Projekt rodinného domu, co byste změnili?

Profilova fotka
Jak se Vam libi co by jste zmenili?vstup mame na jih,ta pricka v kuchyni nebude ,z pristresku bude garaz ,na kterou bude navazovat pristresek na dalsi auto ,chtela jsem rozsirit dum do delky kvuli velikosti obyvaku ,ale i ten pristresek uz bude na vyjimku ,mate nekdo podobny projekt?
Odpovědět
1
2
a nemáš umístění na pozemek? terasa a velké prosklení na sever vám nevadí? tady fakt záleží na tom, jak je dům umístěný na pozemku, na kterou stranu je zahrada a co je z té jižní strany.. je tam hned cesta? rušná? a další domy? kam je nejhezčí výhled? jinak se mi to líbí (pominu-li orientaci na světové strany), jen mi přijde málo 3,3 m na stůl a zároveň průchod do kuchyně a obýváku. zkus si to schválně doma, kolik potřebuješ na odsunutou židli a pohodlný průchod kolem. udává se prostor na židli 0,75 m.
Odpovědět
Profilova fotka
kamilape -ted mi rika manzel ,ze ten vstup je jihozapad tak se omlouvam :-) ,vcera jsme meli schuzku s projektantem a ten nam rikal ,ze pruchod staci taky se mi to moc nepozdavalo a to litam s metrem furt dokola :-)jinak jsme chteli z predsine vstup do garaze ,zvetsit predsin zdala se nam ta chodba zbytecne nevyuzita,zmensit wc coz rekl ,ze kvuli umyvadlu moc nepujde,a pak jsme chteli o 0.5mzvetsit loznici zda se nam uzka a to navrhl variantu roztahnout pokoje smerem k verande tak uvidime co zkresli ,aby ty steny pokojiku nebyly kratke 3,5na 3,5,pak jeste bude mensi okno v koupelne,a na terasy nam kvuli tepelnym ztratam doporucuje klasicke okna,a jeste zmensime okna z obyvaku na terasu.tu chodbu a prostor kolem stolu pomerim moc dekuji ;-)
Odpovědět
@rominka já bych vyměnila tu noční část za denní (záleží teda na umístění domu na pozemku), tj. tam, co jsou pokoje, bych dala obývák a naopak... a pak to budete mít skoro jako my :)
Odpovědět
Profilova fotka
mě se to vcelku líbí jen bych dala dveře z garáže do předsíně a nějak uzavřela tu část od jidelny kuchyně a obýváku, ten stul se mi taky moc nezdá, ale jinak pěkné :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@rominka jediné co bych zvětšila jsou pokoje, jinak se mi to moc libí :-)
Odpovědět
Ten průchod se mi taky nezdál (těch 3,3m), tak jsem vytáhla metr a změřila to a mělo by to stačit ;-) Jinak si myslím, že v pokojích budete mít moc horko (dle toho jak uvádíš orientaci světových stran)..kamarádka to má taky tak a má tam horko :-p Takže souhlasím s kamilape, zda nejdou pokoje umístit někam jinam...nebo to vyřeší klimatizace 8-) ale jinak se mi dům moc líbí :-)
Odpovědět
Moc hezký,je vidět,že jste si to pořádně promysleli. :-) S usazením na pozemek vám určitě nejlépe poradí projektant,pro mě už je to vyšší dívčí.:-D
Odpovědět
Profilova fotka
@rominka celkově se mi to moc líbí, udělěla bych jinak jen detaily: - přesně jak píšeš, tu příčku mezi kuchyní a stolem bych zrušila, pokud to tedy není jen nízká příčka na přivedení vody k dřezu a myčce (my to tak máme a příčka je obestavěná kuchyňskými skříňkami, takže není vidět zdivo) - jinak průchod kolem stolu bude trošku blbý, ale 3,3m na stůl a průchod do obýváku mi přijde dostatečný - a poslední věc, kterou bych dala jinak je ten záchod v koupelně vedle vany - dala bych ho vlevo vedle sprchového koutu a mezi sprcháčem a vanou dala dvojumyvadlo
Odpovědět
Profilova fotka
@kamilape -Kami ten vstup je na jihozapad tak si zas rikam jestli po prehozeni by tam zas nebylo strasne horko na spani sousedi tak maji loznici a hruza ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@rominka máte nějak řešeno zastínění ? nebo budete řešit klimou ? Řeším, zda dát žaluzie/rolety nebo připlatit čerpadlo, které by i chladilo...
Odpovědět
Profilova fotka
@lancome ja bych ty detske pokoje taky zvetsila aspon o metr ,ale manzel rika ,ze staci :-) tak uvidim jestli si to prosadim
Odpovědět
Profilova fotka
@barus.8 dvere budou v zadveri nevimjestli hned za dvermi nebo kousek dal,a jeste se ta predsin protahne mas pravdu je tam nevyuzity prostor :-) a dvere budou jeste asi ke klidove casti domu ,a ten stul to jeste porad vymyslim jak ten obyvak s kuchyni pozmenit a perlicka bude napasovat kuchyn co mame, mame ji kratce :-) tak aby tam pekne sedela ,vychazela by nejlip s plnou stenou smerem do obyvaku ,ale to by byla uplne oddelena tak mamco vymyslet :-|
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@kkdk -jsi hodna kvuli me jeste behas s metrem ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bbn -ta pricka tam asi nebude nejvetsi problemje .ze mame chvilku novou kuchyn a musim ji tam nejak napasovat pokud bych ji nechala jak ji mame ted tak bych mela uplne oddeleny obyvak no musim to promyslet ;-) , jinak ten stul se mi tam od zacatku nelibi a koupelna to je tam jen tak zatim vsazene ted nam toma projektant trosku pozmenit tak uvidim s cim prijde ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lancome no me by se libily nejvic rolety ,ale uvidim jak to bude naceneny ,projektan t nam doporucuje okna z detskych pokoju a loznice zmenit na klasicke
Odpovědět
Profilova fotka
Opravdu moc pekny projekt! jen premyslim...horni skrinky u kuchyne nebudou zadne?
Odpovědět
Profilova fotka
@outeq -skrinky prave ,ze budou 2 budem muset bohuzel predelat kuchyn co mame tak to bude nejhorsi vymyslet ....
Odpovědět
Ahojky, projekt pěkný, jen ten stůl na stolování mi přijde takový, jako kdyby stál v chodbě. Nějak bych tu část- jídelna -oddělila od ostatního zbytku. Taky by mi chyběla u vstupu alespoň menší šatna.Ale jinak vše co se mi líbí-špajzka u kuchyně, oddělené wc, a v ložnici je také místo na šatnu.Moc pěkné.
Odpovědět
Profilova fotka
Mně vadí jen ta stranová orientace. Celou terasu máš otočenou, pokud správně určuji, na východ-jihovýchod. Tudíž sluníčko tam bude tak do dvou odpoledne, v zimě ani to ne. To by mně vadilo hodně.
Odpovědět
světová orientace je opravdu zvláštní, ale to je na každém, mně by vadil ten stůl na chodbě za zdí kuchyně, že to musím jak blbec obcházet a nevidím do kuchyně, zvětšila bych o metr šířku obýváku, stůl dala na levou stranu ke kuchyni, posunout tu příčku co je chodba a kuchyň a tím by bylo parádní místo i v kuchyni a okolo ní jen průchod do obýváku.... no, zkus si kdyžtak na papír ještě rozkreslit různé varianty, ale vzhledem k parádním rozměrům a dispozicím si myslím, že by to šlo ještě lépe promyslet, chce to si s tím opravdu pohrát....
Odpovědět
Profilova fotka
@jitulejan -ten stul a celkove obyvak s kuchyni mi moc nesedi nejradeji bych ho nejak zvetsila ,ale musela bych mit vic siroky pozemek a tu satnu jsempuvodne taky chtela musela bych ji mit jedine kdyby jsme zmensili garaz :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina @petrasipkova1 ten vstup a prijezdovou cestu mame bohuzel na jihozapad takjsmemysleli ,ze rozpolozeni je spravne jak by jste to pozmenily? ;-) jinak ta pricka je tam zatim jen tak nakreslena zkusim to vecer az deti budou spat o ten metr posunout dekuji za kazdy napad ,kdyby jste mely nahodou nejake foto inspirace budu rada :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@rominka nahrej sem nákres pozemku včetně toho, kde jsou cesty a příp. sousedi :-) Ale jinak ideál (pro mě) je mít vstup ze severu a zahradu otevřenou na jih, jihozápad, západ :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina je to ten 338/12
Odpovědět
ahoj, moc pěkný domeček, já bych jedině změnila tu příčku v kuchyni, ale to ž se tu psalo, když jí tam nebudeš mít tak se ti to krásně prosvětlí, ještě co bych změnila, tak jak máš spíž tak bych dveře do spíže nedávala do prostředka linky, kvůli prostoru, ale z jídelny. budeš mít krásnou velkou pracovní plochu.
Odpovědět
tak on je vstup spíš na západ než na jih, ne :) pokud jo, tak je to podle mě v pohodě.. mohli by jste přehodit, jak jsem psala, obývák s ložnicema, ale pokud je orientace takhle, jako na fotce z mapy, tak to může být i tak, jak to je... v pokojích bude asi v létě tepleji, řešila bych to žaluziema nebo přesahem střechy nebo pergolou. A okna do pokojů bych z terasy určitě udělala francouzské, ne klasické.... máme to podobné, i pozemek, jen my máme patrový dům....
Odpovědět
Profilova fotka
@jennifer ten vstup do spize bude posunuty ;-) @kamilape -Kami ano je to vic jihozapad,z obyvaku bude terasa a u vsech pokoju presah strechy v nedeli mame dalsi schuzku s projektantem tak uvidim co nam zkreslil ;-) o tom prehozu popremyslim moc dekuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych nezměnila nic, pozemek krásný, projekt nádherný, možná až moc velká ložnice, kousek bych dala samostatně jako šatnu s průchodem do ložnice, teda záleží kolik máte oblečení, jestli málo, tak to nepůlit.
Odpovědět
Profilova fotka
@kucinkaa -ta zadni cast loznice bude satna ta skrin je tamzatim jen tak zakreslena
Odpovědět
Profilova fotka
@rominka - díky. Tak jestli je to takhle, tak bych prohodila soukromou a společenskou část bytu tak, aby ti do pokojů svítilo sluníčko ráno (z východu) a do obýváku/kuchyně v průběhu celého dne (z jihu).
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?