím a upravím. Můžu se zeptat jak vy máte veliký dům?? Děkuji.
Odpovědět
Napíšu do SZ
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?