Prokázání historického sjezdu na pozemek ze silnice III.třídy

Dobrý den, nikde jsem nenašel odpověď na toto téma a prosím tedy, zda máte někdo zkušenost s prokázáním historického sjezdu na pozemek? Chystáme se stavět menší rodinný dům na pozemku, který je veden jako manipulační plocha. (46/4) Jedná se o travnatý pozemek za stodolou, který dříve sloužil jako odstavná plocha pro zemědělské stroje. Tento pozemek přímo sousedí se silnicí III. třídy a bez problémů se na něj nechá přejet ze silnice osobním automobilem. Nebrání tomu žádná struha, plot ani jiné překážky. Je možno tedy nějak prokázat, že na pozemek existuje zpevněný sjezd i když v současnosti v "zarostlém stavu" a tím odbýt povinnost tento sjezd dále řešit? Historicky zde vždy traktory a další technika ze silnice sjížděly. Dle silničního projektanta by to mělo být možné, ale mě se to nějak nezdá. Nesetkal jste se s tím ještě někdo? Rád bych si tímto odpustil kolečko s povolením sjezdu a projektu na něj. Hlavně se bojím, že u mnou "vysněného" umístění domu na pozemku a parkování vozidel mi nevyjdou rozhledové trojúhelníky.
Odpovědět
Jestli po vas rozhledove trojuhelniky dopravni inspektorat nebude pozadovat, muzete si ten sjezd nakreslit sam i bez autorizovaneho projektanta.
Odpovědět
Možná by mohl pomoci i letecký snímek z roku 1955 https://geoportal.msk.cz/Html5Viewer/... (dole vlevo je potřeba se na ten rok přepnout)
Odpovědět
@secondman ahoj řešili sme něco podobného. Silnice III. Tř. Sjezd na pozemek sloužil k sjíždění zemědělské techniky na pole. Bohužel to dopravní insp.nezajmalo a musel se v rámci projektu řešit sjezd. Policie a správa silnic. Dokonce po nás hygiena žádala hlukovou studii. Žádný soused ji nedělal. Rozhledovy trojúhelník policajti nechtěli 30 ale 45m a taky nám nařídili setnout strom jelikož překročil průměr kmene a oni tvrdili že přes něj nejde vidět do cesty i když tam nigdy osobně nebyli. Takže si myslím že je nějaký historický sjezd nebude zajímat a nevyhnete se tomu kolečku. Ať se vám to podaří. Člověk si užije když si vyřizuje povolení sám. 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?