Projekt se vstupem ze západu

Zdravím všechny stavebníky budoucí i současné:-) a prosím o radu ohledně projektu (cca 90-100 m2) ...prošli jsme desítky projektů různých firem...99% z nich má klasickou dispozici - vstup ze Severu, obývák a pokoj na jih, kuchyně, koupelna, wc na S, další dva pokoje buď na V nebo S....(chceme 4 +1), takže otázka 1) není tu prosím někdo, kdo má také vstup z boku (nejlépe ze západu), ale orientaci kuchyně, koupelny a obýváku na jih, na severu jen třeba technickou, wc a chodbu a pokoje na V a Z? Pozemek: přístup ze Z, S zeď k sousedovi, Jih volný, V soused (ale rodina) 2) jaké máte zkušenosti s projekty GS (např. bungalov 94), Euroline, Projektydomu24.cz? DÍKY MOC
Odpovědět
Mame bungalov, vstup Z, detsky pokoje Z, pracovna S, loznice, tm a koupelna V, kuchyne V a J, obyvak J a Z...ty jizni okna jsou sic az na zem ale jen 60..a severni okno je uzky vodorovny pruh...V a Z mame do zabrady..J a S k sousedum, tak tam jsem to minimalizovala...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak si namalujte vlastní projekt.. Máme individuální plán, vstup ze západu, terasu na východ, obývák J a V, kuchyň J. Na S je jen koupelna a technická.
Odpovědět
Oslovte architekta. Katalogove domy jsou k ničemu. Jsou to vyhozeny penize
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to je přesně nás pripad, vstup ze západu, na vychod soused, na jih výhled na hrad bez souseda. :)
Odpovědět
@petrawe Souhlas najmout architekta. Projekty v katalozích jsou dělány na ideální podmínky tj. rovina a situace ke světovým stranám. Něco málo můj profil a www.
Odpovědět
Zdravím všechny a děkuji az rekace! prosím travas o odkaz na stranky a pokud by bylo možné poprosit i xsonu (třeba i ostatní) o půdorys domu, budu moc ráda:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, i GS vám udělá projekt na míru, mají na webu i cenu za takovou službu, takže vidíte, že oproti typovému projektu to není takový rozdíl. Už jsem tu viděla příspěvek, že s tím byli lidé spokojení.
Odpovědět
Profilova fotka
@petrawe Pudorys mam v albu. :)
Odpovědět
všem děkuji za reakce a rady, moc si toho vážím:-) vím, že individuál je nejsnazší, ale popravdě o dost dražší a typových projektů je tolik hezkých..jen neznám všechny firmy (GS,Euuroline,AW domy, Ceske stavby...),kdybyste věděli ještě o nějaké se šikovnými projekty, dejte mi prosím vědět:-) parcelu máme v podstatě čtvercovou a téměř rovinatou...jen ten vstup je třeba mít z boku, jinak vše na jih..nejspíš ale skončíme u individuálního projektu...než předělýávat typový... navíc třeba GS se chlubí cenou, ovšem nemá v tom osazení domu, štítek atd, takže po sečtení tohoto všeho jsme na téměř 48 000. Pokud by prosím znal někdo dobré projektanty z MĚLNÍKA, NAPIŠTE MI..
Odpovědět
Profilova fotka
@petrawe Individuální projekt není nejsnažší, je ale nejlepší. A že je dražší? Přece nebudete celý život bydlet v domě, který vám nevyhovuje, jen z toho důvodu, že individuální projekt bude třeba o 50.000 Kč dražší. To bych ty peníze radši ušetřil někde jinde
Odpovědět
Profilova fotka
@petrawe Nás stál individuální projekt 50 tis. Je to moc?Připadá mi to jako standart. Dělala nám ho firma, která nám pak stavěla na klíč. Neměla důvod se hojit i na projektu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mě přijde 50 tisíc za individuální projekt úplně v pohodě cena. Dům bude cca za 2 mil určitě takže jsou to 2,5 % z ceny, projekt tohle prostě stojí. My měli i levnější nabídku, ale to už zase nezahrnovalo spoustu subdodávek a nepůsobilo to důvěryhodně. I u námi vybraného projektanta bylo vidět, že toho má prostě kopu, aby se"uživil" a vzhledem k tomu, že jsem dopravní projektant vidím ten rozdíl ve výsledku ;). Nemít dům promyšlený předem a nehlídat si to pohořeli bychom...
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Dobry den,rada bych ozivila diskusi. Treba nekdo z vas jiz mezitim zacal stavet... Rovnez shanim tip na projekt se vstupem ze zapadu,at uz typovy,nebo individualni nekoho z modre strechy. Pujdeme cestou individualniho projektu,ale inspirace se hodi :-) Dekuji.
Odpovědět
Bože můj...projekt na dům se vstupem ze západu. To je ještě horší, než se před lety stalo v Rakousku. Český architekt měl navrhnout vilu pro předsedu zemské rady. Pan předseda mu upřesnil zadání takto: chci mít venku alespoň dva sloupy, alespoň jednu mancardu a ve schodišťové hale schodišťovou zeď do oblouku na pověšení parohů. "Ostatní nechávám na vás, Herr Architekt..."
Odpovědět
Profilova fotka
@pepitocz A jak to dopadlo? :-)
Odpovědět
Dobra,upresnim. Mame vjezd na pozemek ze zapadni strany. Radi bychom 5+kk a jeste vahame zda na patro nebo jen prizemni. Rada bych 2 detske pokoje s orientaci na jih a obyvak orientovan na jih, s vystupem na terasu na jihu ci jihozapade. Vetsina typovych projektu je resena pro vstup ze severu a terasa tim padem pak v nejlepsim pripade na JV.
Odpovědět
Profilova fotka
Záleží na tvaru a velikosti pozemku.
Odpovědět
Dekuji, Ekord jsme hodne probirali. Bohuzel nam nesedi idealne na pozemek. Tim.ze je vjezd ze zapadu by nam u Ekordu vychazel vstup do domu ze severu a nesel vubec videt od vjezdu na pozemek,byl by jakoby trochu za rohem. Bylo tam toho vice co mi vadilo,manzelovi ekord libil fakt hodne. Vel. pozemku je 820m2 a ekord 200(velikost,jakou bychom si prali) by tam slo umistit velmi obtizne.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to ten pozemek je celkem malý na bungalov 5+kk
Odpovědět
@doktorenka Zkuste vyhledavac od Euroline https://euroline.cz/cz/projekty/rodin...
Odpovědět
budeme letos stavět bungalov 5 + kk , kde budeme mít příjezdovou cestu ze západu,ale vstup sever
Odpovědět
Profilova fotka
@doktorenka bungalov na pozemek 820 m2 neni uplne idealni reseni, radeji bych se zamerila na domy do patra. Jinak samozrejme lze dobre vyresit i dispozici s prijezdem ze zapadu, pricemz neni vylozene nutne, aby byl vstup take ze zapadu. Vse ale zalezi na konkretnim pozemku, tezko bez nej varit z vody.
Odpovědět
@doktorenka Jak psáno výše a 1 000x opakováno bungalov aby se dal co nejlépe využít a stavbu umístit ideálně chce velikost min 1500 m2. Uvažovat o patrovém domku je na místě, má některé nesporné výhody proti bungalovu.(viz můj profil a www).
Odpovědět
máme pozemek cca 900 m2 a letos konečně začneme stavět bungalov 12 x 16 m2 kde budeme mít příjezdovou cestu ze západu a vstup do domu ze severu.Terasa na jih. http://www.modrastrecha.cz/blog/lucik...
Odpovědět
@lucik81 Dekuji za sdileni projektu a preju hodne stesti pri stavbe ;-)
Odpovědět
@carpatia Ano,velikost pozemku je hranicni. Ale velkou zahradu neplanujeme,spise jen misto na grilovani a posezeni a nejaky placek na pro deti,houpacku atd... @travas Dekuji za nazor. Vim,ze i patro ma hodne vyhod, osobne o tom stale hodne premyslim,manzel ma uz jasno-chce bungalov. :-) Jeste se chci zeptat, odkazujete na profil-nepochopila jsem,co presne tim myslite? Mate na nejaky odkaz na clanek nebo co mam hledat? Bohuzel, pri cene za pozemek 1500Kc za m2 se neda kupovat obrovsky pozemek,chceme proste vyuzit kazdy metr co nejefektivneji a mit co nej nej bydleni. Ale to asi kazdy...
Odpovědět
@puhelin Dekuji za tip, divala jsem na to a 2 projekty nas celkem zaujaly, sice maji terasu na JV, ale aspon nas to privedlo k diskuzi se zaverem,ze to mozna neni az zas tak velky problem,jak jsme si mysleli. Projektu je tam spousta,jeste to musim projet. Dik.
Odpovědět
Profilova fotka
@doktorenka Jestli chcete nej nej bydleni, doporucuju se odprostit od katalogovych projektu a zamyslet se spise nad tim, jak zijete, co vam vyhovuje, co nechcete, jak vidite svou budoucnost a pak se se vsim obratit na nekoho, kdo to pretavi v dum sity na miru presne vam a ne nejakemu imaginarnimu standardizovanemu obyvateli.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?