Projekty od Euroline, bungalovy, máte zkušenost?

Ahoj jsem tu nová a snažím se zorientovat, prosím, mohli byste mi písnou jaké máte zkušenosti s firmou Euroline? Máte od nich projekt, stavíte už? Nám se od nich líbí projekt bungalov 1073, stavíte někdo nebo již bydlíte? Díky Vlaďka
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Ahoj, my máme projekt bungalovu 1273. Jsme ve fázi vyřizování stavebního povolení. Trošku jim trvalo než nám dodali projekt, protože to byla novinka roku 2012, jinak vše proběhlo v pohodě. Spousta lidí tu má projekty právě od Euroline, například tu najdeš docela dost B567. Jinak vítej mezi námi. ;-)
Odpovědět
@nikush150 děkuji :-), tak doufám, že se ozve víc spokojených lidí. My zatím máme jen rezervovaný pozemek. Dlouho váháme jestli jít do výstavby nebo do staršího domu a opravovat, pokud vycházejí domky od euroline finančně +/- jak je v projektu - bylo by to super. Pak už jen najít spolehlivou firmu pro výstavbu z Vysočiny a šli bychom do toho :-) . Tak děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@vladecek Finančně +/- záleží jestli chcete stavět na klíč. Pokud ano a budete mít standartní vybavení z jejich nabídky, tak se +/- vejdete. My budeme stavět svépomocí, takže na tomto ušetříme, ale zase budeme mít dřevěná okna s trojskly a jinými nadstandarty, což znamená, že my se rozpočtem od Euroline řídit nebudeme. Původně jsme si chtěli nechat domek přítelových rodičů (staří cca 20 let), ale nakonec jsme se rozhodli, že si postavíme vlastní. :-)
Odpovědět
Ahoj, my stavíme 1179. Je tu někdo další? :)
Odpovědět
My máme taky projekt od Eurolinu a stavíme bungalov 963 dodání projektu do 10 dnů jsme ve fázi hrubé stavby pokrýváme střechu děláme příčky atd. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Máme vlastní projekt, ale na prohlídce domů jsme byli několika..hrůza, zabordelené domy, od sklepa až po půdu, ceny nehorázné 4-5mil. a co nás spočítal stavebník tak investice 2 mil. Nový nás vyjde pozemek 1.6 a domek do 2.4 mil a nebylo co řešit...)) Drží palečky
Odpovědět
@jianda: koukal jsem, libi se mi - na kolik tak zhruuba vyjde, jestli se muzu zeptat?
Odpovědět
mame od EUROLINE typ Junior, je tu jeste nekdo? jinak dodani projektu v poho i s upravami, ktere jsme si nechali povolit.
Odpovědět
@bonavox snad do 2,5
Odpovědět
My máme bungalov 1279, do konce roku chceme mít hrubou stavbu.Stavíme svépomocí.Projekt dorazil celkem rychle,ale delší dobu už trvaly úpravy od projektanta. Na stavebním úřadě vše proběhlo bez problémů.
Odpovědět
@lajlinka78 Ceny jsou u euroline orientační, samozřejmě by záleželo na vás, kolik to ve výsledku bude stát. Nestaví domy na klíč.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 11 měsících
@jianda ahoj my tiez staviame euroline 1179, vy ste na tom ako?Predpokladam, ze uz byvate :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
ahoj, omlouvám se za pozdní odpověď, nevšimla jsem si příspěvku. Ano, my už bydlíme :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Ahoj najde se tu někdo kdo by měl od euroline Rodinný dům Aktiv 2024base? Stále jsem vybírali bungalov, ale nakonec jsme se zamilovali do tohoto domečku. Prosím kdo má zkušenost s touto firmou, oni dodávají jen projekt, nebo je možné si od nich nechat rovnou postavit? A jak vycházejí ty jejich odhady na rozpočet, vejdeme se přibližně? Moc děkuji za info.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
pro ty kdo bydli jste s bydlenim spokojeni??? uvazujeme o stavbe domu aktual 020 máte někdo zkušenost??? děkuji za informace
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
@nikush150 ahoj, prosím tě, a na kolik Vás tak vyšel? moc děkuju :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
Ahojte, jak je to s cenama na klíč u Euroline? U každého domu tam jsou "rozpočtové náklady na výstavbu na klíč". Co v tom je všechno zahrnuto? Předpokládám, že třeba linka ne, ale co další věci? Když třeba u nějakého domu píšou, že tam je topení tep. čerpadlem, znamená to, je je už tam zakalkulované? Jak jsou ty jejich ceny reálné? Plus mínus to odpovídá, nebo je třeba počítat např. +500 tis. apod?
Odpovědět
@molanmolab Stavěl jsem podle jejich projektu. Ještě než jsem se rozhoupal, sledoval jsem jejich stránky a cena se u konkrétního domu změnila asi tak 5x během cca 3-4 let. Jednou dolů, ale většinou nahoru. Doptával jsem se na to přímo jich, jednou mi poslali odpověď, že vycházejí z nějakých standardizovaných tabulek ceny materiálu a prací a že se aktualizovaly, potom už neodpovídali. A realita? Velmi záleží na požadovaném standardu a na množství práce svépomocí. Tam lze cenu změnit klidně o desítky procent. Z vlastní zkušenosti (stavba živnostníkem, většinou průměrná kvalita i cena materiálu, občas vyšší standard a ve finální fázi řada dodělávek svépomocí) mohu tvrdit, že se do jimi uváděné ceny lze bez problémů dostat, možná, při troše skromnosti lze i něco ušetřit a naopak, pokud se nebudete brzdit, lze tu cenu klidně i zdvojnásobit. Je taky třeba připočíst cenu za další papírování kolem, různé revize, za přípojky, práce okolo domu, oplocení a spoustu dalšího....
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
@nikush150 @jianda @centrino Ahoj, prosím, můžu se zeptat, nakolik vás celkově projekt vyšel? Dělali jste změny? slyšela jsem, že firmy peodávající typové projekty si na úpravách berou neskutečné peníze a pak se nevyplatí. díky M.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Plany jsou sprachsproste kopie kurevsky predrazene jejich ing. Vam nevoridi absolutne nic na uradech a zakazdy kus papiru calujete i 5 zisic kde staci treba jen vyplnit jedno pole napriklad muj pripat pro stavebni urad nam vynou jejich ing byla zaslana spatna dokumentace rnergetiky stacilo pouze vyplnot iednu tabulku kterou stejnak maji nakopirovanou milionkrat a jejich odezva bal faktura na dalsich 5 tisic kc jsou to je zlodeji s kopirkama na stavebnich uradech je nemuzou ani vygrcat Opavsko ........NEDOPORUČUJI
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den všem. Prosím realizovali jste někdo dům podle typového projektu Euroline Bungalov 1371? Mohu poprosit o Vaše zkušenosti s tímto konkrétním typem domu? Klady, zápory, celková spokojenost, případně fotky hotového domu? Děkuji předem J.
Odpovědět
Profilova fotka
@jana_teplikova máme postaveno 1372, jen máme menší úpravy
Odpovědět
Profilova fotka
@jandour Dobrý den, také uvažujeme o projektu od Euroline. Prosím, kolik cca stojí menší úpravy? Děkuji 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
@josefina_kratka bohužel to nepovím. Já si ho vzala jako předlohu naší projektantce 🤷‍♀️
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Dobrý den, uvažuji o projektu Euroline. Jakou máte zkušenost. Je težké vybírat, když ceny domu podle mě nedopovídají realitě. Také mě překvapilo, že projekt neobsahuje rozpočet, pouze položky bez částek.
Odpovědět
Profilova fotka
@hpzuz máme postaveno dle bungalovu 1372 od euroline. Ale vše jsme si zajišťovali subdodavatelsky či svépomocí. A cena je tedy vyšší než oni uvádí, ale asi záleží jaké máte materiály, vybavení....
Odpovědět
@jandour moc hezký dům, cena svépomocí je 2835000 Kč a přesto jste rozpočet překročili nebo to počítáte z ceny na klíč? Co Vám nejvíc navýšilo rozpočet oproti jejich cenám?
Odpovědět
Profilova fotka
@hpzuz dům nás vychází na 4,5 mil i s pracemi okolo (terasa, vjezd...) Navyšovalo se to třeba myslím o krb, okna (máme plastohlinik a 2x dveře), vybavení 🤷‍♀️
Odpovědět
Profilova fotka
@hpzuz jen studna vyšla na nějaký peníze, ČOV, základy...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?