Projektant - VPC, Hradec Králové, Pardubice

Ahoj, plánujeme stavbu domku kousek od Hradce Králové a jsme rozhodnuti stavět z vápenopískových cihel (VPC). Co si tak načítám informace, tak jsem pochopil, že je vhodné, aby projektant/architekt měl se stavbama z VPC už zkušenosti. Máte někdo kontakt na někoho ověřeného? Díky moc
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravim, jestli chces, obrat se na naseho projektanta p. Partiku (http://www.atelier-partika.cz/). Je sice z Brna, ale resi projekty po cele CR a opravdu si ho muzeme jen vynachvalit. Krom samotne projekce a vypoctu domu nam resil take zelenou usporam a pak nam pomaha behem cele stavby. Nejen jako dozor, ale take fyzicky primo na stavbe (stavime vetsinu svepomoci). O stavbe jsme puvodne nic nevedeli ale takto jsme zvladli postavit cely dum. Kdybys chtela vice referenci, co a jak nam resil a s cim pomahal na stavbe, mame vse zdokumentovano na nasem blogu (jak textove, tak foto + timelapse videa ;-) ). Jde tam videt jak napriklad behal po 17.5cm zdech a pomahal ukladat stropni nosnik z jerabu ;-). Link na nas blog https://www.vodnici.net, kdybys chtela videt primo projektanta a jak treba pomahal, tak je to ten ve fialovem tricku a modre ksiltovce na tomhle videu https://www.youtube.com/watch?v=ZetDX...
Odpovědět
Ahoj, na pana Partiku jsem už narazil, stejně tak i na vaše stránky. U vašich webovek mám bohužel problém, že mi to na počítači hlásí použití nepodporovaného protokolu, případně avast přímo zakáže otevření stránek. Na mobilu mi to běží, ale zase to není ten komfort :) My máme v plánu stavět spíše dodavatelsky, přece jenom nemáme zkušenosti a ve zdejším kraji jsme nově. Jak dlouho vám trvalo plánování domu od prvního kontaktu s projektantem do získání povolení a kopnutí do země? My jsme původně optimisticky nejdřív plánovali do Vánoc hrubou stavbu, teď to vidím v nejlepším případě na základy :)
Odpovědět
Profilova fotka
Stranky bezi na https kvuli zabezpeceni, ale rozhodne to neni nepodporovany protokol, naopak, takto by idealne mely byt vsechny stranky ;-). Zvlastni, asi nejaka Avast specialita ;-) Ohledne casu, studii jsme puvodne delali s jinymi architekty, ale nevyhovoval nam jejich styl prace (nevedeli nic o materialech, vypoctech tepla, atd.), proto jsme presli k p. Partikovi. Samotna studie trvala tak 1 mesice. Se studii jsme pak sli za p. Partikou, kde jsme po serii schuzek dum hodne zmenili tak, aby byl optimalizovan na tepelne zisky, co nejjednodussi stavbu a hlavne to byl pasiv misto NED. Dum jsme doladovali tak 1-2 mesice nez jsme meli hotovy projekt pro nas stavebni urad. Bohuzel urad u nas je prosluly komplikacemi, takze jsme soubezne s delanim na projektu jiz shaneli hromadu povoleni a vyjadreni (temer vse co urad muze chtit proste vyzadoval). Resili jsme to tak, ze nam p. Partika pripravil vzdy cast projektu co je potreba pro dany organ, s tou jsme rovnou zadali (opet skrz projektanta, resil za nas i vsechny papiry) a zaroven jsme doladovali dum, aby se to co nejvice urychlilo S p. Partikou jsme se poprve setkali na konci unora u nej na stavbe, kde nam ukazal jak VPC vlastne presne vypada, jak se s nim stavi atd a 3.6. jsme davali zadost o stavebni povoleni na stavebni urad. Takze nejake 3 mesice od setkani po zadost. Tam to pak trvalo do 13.7 kdy jsme dostali povoleni. Byl to mesic a tyden (tzn dele nez je lhuta) nez nam ho stavebni urad vydal. Hned prvni den co jsme povoleni meli jsme pak splasili bagr a pustili se do toho 8-)
Odpovědět
Chod stránek může komplikovat i moje strana s Win XP :) ale na mobilu se nakonec proklikám. My teď řešíme samotný návrh s kamarádem- studentem architektem s tím, že k razítkům by se to dotáhlo v arch. studiu, kde brigádničí. Ale trošku mne znepokojuje jeho nezkušenost a odlišnost projektu z VPC od ostatních materiálů. Příští týden s ním máme další schůzku, tak uvidíme s čím přijde. Stavební úřad by u nás mohl měl být přátelský, sousedi stavěli minulý rok a úřad prý byl vstřícný ( a navíc je sousedka místostarostka =) A jak byste zatím zhodnotili vaše zkušenosti s VPC, šli byste do tohoto systému znovu?
Odpovědět
Profilova fotka
@31712 Do VPV bychom sli znovu na 100%. staveni je s nim trochu tezsi (kvuli vaze a pevnosti treba pri rezani drazek), ale ten material jako takovy je supr. zdi mame 17.5, coz je ohromna uspora mista, tepelna akumulace funguje paradne. I kdyz venku sviti, vevnitr je porad chlad (zima). Coz uplne neocenujeme behem stavby, ale pak do budoucna to bude supr ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@31712 Zdravim, resime ted stejny "problem" - shanime projektanta nebo architekta se zkusenostmi s VPC. Muzu se zeptat, zda jste nekoho sehnal?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?