Projekt Styl 2 - máte osobní zkušenost, případně připomínky?

Dobré odpoledne, před časem jsme získali pozemek a momentálně jsme ve fázi uvažování, co na něm postavit. Hodně nás zaujal projekt domu Styl 2 od GServisu, ale pořád váhám, zda je to to pravé. Co na něj říkáte? Máte osobní zkušenost? Jak se vám v něm bydlí? A co původní rozpočet (u všech firem je víceméně stejný - kolem 2,8 mil.), podařilo se dodržet? Předem díky za každou připomínku.
Odpovědět
@mirai v 1. NP mám výhrady proti umístění vstupu. Je to koktail klidové a únikové zóny. Ten stup raději proti schodišti.
Odpovědět
@stavitel_jf Děkuji za připomínku, nad tím jsme vůbec neuvažovali :-) Ten pokoj u vchodu bude sloužit jako pracovna, na stáří coby ložnice, ale do té doby času dost. Právě proto mi přišlo perfektní, že je u vstupu, protože pro mou práci je to tak ideální.
Odpovědět
Já bych vstup také přehodila se záchodem. Vstup ze štítu je dle mého názoru mimořádně nepěkný a také nemá absolutně v našich zemích kořeny. Vstupovalo se vždy z boku. A pak taky nechápu balkony. Pokud máte zahradu, co myslíte, kolik času budete na balkoně trávit? balkon je vysloveně městský prvek k bytovému domu, kde nahrazuje ( tedy původně měl nahrazovat( možnost posezení na zahradě. V rodinných domcích se balkony stávají spíše odkladištěm krámů a já jim říkám - nejdražší háky na truhlíky vůbec.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
Pořád jeste uvazujete? My mame styl 1
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý deň, my práve staviame Styl2, len sme urobili zopár zmien. Toalety sme presunuli priamo do kúpelne a tým sme získalo v 1.P spíž a v 2.P sme zvacsili jeden pokoj a tiež trochu posunuli pričky medzi detskými pokojíčkami. A tiež kuchyň sme vyriešili inak, oveľa praktickejšie :-)
Odpovědět
@imkova kolko Vas stali zmeny v projekte?
Odpovědět
Profilova fotka
Čo sa týka kuchyne, tak odporúčam pozrieť ako to má vyriešený projekt Styl 2 od prodom.sk
Odpovědět
Profilova fotka
@people Uf,to teraz ani presne neviem, ale nič extra, keďže sa neposúvali nosné zdi a nemuselo sa to prepočítavať.
Odpovědět
@inkajanakova Odpovídám trochu pozdě, ale přece :-) Vstup z boku se mi právě nelíbí, takhle mi to vyhovuje. Ale to je opravdu už potom věc osobní preference a osobního vkusu. Balkony bylo to první, co jsme zrušili. Ty opravdu vůbec nejsou třeba. Takže místo balkonů budou klasická okna. Nejvíce času budeme trávit na terase a balkony by byly zbytečné. Ještě jsme provedli jednu změnu - WC v přízemí jsme umístili do koupelny a tu místnůstku využijeme jako maličkou technickou. Jen mi asi bude chybět šatna. Ale to asi ještě nějak pořešíme. @maximka33 Pořád. Vlastně teď už máme vypracovaný projekt a čekáme jen na různá povolení. Na podzim bychom snad začali... Nakoukla jsem k Vám do alba a vypadá to moc hezky, máte krásné bydlení ;-) Vyhovuje Vám to i prostorově? Nejsou pokojíky příliš malé? @imkova Děkuji, mají opravdu hezkou vizualizaci. Také jsme udělali v projektu pár změn. Pokojíky nebudou zrovna extra velké, ale dětem to stačit bude a stejně se zřejmě nejvíc bude využívat obývací pokoj, terasa a zahrada. Nakoukla jsem na Vaši kuchyň a vypadá perfektně. Jak se Vám ji tam podařilo tak pěkně umístit?
Odpovědět
Profilova fotka
@mirai To máte pravdu, vela casu sa bude travit hlavne v obyvaku a na zahrade.A balkony su uplne zbytocne,tiez som ich chcela zrusit,ale manzel ich chcel nechat za kazdu cenu,tak som ustupila...ale nie som z nich prave nadsena, hlavne mi vadia v detskych izbach. Kuchyn sme si nechali navrhnut v Oresi.Mali sme jasnu predstavu co chceme a nikde nam to nevedeli rozmerovo navrhnut tak aby to sadlo presne ako bolo treba. Jedine v Oresi bol ozaj sikovny chlapec ktory sa s tym vyhral a skutocne je to tak ako sme chceli a bez kompromisov :-)
Odpovědět
@imkova Musím říct, že ta kuchyň se Vám opravdu povedla! Na tu naši kuchyň jsem zvědavá, představu zatím nemám žádnou, jsem na to strašně nenáročná. V ostatním už máme jasno - obklady, podlahy, dokonce i malování... Jen s tou kuchyní zatím ne. Ale na to je času ještě dost. Když to vyjde, tak snad bychom se mohli stěhovat příští květen/červen. Budeme mít zděný domek, tak to trochu času zabere. Moc se na to těším!
Odpovědět
Profilova fotka
@mirai Držím palce nech Vám ide všetko podľa plánu :-) My sme zvolili neserioznu stavebnu firmu,tak sme si to takto skomplikovali,ale raz ten boj skončí a budeme sa tešiť skvelému domčeku :-) Myslím,že Styl 2 je dobrá voľba :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@imkova na kolik vyjde takový dům?
Odpovědět
@mirai na kolik vyjde takový dům?
Odpovědět
moc pěkný půdorys a dobrá velikost
Odpovědět
@imkova To mne mrzí. Budu držet palce, ať se všechny problémy co nejdříve vyřeší a Vy se už jen můžete těšit z krásného bydlení. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mirai pokojíky ted předěláváme, že jeden je herna a druhý na spaní a s tím je trochu problém,jak tam napasovat postele... ten komín docela vadí.. ale jinak veswtavěné skříně jsou super a expedit od ikea na hračky se taky vešel. jinak my teda máme vyšší dům, okna jsou trochu výše než podle projektu a jsem ráda. i střešní okna jsme dali větší. přijde mi, že ty pokojíky jsou celkem oříšek, jak to uspořádat. příští rok budem pořizovat psací stůl, a vůbec nevím,kam ho dáme. ale zas 10m2 pro jedno dítě není tak málo. osobně bych zvětšila pokojíky i obývák.
Odpovědět
Profilova fotka
@vodak01 my jsme stavěli sami, s dvougaráží do tří milionu... žádná sranda..
Odpovědět
Profilova fotka
@mirai jaký máte rozpočet na stavbu domu?
Odpovědět
@maximka33 Máme dost individuální rozpočet. Manžel je zedník/obkladač, má pod sebou své lidi, materiál bude brán přes firmu... takže nás to bude stát vážně o dost méně, než je standard. O konečném rozpočtu ještě jednáme :-) Ale rozhodně nepřekročí 2,5 mil. S těmi pokojíky mám trochu obavu, nedovedu si to v reálu představit, ale tak uvidíme při stavbě. Pořád si říkáme, že to bude malý domek, ale bude náš. Teď jsme všichni poskládaní v bytě 100m2 a taky to tak nějak jde, takže troška prostoru navíc bude jedině výhodou. Dům bych taky chtěla vyšší, ale vlastně nevím, jak je to momentálně v plánech... Případně to ještě doladíme.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Profilova fotka
oživuji diskusi... taky o tomto domě uvažujeme.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?