Projekt rekonštrukcie domu - zhodnotenie

Ideme rekonštruovať dom (súčasť dvojdomu). Prikladám náčrtky pôdorysov - robil som ich ja, nie projektant - ak by náhodou niekto kritizoval kóty a podobne :) V súčasnosti dom pozostáva iba z prízemia a suterénu - snažili sme sa zachovať čo najviac z pôvodného prízemia, preto ide o kompromis, asi ako vždy pri rekonštrukcii. Zaujíma ma Váš názor na projekt. Už mám stavebné povolenie, takže veľké zmeny už neplánujem.
Odpovědět

Odpovědět
Jaké máte vytápění? Možná bych pouvažovala a udělala spojené WC s tou technickou, však kotlíky se věší na zed, a mohou se i zavřít do skřínky. A pak by ten záchod a ta chodbička nemusela být tak stísněná. Anebo, což bych asi zvolila já, nedávala bych dole sprchu do koupelny, máte ji nahoře, a ve vaně se případně osprchujete taky. A pak bych kotlík a pračku frkla do toho prostoru, kde je kout, a zase by byl větší a přímo větraný záchod. Jinak si myslím dobré. Jen si pak při stavbě hlídejte dostatečné zateplení té terasy, a pořádné provedení izolací. A na tu terasu, pokud tam má být dost izolace, budete potřebovat nějaké schodky - když dáš cca 30cm tepelné izolace, je to hodně na jeden stupínek.
Odpovědět
@inkajanakova no nebude podlahovka, budú radiátory. No chcem práve, aby kotol a práčka neboli na očiach v kúpeľni, preto ich chcem dať samostatne do tej malej technickej (práčka a nad ním zavesený kotol). Sprchu na prízemí mám asi skôr preto, že ak by bol niekto menej mobilný, tak je praktickejšia sprcha ako vaňa a preto chcem sprchu aj na prízemí. Čo sa týka terasy, tak prízemie pod terasou bude mať svetlú výšku cca 240cm a zvyšok prízemia 270cm, tam získame ten priestor, aby nemusel byť schodík na terasu. Tá nižšia výška 240cm pre kúpeľňu a tú jednu spálňu určite postačí.
Odpovědět
Tak to ano, s tou terasou. A co se týče topení, myslela jsem spíš zdroj - elektřinu nebo plyn. Ale osobně si myslím, že při těchto stísněných rozměrech bych raději ten prostor moc neškatulkovala, ale to je vaše věc. jenom říkám svůj pohled - mám trošku obavy z těch dveří v té úzké chodbičce, abyste se nepoliskali, když půjde třeba někdo z koupelky a WC.
Odpovědět
@inkajanakova plynový kondenzačný kotol. No súhlasím, že to bude stiesnené - aj tá chodba (cca 90cm) ale zase nie je nejak extra dlhá, na paneláku som zažil aj dlhú chodbičku širokú 82cm a dalo sa. Asi najviac ma na spojení technickej a WC odrádza to, že na toto WC budú chodiť aj návštevy a neviem, či je to najkrajší pohľad vidieť kotol s rúrkami a pod ním práčku a špinavé prádlo.
Odpovědět
Ale proč vidět - všechno může být ve skříni - a navíc hádám prádlo se snad neválí volně ložené po zemi. Ale jak říkám, tvoje věc. Už jsem viděla kotel pověšený i v kuchynském koutě spojeném s obývákem, a problém to nedělalo, jenom při náběhu kotel víc hučel. Stejně jako jsem dávala pračku do předsíně i s kotlem, do sestavy věstavěných skříní. Prostě mi to přijde lepší než taková pidikomůrka.
Odpovědět
@inkajanakova môžme ešte nad tým porozmýšlať, zasadne rodinná rada :) v každom prípade ďakujem za tip
Odpovědět
V tomhle bych i při jednání s klienty přizvala hlavně manželku, at si řekne sama. Není to až tak veliká změna. A navíc - asi bych posunula na maximum dveře na terasu ke schodišti, i třeba je zúžila, a tím si vytvořila možnost alespon o kousek zvětšit koupelnu. A pak bych dala vanu nahoru, dole nechala jenom sprchu a joj, to by byla koupelna a prostoru habaděj. Protože v té uzounké chodbičce, když budeš stěhovat nábytek to bude trošku potíž se otočit.
Odpovědět
Ale asi takhle - jako dispozice dobrá, prostor využitý účelně a ten zbytek, o kterém píšz. to by vyhovovalo mně, ale dům bude sloužit vám, takže se zbytečně netrapte.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?