Projekt - vestavné skříně ano či ne?

Ahoj, premyslim, jestli oproti projektu neupravit zed mezi dvema detskymi pokoji tak, aby vznikl prostor pro vestavnou skrin v kazdem pokojicku. Blby je, ze by se tak zmensil jeden z pokoju a uz navzdy by byl urcen prostor pro skrin v konkretnim miste. To me trochu odrazuje. Co myslite? A druhy dotaz, staci hloubka 40 cm na vestav. skrin? Dekuji
Odpovědět
Na vestavnou skrin pocitejte alespon 55 cm hloubku (sirka raminka dospeleho cloveka plus rukavy, at se nemackaji). Leda byste ta raminka otocila o 90 st., ale to mi prijde dost mrhani mistem. Nechala bych to, jak mate v puvodnim navrhu, at maji obe deti stejne vychozi podminky pro zarizeni pokojiku.
Odpovědět
@puhelin tak 55-60 cm uz je celkem znatelny zmenseni jednoho pokojicku :-\. Asi to tedy necham jak to je, jen nejspis posuneme dvere pokojicku vpravo o cca 60 cm doprava prave kvuli moznosti dat za ne skrinku. Takhle jsme to i meli v jednom navrhu od projektanta, ale pak to zase upravil a ja si toho nevsimla...
Odpovědět
@luj89 A neni to skoda, ze jeden bude mit vetsi variabilitu zarizeni mistnosti tim posunutim dveri?
Odpovědět
Já bych také nechala původní variantu, jak píše @puhelin přede mnou, oba pokojíčky budou naprosto identické. A to včetně dveří v rohu, v pokojíčku nalevo také budete někam umisťovat skřínku, nebudou se moct "hádat" a navzájem závidět , kdo má větší/lepší pokojíček, vždycky to bude mít větší/lepší totiž ten druhý, alespoň dle mojí zkušenosti.
Odpovědět
Do detskych pokoju bych vestavne skrine nedavala. Nevim jak stare mate deti, ale ve 13-15 si zacnou si vymyslet vlastni zmeny pokoje a treba vodit kamarady na prespani.
Odpovědět
@edcbubu mam jednu dvouletou dceru, ale my se segrou bylyv jednom pokoji a aspon jednou rocne jsme chtely menit rozlozeni nabytku. prave proto se mi do toho moc nechtelo ale zase je to prakticke no.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych vestavné skříně dala, měla jsem je v dětství a byly skvělé. V dětském pokoji není úložných prostor nikdy dost. 40 cm na hloubku podle mne stačí, protože děti moc věcí na ramínka nemají a tudíž stačí výsuvný držák v příčném směru. Zalomením příčky dojde k maximálnímu využití prostoru, což nelze říct u návrhu rovné stěny, ke které pak cokoli přistavíte, bude ode dveří nepříjemně rušivým elementem. Co se týká "nespravedlnosti" menšího pokoje, lze to řešit jinak provedeným zalomením příčky a to i bez posouvání dveří. No a dalšího nábytku na stěhování tam bude jistě ještě dost :-)
Odpovědět
@jitulkaka Souhlas. Üložný prostor se vždycky hodí a toto řešení je pěkné.
Odpovědět
@jitulkaka To je zajimave reseni, to me nenapadlo. Jen teda na zdeni by to nebylo moc prijemny. Ale i tak dekuji, zvazime to.
Odpovědět
@luj89 Já jsem něco podobného zdil mezi ložnicí a koupelnou. Potřeboval jsem delší prostor pro vanu a tak ji mám v podstatě zasunutou ze zadní strany do vestavné skříně. Zdil jsem to z tenkých jen 5cm cihlových příčkovek. Bude Vás to stát dvě hodinky práce navíc
Odpovědět
@luj89 udělal bych to tak jak nakreslil jitulkaka, také mě to hned napadlo, 40cmna skříň stačí, kolik máte věcí na pověšení? (respektive děti), da se dát jedna tyčka kolmo ke zdi a na kominky oblečení stačí i 30..35na dospělé.. Vyzdit to nebude problém... Skříň v pokoji vždy bude a nic mě nedráždí víc než skříň postavená u zdi na které vidím, jak je kriva zeď nebo skříň:D
Odpovědět
@jaroslav1987 To vazne jeste dnes nekdo dobrovolne sklada obleceni do kominku? My v satnich skrini (dospeli i deti) mame uz jen tyce na raminka (tricka, mikiny, kalhoty, ...) a zasuvky (spodni pradlo, ponozky, puncochy). Police jsem zrusila uplne, jsou neprehledne a zdrzuji me v uklidu. :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@puhelin Všechno na ramínka - na to je třeba prostor. Já skládám komínky 8-)
Odpovědět
Nechala bych to tak jak to je. Dveře u zdi, tím právě je nejvíce manipulační.prostor. Pokud ráda přesouvas nábytek, budeš to dělat i dál. Ja taky ráda obměňuji (i když já teď obměňuji rovnou domy, nejen nábytek 😃) Ten poslední návrh na polovestavnou skříň mi taky nepřijde ok, vzhledem k velikosti skříně cca 1m, to mi přijde sakra málo. Prostě tak jak je to navržené, je to nejlepší. Nechala bych určitě variabilitu. Já to mám teď u dětí tak, že v jednom pokoji je herna, v druhém ložnice. Dokud jsou malí tak je to nejlepší. Pak to budu měnit, jak půjdou do školy. A pak asi zas, až v pubertě.. A jinak, teď má dcera aktuální hloubku skříně 50cm, má dětská raminka, tak to stačí. Ale jak jim budu dělat pokoj při nástupu do školy, tak dám určitě 60cm
Odpovědět
@jitulkaka @puhelin ja taky skladam kominky:) prijde mi to prehlednejsi nez se prehrabovat raminkama. kdyz v jednom kominku jsou jen tricka, v druhym teplaky atd. to chape i muj malej kde to ma vzit. (jsou mu tri), ale raminka mi sunda pulku nez neco najde..A skrin 40 staci, taky ji mam v jednom miste odskocenou je to pekne prehledne..
Odpovědět
@fyii Já jsem příčku mezi dětskými pokoji nedělal. Teprve v pubertě jsem jim dodělal příčku, aby měl každý soukromí.
Odpovědět
Ahoj, máme místnosti tak, abychom tam dali skříně pax z ikei, takže šatna v ložnici, dětské pokoje a předsín má přesně rozměry na tyto skříně. :-)
Odpovědět
@fyii Komínek a přehlednější? Tak to nemůžu vůbec souhlasit. Měl jsem komínky od mala a už nikdy. Ramínka jsou ramínka. Stačí si to ale trochu umět zorganizovat a naučit se to. Mikiny k mikinám, trička podle barev k tričkům, košile ke košilím apod... Navíc, vytáhneš ze sušičky, hned to pověsíš a nemusíš se párat s ukládáním. Mám třeba 5 různých bílých triček s nějakým motivem a v komínku prostě vidím jen bílou barvu. Podobně černé, červené, modré... Na ramínku vidím přímo, které to je. Tepláky a kalhoty na ramínka nevěšíš.
Odpovědět
@davex I kalhoty a sukne vesim :) A dik za zhodnoceni od chlapa.
Odpovědět
@puhelin Jo, manželka už taky. Ona právě ramínka nechtěla, tak jsme ji koupili menší skříň. No, dopadlo to tak, že má zabranou půlku mojí skříně a skoro vše pověšené.
Odpovědět
@davex Ja uz jsem taky castecne v manzelove skrini. Ale jsou to same pekne kousky, vetsinou od neho nebo pro jeho radost koupene, tak mu to zas tolik nevadi ;)
Odpovědět
@puhelin kdybyste měla tolik věcí, jako moje manželka, tak byste také musela mít některé věci na kominku. Ramínka vyžadují více prostoru a u dětského oblečení mi případne rychlejší to složit, než veset na ramínko(dělám to, není to z doslechu). A vzhledem k tomu, že pokoje mají 11m2, tak předpokládám, že dům nebude tak velký, aby se dalo všechno veset na ramínka..
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrá diskuze s komínkama... měla jsem představu, že všechno budu věšet na ramínka, včetně triček. A postupně se vrátila ke komínkům, to věšení je opruz ;-) Na všechny tyče nedosáhnu, takže mám sklopné a nebaví mě to sklápět kvůli vyndání trička. Některé věci mám v šuplíkách srovnaný podle tý báby, co je teď v kurzu (Kondo), ale trička v několika komínkách mi přijdou nejrychlejší na složení i vytažení. A u dětí si vůbec nedovedu představit, že budou věšet na ramínka. Anebo sundávat, když na spoustu ramínek nedosáhnou
Odpovědět
@slabici Kdyz me nebavi zehlit, tak se na raminku snadneji tricko vyvesi a nezmuchla.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?