Projektant a stavební dozor v jedné sobě

Zdravím vás všechny, mám dotaz na situaci, kdy se nám zamlouvá hodně stavební dozor ale už méně projektant ( nemáme čas hledat dalšího). Přemýšlíme, že nabídneme stavebnímu dozorovi, aby nám udělal i projektovou dokumentaci, vím že to nikdo nebude doporučovat. Spíš mi jde o zkušenost někoho, kdo měl projektanta a stavební dozor v jedné osobě. Ve kterých věcech by to dělalo problém?
Odpovědět
@andrew1 projektant a stavební dozor v jedne osobě není problém, aspoň si ohlida, že je stavba dle projektu:-) předpokládám však, že bude pouze dozorovat a ne realizovat stavbu?
Odpovědět
Stavební dozor nám děla projektant, není to vůbec žádný problém.
Odpovědět
@japona ano jen projekt a dozor.
Odpovědět
Dokáže Vám projektant a dozor v jednom natvrdo a upřímně říct, že něco skopal a díky tomu bude stavba třeba o 50 tisíc? To jsem zvědavý 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ano,my máme projektanta i stavební dozor v jedné osobě.
Odpovědět
Profilova fotka
U nas to mohlo byt taktez stejne. Projektant i st. dozor jedna osoba. @petrikcz1 Absolutni pravda. I projektant muze udelat chybu a st.dozor to muze ohlidat. Osobne si stavim podle projektu, ale spoustu veci take podle sebe. Dozor mi vzdy rekne, jak by to delal on a ja mu reknu, jak ja. Vzdy najdeme reseni. 1)U me tedy spise plati, ze si stavbu prodrazuji - v projektu je dreveny strop v 2np. Ja se postupem casu rozhodl pro strop z panelu. Duvod je v tom, ze kdyby nahodou (snad k tomu nikdy nedojde) shorela strecha, zustane patro za urcitych podminek obyvatelne... 2) Dle projektu mam panely 175, ale pro 'klid duse' jsem radeji dal 210. Jsou to sice drobnosti, ale zit v tom budu ja, tak chci mit jistotu... Stavebni dozor vzdy se vsim souhlasil. Zaver: Za me je to vcelku jedno. Zalezi na Vas, jakozto na investorovi. Ve vasem pripade bych si zjistil praxi v oboru a reference
Odpovědět
@wwwdancer kdo bude zodpovědný za poruchy, které změny na stavbě vyvolají? Dám příklad (i kdyz v pripade rd prehnany, jde mi o princip): zvýšením zatizeni (beton místo dreva ve strope) si domek začně sedat vic, nez je povoleno. Kdo za to ponese odpovědnost? Moje zkušenost je opacna, že dozor se snažil práci ulehčit, postup podle projektu se mu jevil zbytečně pracný a přesvědčoval mě, že "takhle to bude dobrý..". A projektant vysvětlil, proč by se mělo něco dělat tak a ne jinak..
Odpovědět
Profilova fotka
@wwwdancer jestli vám hlavně střecha tak vám panely k obyvatelnosti spodku nepomůžou. Vím o čem mluvím
Odpovědět
Profilova fotka
@japona Uz od pocatku stavby jsem si zvykl vse predimenzovavat. Zakladova spara, zk.deska, armatura, zdivo..navic mame pevne podlozi a souhlas st.dozoru (statika) ze to tak muze byt. Takze tuto starost ja nemam :-) @mat11 Tomu verim, ale rozdil v obou pripadech bude obrovsky..
Odpovědět
tyto 2 funkce bych nespojoval do 1 osoby.....
Odpovědět
Už se stalo :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?