Projekt domu do L - prosím o rady

Profilova fotka
Krásný den všem, máme návrh toho jak by mohl vypadat náš RD - zatím jen spodní patro. Vjezd na pozemek je ze severu. Bude to domeček do písmene L, (Dole bychom chtěli ložnici na stáří - pracovna, obývák, kuchyně, špajz, wc, koupelna, tech. místnost přístupná i ze dvora) Nevíme jak řešit špajz a schody. Pravá strana domu se nám líbí. Obrázek od projektanta počítá špajz pod schody, což nechceme. a pak náš obrázek. Předem děkujeme za názory.
Odpovědět
Profilova fotka
Mně ten tvar přijde hodně zvláštní, ty tupé úhly tam by mi nevyhovovaly, nezkoušeli jste něco standardnějšího? Nevidím nikde tu pracovnu. Celkově mi ten prostor připadá dost špatně využitelný, třeba ta knihovna tam podle mě bude překážet. Z obrázku nejsou vidět rozměry, ale asi by mi vadil i ten "vystrčený" špajz.
Odpovědět
Jakou budete mít střechu? Garáž je hezky řešená co se týče vjezdu na zahradu, ale ta šikmá zeď už moc řešená není. Nevleze se do garáže nic, možná jen malý ponk na kutění, ale nic víc. Nejsou vidět rozměry, ale podle obrázku je tam dejme tomu normální velikost auta a vleze se tam tak tak. Kam dáte kola? Pokud bude auto tak u zdi, tak budete muset vždy při najetí do garáže couvat, popř. najíždět hodně k pravé stěně (ostatní budou muset předem vysednout, jinak si poškrábete dveře a zničíte i zeď). Je hezký vchod do technické ze zahrady, ale ten do domu bych asi zrušila - nevím co budete vše skladovat v tech., ale oddělila by se tak "špinavá a čistá" zóna. A ta knihovna by se dala protáhnou hezky po celé délce zdi. Je dost škoda, že nový dům nemá okno jak na wc, tak v koupelně. Přijde mě to jako základ u nového domu (denní světlo je lepší než žárovka a to samé větrák a čistý vzduch zvenku). Vstup je tak nějak divně řešen, na levé straně se nedá nic dát - skříňka, botník. prostě slepý roh, max. nějaká květina. Dveře... strašně moc dveří na jednom kousku, hlavně ty od wc a zádveří. Do zádveří bych dala trošku větší šoupačky do zdi, aby se tam "odlehčilo". Od dveří do kuchyně je to docela kus, až budeš tahat nákupy, pronesou se :-) Ty schody jsou opravdu špatně řešené. Nemůžu si pomoct, ale celkově to působí divně, jak tlusté budou zdi? Oproti kuch. linky to vůbec nesedí. A projektant Vám neudělal nějaký návrh podle něj? Něco od čeho by jste se třeba odpíchli? Hlavně musíte mít představu, jak bude dům vypadat jako celek, takže se musí vymýšlet jak vrchní, tak i spodní část. Já bych asi začala úplně znovu.
Odpovědět
Profilova fotka
Předpokládám, že ten tvar domu vychází z tvaru parcely. Nemyslím si, že by musely být domy jen pravoúhlé, ale je potřeba v takových případech opravdu chytře zacházet s prostorem, aby nevznikala hluchá a nevyužitelná místa. Udělejte si hlavně také patro, je zbytečné si malovat přízemí bez vazby na patro, protože to Vám může ve výsledku to přízemí úplně rozházet. Tady vidím jako největší problémy velmi malou garáž, zbytečně velkou koupelnu, wc by mělo být od kuchyně odděleno dvěma dveřmi, a ten obývák s kuchyňským koutem je extrémně neústavný. Speciálně obývák je opravdu hodně špatný snad ve všech ohledech.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?