Projektant, se kterým jste byli spokojeni - Východní Čechy

Ahoj, je vás tu plno stavebníků, kteří aktuálně stavíte nebo jste čerstvě dostavěli, takže doufám, že můj dotaz padne na úrodnou půdu (vážně jsem prohledala celé fórum, ale nic uspokojujícího jsem nenašla). Hledám projektanta z Východních Čech, který by zpracoval realizační projektovou dokumentaci v co největším detailu (stavět chceme dodavatelsky), ale za přijatelnou cenu. Moje požadavky nejsou malé - aby už měl pár let praxe, aby se nebránil moderním technologiím, aby měl zkušenosti s širokou škálou materiálů (např. VPC), aby věděl jak na NZÚ a řešil projekt opravdu individuálně. Pochlubte se, s kým jste navrhovali váš vysněný dům a jak se projekt osvědčil v průběhu stavby (nedomyšlené detaily nebo naopak úspora peněz). Máte projektanta, za kterého byste dali ruku do ohně? Sem s ním :-) A jak jste toho svého ideálního projektanta našli? Proč jste se rozhodli právě pro něj? Všem budu za odpovědi vděčná.
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám skvělého projektanta z Brna, takže asi nic pro vás, ale dva tipy: - i když šlo "jen" o rodinný dům, dělali jsme výběrové řízení, rozeslali poptávku (přes chciprojekt.cz nebo tak nějak) a odpovědi posuzovali podle ceny, referencí (to je jedna z nejdůležitějších věcí, musí ti sednout to,co už mají hotové), časové dostupnosti atd. 70% reakcí bylo úplně mimo (např. my chtěli moderní dům a projektant se specializoval na rekonstrukce chalup na Šumavě:-D, nebo mohli až tak za 3 roky, stálo to 300 000 Kč atd...) Vyhrál tým architektů, kteří se jako jediní chtěli nezávazně potkat - vše nám ukázali, popovídali jsme si o technologiích, způsobu jejich práce, našich představách atd., vše se nám líbilo a hlavně oni lidsky, dalšího půl roku jsme byli v neustálém kontaktu - druhý tip: nechtěj precizní práci, na které nekdo stráví desítky až stovky hodin za málo peněz, to je totální nesmysl. Špičkový projekt se odrazí na domě, ve kterém pravděpodobně strávíte většinu života a je největší investicí.
Odpovědět
@antoinet Přesně tak, chtěla jsem taky rozeslat poptávku, ale zasekla jsem se na tom, že nemám komu :-) Každopádně moc díky za tip na tu stránku, přesně to je http://www.chciprojektdomu.cz. A nakolik vás teda projekt celkem vyšel? Psala jsem přijatelnou cenu, ale jsem smířená s tím že to bude okolo 100 000 Kč.
Odpovědět
Tak se mi bohužel potvrdilo, že na dotazy o projektantech tady nikdo moc nereaguje ... no nic, zkouším ještě naposled posunout téma. A těm pár, co reagovali tady nebo do SZ, moc děkuju.
Odpovědět
Profilova fotka
@antoinet Mohla byste mi poslat kontakt na Vaseho projektanta? Dekuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Asi neni koho doporucovat :-/
Odpovědět
Profilova fotka
https://www.nasdum.cz/nasi-partneri/p... Máme za sebou s panem Křivkou bezplatnou konzultaci a zatím to vypadá slibně..
Odpovědět
Profilova fotka
Zkus www.svobodaplan.cz Pan Svoboda Jiří My jsme zatím spokojeni, ale má toho celkem hodně (asi jako každý).
Odpovědět
@danielacz Trochu z ruky, ale díky :-)
Odpovědět
@ozzy77 Zajímavé, ale na nás trochou moc moderní...
Odpovědět
Vřele doporučuju www.tojako.cz, nenapadá mě co by mohli dělat líp. Možná by mohli zdražit, protože za to co po mně chtěli dodali luxusní kvalitu :) Projekt jsme připravili hlavně přes mejl/Skype a komunikace i odbornost naprosto famózní. Projekt je velmi detailní a i po zaplacení a během realizace jsou velmi nápomocní (konzultace změn, kontrola parametrů pro dodavatele NZÚ, ...). Přirozeně jsem platil až za odvedenou práci (pravomocné stavební povolení).
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme spolupracovali s http://www.projektydomu.cz Kancelář maj v Praze a v Plzni, specializují se hlavně na pasivní a nízkoenergetické domy, materiál preferují VPC. Dokumentace zpracovaná do nejmenšího detailu, řešili nám i dotace
Odpovědět
@z_1_z @xhex Tak se nám diskuze z Východních Čech přesunula do Západních...
Odpovědět
Článek se načítá
@noemi77 Lokalita nehraje roli, můj domek stojí na Jižní Moravě :)
Odpovědět
Profilova fotka
@noemi77 než brát místního projektanta co mi nesedí, tak bych se radši projela, taky jsme to měli z ruky. My jsme byli jednou v Praze, projektant jednou u nás a jinak se řešilo všechno po mailu/telefonu
Odpovědět
Profilova fotka
Momentálně také řeším výběr projektanta na PD. Zatím jsem oslovila http://www.pasiv-projekt.cz/ , kde je cena od 120.000,- a pak http://www.projektydomu.cz/, kde zatím čekám na odpověď. Kolega si nechal dělat projekt od http://pasivtech.cz/ a dával za něj 80.000,-. Teď začal, takže ještě nemůže soudit komplexnost projektu, ale komunikace prý super :-) V okolí (ústecký kraj) kde nic, tu nic... takže budeme muset taky dojíždět, ale nevadí mi to.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucka_dc s tím dojížděním si to ještě jednou poradne promysli. Jen ze sve zkusenosti jsme měli 17schuzek s projektantem a ted dokonce on jezdi na stavbu, ale je to "jen" cca 13km. Takze otázka zni, jak by to bylo v pripade delšího dojezdu - muze ti to pak nacenit zvlast a hodinove sazby projektantu nejsou uplne nejlevnejsi + sazby za ujetý km. Jasně muzes ten prijekt odladit na mín schůzek to je jasny. Taky promysli, jestli ti projektant nebude zaroven při stavbe delat i autorsky dozor, coz by zase byl další ranec s dojizdenim. No preju chladnou hlavu při vyberu a at se ti dari.
Odpovědět
Profilova fotka
@ozzy77 Jak říkám v okolí ústeckého kraje jsem nikoho nenašla. Jestli třeba máte nějaký tip, sem s ním ;-) budu samozřejmě ráda. Neříkám, že bych dojížděla až třeba do Brna nebo Ostravy ale do Prahy či třeba ještě Plzně, to jakž takž jde.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucka_dc Té vzdálenosti bych se opravdu nebál. S našim projektantem jsme se viděli jen při úvodním pohovoru, podpisu smlouvy a předání projektové dokumentace. Zbylé konzultace jsme řešili mailem, telefonem nebo přes skype. A fungovalo to.
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda Přesně tak :-) Jak psala XHEX "než brát místního projektanta co mi nesedí, tak bych se radši projela" a najít dobrýho projektanta na pasiv je oříšek :-S natož někde tady za humny :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
@antoinet Ahoj, mohl bych poprosit o kontakt na zmíněného projektanta z Brna . Na můj mail bubak.jakub@seznam.cz děkuju.
Odpovědět
Profilova fotka
@konan poslano:)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?